Jogos a haragom? Folyton fáradt vagyok, mire hazaérek és semmit sem segít!
A férjem is én is dolgozunk. Ő otthon, én egy háznál házvezetőnő vagyok. Gyakran hozom ide a kislányomat, mert a férjem szerint "nem lehet semmit csinálni mellette". Hazaérek néha nyolckor, hulla fáradtan (2-3 öt év alatti gyerek le tud fárasztani) és állok neki otthon: mosás, teregetés, mosogatás, söprés.
Tegnap 11kor kerültem ágyba, ő felébredt, próbálkopzott és sérelmezte, hogy mostanában nincs kedvem szexelni. Úgy felhúztam ezen magam, hogy külön szobába vonultam.
Reggel vennék elő tiszta ruhát, és látom hogy az összes ruha csak a szekrénybe van gyűrve!

Szeretem ezeket a kérdéseket, sokat tanul belőlük az ember.
Kérdező,
a kolléganőm is ugyanebben a helyzetben van. Ő szeptemberben ment vissza dolgozni, decemberig bírta. Annyival nehezített a dolog, hogy nekik van egy nagy gyerek is.
Ők januártól bevezették a listát. Mindenkinek van feladata, mindenkinek van gyerekkel foglalkozós ideje és mindenkinek van pihenőideje. Nem állítja, hogy sosem veszekszenek, de sokkal jobb mint korábban. Egymásra is van idejük/energiájuk.

Kedves Kérdező
Sajnos a férfiak igen nagy százaléka főleg helytelen neveltetés miatt nem segít otthon a házimunkában. Az anyukák még abból az időből valók,amikor a nők még nem voltak annyira jelen a munka világában,a fő feladatuk volt a gyerekek nevelése és a házimunka elvégzése, a baj az,hogy azóta sokat változott a világ a modernizációval, a nők jogainak kiterjesztésével, most már a nők nagy része is dolgozik, de sajnos a felfogás a házimunkáról és a gyereknevelésről nem változott, ami nagyon igazságtalan és ostoba, begyepesedett felfogás.
Észrevettem,hogy sok nő nem is igazán tesz azért,hogy megváltozzon a helyzet és a feleségek is tehetnek sokszor arról, hogy otthon nem segít a férj. Mondom, nem mindegyik, nagy részük. Akármennyire is próbálja a média beállítani, hogy emancipáció van, a nőknek is ugyanannyi joguk van, nem teljesen igaz, a mai napig sok munkahelyen ugyanazért a munkáért kevesebb fizetés jár, sok nőt nem vesznek fel, mert gyereke van. Apukától miért nem kérdezik meg,hogy van-e gyereked?Talán mert a közfelfogásban az él,hogy úgyis anyuka megy mindig a gyerekért, anyuka viszi mindig az orvoshoz, anyuka vesz ki ezért szabadságot, betegszabit, apuka nem. Pedig lehetne... Mondom sok családra szerencsére ez nem vonatkozik.
Ki kell állni az igazadért, ha például a század elején nem állt volna ki annyi bátor nő (USA) a nők szavazati jogáért, vállalva az összes kockázatot, amit a férfiak által vezetett kormány könnyedén elősegített volna még ma sem szavaznának Amerikában, a feketék hamarabb megkapták, mint a nők. Ezzel most csak azt akarom mondani,hogy kompromisszum és nem hagyni magad házvezetőnősködni, ha a férjed is dolgozik, ne kényeztesd el még jobban. Én a párommal élek és mindketten dolgozunk, mikor főzök és takarítok, akkor megkérem,hogy segítsen, például én a konyhát csinálom, ő meg a fürdőszobát, a zöldségeket összevágja, én addig csinálom a többi munkát.Ha a férjed levenné a sok terhet a válladról akkor a férjed is egy felszabadultabb, elégedettebb nőt kapna,aki szívesebben és többször lenne kapható a hancúrozásra, mint így. Nem tudom,hogy sok férfi miért nem érti és érzi ezt. Szóval, beszélgess el vele nagyon komolyan, ha nem változik,akkor ne főzz,csak magadra,meg a gyerekre, ne mosogass ki neki,mondd meg neki,hogy csinálja meg maga, akkor majd rájön,hogy milyen nehéz neki és talán elgondolkodik. Hajrá.

25.
Nem értem a lepontozást, panaszkodott a vasalásra és egy alternatívát ajánlottam.

26: Pontosan így van!!!!
Tényleg nem mindegy, hogy egyedül vagy otthon és tanulsz, de attól még el tudsz menni enni, hajat mosni, kakilni és zuhanyozni. Ha 3 napig nem mosogatsz vagy az asztalon hagyod az ollót, konyhapulton a nagykést, az se baj. Ha nincs otthon tej, 2 perc kiugrani, míg babával elindulni bárhová olyan, mint egy kéthónapos túrára menni a Himalájára.
Erről eszembe jutott valami vicces: Miután megszületett a babánk, volt hogy délután háromkor (akkor még bent dolgozott a férjem) jutottam el oda, hogy igyak-egyek. Annyira ölbebaba volt a lányunk, hogy aludni is a kezembe aludt csak. Két hónapos volt, mikor megüresedett a családi hordozókendő.
Mikor az embernek gyereke van, a saját igénye a prioritási sorrend végén van. Az első öt-hat a gyerek.
Tegnap délután kiborítottam a bilit. Egy hete nem aludtam napi 3 óránál többet. Ideges voltam, fáradt és egy negyed órát végigüvöltöttem. Aztán beszélgettünk. Elmondtam mi az amit én meg tudok csinálni, és mi az ő feladata. Leírtam a hűtőre.
De elment a hangom mára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!