Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a haragom? Folyton...

Jogos a haragom? Folyton fáradt vagyok, mire hazaérek és semmit sem segít!

Figyelt kérdés

A férjem is én is dolgozunk. Ő otthon, én egy háznál házvezetőnő vagyok. Gyakran hozom ide a kislányomat, mert a férjem szerint "nem lehet semmit csinálni mellette". Hazaérek néha nyolckor, hulla fáradtan (2-3 öt év alatti gyerek le tud fárasztani) és állok neki otthon: mosás, teregetés, mosogatás, söprés.

Tegnap 11kor kerültem ágyba, ő felébredt, próbálkopzott és sérelmezte, hogy mostanában nincs kedvem szexelni. Úgy felhúztam ezen magam, hogy külön szobába vonultam.

Reggel vennék elő tiszta ruhát, és látom hogy az összes ruha csak a szekrénybe van gyűrve!

2012. márc. 1. 13:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
88%

Szeretem ezeket a kérdéseket, sokat tanul belőlük az ember.

Kérdező,

a kolléganőm is ugyanebben a helyzetben van. Ő szeptemberben ment vissza dolgozni, decemberig bírta. Annyival nehezített a dolog, hogy nekik van egy nagy gyerek is.

Ők januártól bevezették a listát. Mindenkinek van feladata, mindenkinek van gyerekkel foglalkozós ideje és mindenkinek van pihenőideje. Nem állítja, hogy sosem veszekszenek, de sokkal jobb mint korábban. Egymásra is van idejük/energiájuk.

2012. márc. 1. 15:34
 22/31 anonim ***** válasza:
86%
Oké, hogy dolgozik, de igazán segíthetne azzal neked, hogy elmosogat, összesöpör, kitereget. Ezek nem nagy dolgok.
2012. márc. 1. 16:40
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező ne légy ilyen életképtelen. Állja a sarkadra és mond meg neki, hogy vagy segít vagy viheti a szennyesét az anyjához.
2012. márc. 1. 17:35
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező

Sajnos a férfiak igen nagy százaléka főleg helytelen neveltetés miatt nem segít otthon a házimunkában. Az anyukák még abból az időből valók,amikor a nők még nem voltak annyira jelen a munka világában,a fő feladatuk volt a gyerekek nevelése és a házimunka elvégzése, a baj az,hogy azóta sokat változott a világ a modernizációval, a nők jogainak kiterjesztésével, most már a nők nagy része is dolgozik, de sajnos a felfogás a házimunkáról és a gyereknevelésről nem változott, ami nagyon igazságtalan és ostoba, begyepesedett felfogás.

Észrevettem,hogy sok nő nem is igazán tesz azért,hogy megváltozzon a helyzet és a feleségek is tehetnek sokszor arról, hogy otthon nem segít a férj. Mondom, nem mindegyik, nagy részük. Akármennyire is próbálja a média beállítani, hogy emancipáció van, a nőknek is ugyanannyi joguk van, nem teljesen igaz, a mai napig sok munkahelyen ugyanazért a munkáért kevesebb fizetés jár, sok nőt nem vesznek fel, mert gyereke van. Apukától miért nem kérdezik meg,hogy van-e gyereked?Talán mert a közfelfogásban az él,hogy úgyis anyuka megy mindig a gyerekért, anyuka viszi mindig az orvoshoz, anyuka vesz ki ezért szabadságot, betegszabit, apuka nem. Pedig lehetne... Mondom sok családra szerencsére ez nem vonatkozik.

Ki kell állni az igazadért, ha például a század elején nem állt volna ki annyi bátor nő (USA) a nők szavazati jogáért, vállalva az összes kockázatot, amit a férfiak által vezetett kormány könnyedén elősegített volna még ma sem szavaznának Amerikában, a feketék hamarabb megkapták, mint a nők. Ezzel most csak azt akarom mondani,hogy kompromisszum és nem hagyni magad házvezetőnősködni, ha a férjed is dolgozik, ne kényeztesd el még jobban. Én a párommal élek és mindketten dolgozunk, mikor főzök és takarítok, akkor megkérem,hogy segítsen, például én a konyhát csinálom, ő meg a fürdőszobát, a zöldségeket összevágja, én addig csinálom a többi munkát.Ha a férjed levenné a sok terhet a válladról akkor a férjed is egy felszabadultabb, elégedettebb nőt kapna,aki szívesebben és többször lenne kapható a hancúrozásra, mint így. Nem tudom,hogy sok férfi miért nem érti és érzi ezt. Szóval, beszélgess el vele nagyon komolyan, ha nem változik,akkor ne főzz,csak magadra,meg a gyerekre, ne mosogass ki neki,mondd meg neki,hogy csinálja meg maga, akkor majd rájön,hogy milyen nehéz neki és talán elgondolkodik. Hajrá.

