Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem angliai álláslehetősé...

A férjem angliai álláslehetőséget kapott - mi a babával menjünk vagy maradjunk?

Figyelt kérdés

6 vagy 8 hónapról van szó, a lányunk most lesz 5 hónapos. Én jól beszélek angolul, a munkahelyemen minden nap használtam. De elég aktív társadalmi életet élek: találkozok babázó barátnőimmel, hívunk át hétvégére vendégeket, járok be hetente a munkahelyemre kicsit beszélgetni.

Ha nem mennénk, akkor kb havonta 1 hétvégére találkozhatnánk. Párom szeretné, ha mennénk, mert ugye egy ilyen kicsi baba nagyon sokat változik fél év alatt, vele szeretne lenni.

Aki ilyen helyzetben van/volt azt is írja meg, hogy megbánta-e a döntést!

Nagyon köszönöm!

2012. márc. 2. 08:03
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,

leírtam az aggályaimat. Attól, hogy nem futok egy 5 hónapos gyerekkel az ismeretlenbe, nem hiszem hogy nagyon "gáz" lennék. A férjem ugye 12-14 órákat fog dolgozni, utána "hazajön" aludni. Ha nem lenne a gyerek nem gondolkoznék. A véleményed kicsit szebben is megfogalmazhattad volna, ahogy előtted páran már megtették.

A pénzre nem is gondoltam :-( Mennyivel drágább ott a pelenka, ételek stb? A férjem nem fog sokkal több fizetést kapni, mint itthon, mivel az itthoni cége küldi ki. Nekem 90 körül lesz a GYED-em, de ez elmegy az itthoni lakásra, számlákra, hitelre. Ennyi időre nem akarjuk kiadni.

A munkavégzés Londonban lenne.

Köszi a válaszokat!

2012. márc. 2. 09:52
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Az vagyok aki 8:34-kor adott választ.Ha a férjednek nem fizetik a havi egyszeri hazautazást akkor semmivel sem leszel anyagilag hátrányban.Ha mégis kevesebbet spórolnátok akkor fogd fel úgy hogy egy hosszú nyaraláson voltatok.Biztzos lesznek a párodnak szabadnapjai amikor aktívan együtt lehet a család, és olyan élményekkel gazdagodhatsz amire mindig emlékezni fogsz.Hidd el ezt tapasztalatból tudom..Annak ellenére hogy sokszor volt honvágyam soha nem bántam meg hogy kimentünk.
2012. márc. 2. 10:06
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
kint se drágább az élet mint M.O.szerintem.Én mennék nem venném el a férjemtől a lehetőséget ,hogy lássa a gyereke első évét.Mit mikor kezd el csinálni.Én se bírnám ki nélküle hónapokig.Ilyenen nem is gondolkodnék!!!!!
2012. márc. 2. 10:37
 24/38 anonim ***** válasza:
77%

Ruhák olcsóbbak, gyereknek orvosi költség + gyógyszer olcsóbb. Kaja: főzz.

Gyerekkel Anglia:

[link]

[link]

2012. márc. 2. 10:52
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Közös a család, jóban rosszban. Nem kérdés, mindenképp vele tartanék főleg ha van rá lehetőség. Ha jól beszélsz angolul akkor könnyen tudsz majd barátkozni, mellesleg anglia nem az a hely, ahol lehet unatkozni. A szélről, meg csak annyit, hogy már nem annyira kicsi a gyerek, jól fel lehet öltöztetni és ott is vannak gyerekek, akiket napi szinten kivisznek.
2012. márc. 2. 11:53
 26/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linkeket!

És a többi választ is .-)

Férjemnek hétfőre kell választ adnia.

2012. márc. 2. 12:28
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Mnejetek mindenképp! :) A babának nem árt, csak használ! Fog tudni angolul! ÉS mindenhol jobb mint itt!! :D:D Barátnőid megvárnak, és kint is lesznek új emberek! Vágjatok bele! Nincs mit veszíteni!!!
2012. márc. 2. 13:16
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek! én is azt vallom, hogy a család maradjon együtt ilyen helyzetben. ráadásul apuka külön kérte és szereté, ez szerintem nagyon jó dolog, mert sok apuka ebben a korban nem tud mit kezdeni a kicsivel, sőt még idegesitik a rendszeres sirások stb... én sokkal messzebbre fogok költözni jövő januárban két kicsivel, akkor lesz az egyik 1,5 éves a kicsi pedig 6-7 hónapos, ráadásul én még a nyelvet sem beszélem! de igy a legjobb, ha a család együtt akar maradni! kint is lesz lehetőség beszélgetni, majd találsz partnereket, akik szintén babásak. ne habozz! a papának is jó, a babának is jó és végül az anyának is jó!
2012. márc. 2. 16:12
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menjetek a pároddal,nem fogod megbánni :)) !!! Az én párom is külföldön dolgozik,eközben én itthon vagyok a gyerekünkkel.Mit mondjak?Nagyon sz@r ,piszkosul hiányzik :((! Nálunk az a cél,hogy mi is utána menjünk,mert kintre tervezzük a további életünket.Sajnos rögtön családostól nem volt lehetőség kimenni,mi egy pár hónap múlva fogunk.Addig is 4-6 hetente tud a párom hazajönni.Bele sem tud igazán gondolni az ember,mennyire tud hiányozni a párja,amig nem kerül ilyen helyzetbe!Szóval ne gondolkozz sokat,szerintem menj a pároddal!Jó lesz az ,...jobb mint itt!!!Meglátod,majd vissza sem akarsz jönni ;) !
2012. márc. 2. 17:31
 30/38 anonim ***** válasza:
77%
Megütötte a szemem, hogy nemigen keres majd többet a férjed, mint itthon. Mert a kaja, gyógyszerek lehet nem drágábbak, mint otthon, de a lakásbérlés jócskán! Ha a cég nem fizeti neki a lakást, csak mondjuk egy szobát, de nektek lakás kell, akkor lehetnek gondok. Nem tudom más nagyvárosban hogyan alakulnak a dolgok, de egy nem londoni másfél szobás, berendezett lakás legalább 500-600 font, ami ugye 200.00 Ft-ot jelent. Ha ezen felül jön még legalább ugyanennyi, vagy inkább több, én csak akkor lennék nyugodt, de még akkor is szerényen fogtok élni. Ezt is kalkuláld bele.
2012. márc. 2. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!