2012. márc. 1. 18:28
 25/31 anonim ***** válasza:
26%
Vegyetek szárítógépet és nem kell vasalni.
2012. márc. 1. 18:56
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a tanuló lányre reagálnék, mert szemet szúrt, mennyit panaszkodott a diploma megszerzéséről. Biztos nagyon megterhelőnek érzi most, valószínű anno én is sokszor besokalltam tőle, de ki kell ábrándítsam. AZ ország egyik legpatinásabb egyetemén szereztem mérnöki diplomát, a diplomamunkámat TDK után komoly mérésekkel, éveken át csináltam, bizony sok időt és energiát öltem bele. Vörösdiplomával végeztem, és jó pozícióban kezdtem dolgozni, sokszor hétvégén is, este is dolgoztam, de nagyon szerettem. AZóta született egy édes kisfiam, és most jön a meglepi: össze se lehet hasonlítani! SAjnos a gyereknevelés, és mellette a főzés, háztartás ellátása sokkal több energia, leterhelés, mint a munka, tanulás! Ugyanis addig TE osztod be az idődet, a szabadidőd a tiéd. A baba és a gyerek mellett 24 órában másé vagy, lopott tízpercekben végzed el, amit tudsz. Teljesen más, és úgy érzem, kicsit túltömjénezed ezt a diploma dolgot. Ne becsüld le a gyereket nevelő nőket, sokuk éppúgy tanult és dolgozott, mint te, és tudja, miről beszél, mikor fáradtságot említ. Csak ennyit akartam. Remélem a kérdező gondja megoldódik, és nem megy tönkre a házasságuk.
2012. márc. 2. 08:31
 27/31 anonim ***** válasza:

25.

Nem értem a lepontozást, panaszkodott a vasalásra és egy alternatívát ajánlottam.

2012. márc. 2. 08:33
 28/31 anonim ***** válasza:
27: ez aztán nagy megoldás! Már csak találj valami hasonló ügyes megoldást a porszívózásra és portörlésre. Főzni ugyebár nem kell, lehet kaját hozatni és műanyag tányérból enni. A gyereknek meg bébiszittert!
2012. márc. 2. 09:49
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

26: Pontosan így van!!!!

Tényleg nem mindegy, hogy egyedül vagy otthon és tanulsz, de attól még el tudsz menni enni, hajat mosni, kakilni és zuhanyozni. Ha 3 napig nem mosogatsz vagy az asztalon hagyod az ollót, konyhapulton a nagykést, az se baj. Ha nincs otthon tej, 2 perc kiugrani, míg babával elindulni bárhová olyan, mint egy kéthónapos túrára menni a Himalájára.

2012. márc. 2. 09:52
 30/31 A kérdező kommentje:

Erről eszembe jutott valami vicces: Miután megszületett a babánk, volt hogy délután háromkor (akkor még bent dolgozott a férjem) jutottam el oda, hogy igyak-egyek. Annyira ölbebaba volt a lányunk, hogy aludni is a kezembe aludt csak. Két hónapos volt, mikor megüresedett a családi hordozókendő.

Mikor az embernek gyereke van, a saját igénye a prioritási sorrend végén van. Az első öt-hat a gyerek.

Tegnap délután kiborítottam a bilit. Egy hete nem aludtam napi 3 óránál többet. Ideges voltam, fáradt és egy negyed órát végigüvöltöttem. Aztán beszélgettünk. Elmondtam mi az amit én meg tudok csinálni, és mi az ő feladata. Leírtam a hűtőre.

De elment a hangom mára!

2012. márc. 2. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!