A rokonság lassan az idegeimre megy. Miért kell folyton az unokatestvéremhez, és a testvéremhez hasonlítani engem?
Már kiskorom óta az alaptermészetem csendes, megfontolt.
És hát kiskorom óta folyamatosan megkapom, hogy bezzeg az unokatestvéred, bezzeg XY nem ilyen nyámnyila, ő viszi is valamire az életben. Én akármit is csinálok nem jó, nem is létezik. Folyton azt szajkózzák ismerősöknek, idegeneknek, mindenkinek, hogy én ezt-azt úgy sem tudom, olyan is visszahúzódó vagyok. Bezzeg az unokatestvéremnek már 9 éve van párkapcsolata.
De az már senkit sem érdekelt, hogy az ő párkapcsolatuk a lehető legrosszabb, és hogy közben nekem is lett egy jó párkapcsolatom. És az sem érdekelte senkit, hogy akármennyire visszahúzódó vagyok számos sikert elértem az életben.
Annyira rosszúl esik a családom viselkedése. Miért ilyenek?
Nálam is ez a helyzet. Csak nálam az ,,észt" méregetik.
Nagybátyám kedvenc szokása volt, hogy: Mert hogy az ő lányának van a legjobb végzettsége az egész családban, a többi az hülye! (OKJ-s végzettségű lány)
De erre jöttem én is eljöttem egyetemre. Azóta érdekes módon tartja a száját. Vagy másik unokatesóm. Egykorúak vagyunk, és a szülei versengeni akarnak mindenáron: Jaj mert színötös lett az érettségije, jaj mert vegyész lesz, jaj mert vallásos gimibe járt!
Na és? Nekem nem ötös az érettségim, de attól még itt vagyok és ugyanolyan jó ember vagyok és ugyanolyan jó ember is leszek. nem vagyunk kevesebbek senkitől.
A párkapcsolat téma nálunk is felvetődik, mert unokanővérem már házas, és lassan jön a baba, nekem meg még egy normális kapcsolatom sem volt. Lehet nagyravágyó vagyok, de én tényleg olyan fiút keresek amiben teljesen megbízhatok, aki megbecsül, és van esze is.
Tanácsom: Ne törődj velük! Hamarosan egy adott pillanatban eljön a megfelelő partner az életedbe, és leszoknak a hasonlításról is!
19/L
már bocsi de amit az életben elérsz azt magadnak kell bizonyítanod, és nem a családodnak. ha nekik vagy neked valami nem tetszik, van egy másik 180 fok. család nem család, élni kell az életedet, és tudom (mert én is voltam ilyen szituban) hogy kellemetlen hogy a testvéred/testvéreid árnyékában élsz.
Hogy miért ilyenek, arra soha nem fogsz választ kapni.
Azért teszik meg veled, mert hagyod, hogy megtegyék. Csak egyszer próbálj másként reagálni, mint ahogy szoktál.
Mondjuk: "Drága jó keresztapám, most azért vagyok szerencsétlen, mert nem küldöm el magát a bánatos p.csába, hogy azzal foglalkozzon, amihez köze van? Hol nem sz.rom én le, hogy a maga lánya mit csinál? Tudom, hogy ezt kellene mondanom magának, de vagyok olyan intelligens, hogy nem keverem a sz.rt a saját családomban!" - Na, utána nézd meg az arcát, meg kérdezz rá, hogy ez így megfelelt?:)
Írom ezt úgy, hogy veled kb. egyidős gyerekeim vannak, bár én magam állítanám le az ilyen rokont, ha kikezdené a gyerekemet. Nekem is tisztelettudó gyerekeim vannak, de egy rossz szót nem szólnék, ha elszakadna egyszer náluk a cérna, és visszaugatnának egy ilyen gusztustalan rokonnak.
:(
Csak az a baj, hogy még a szüleim, meg nagymamám is néha ezzel jönnek. Igyekszek nem tudomást venni ezekről, de néha nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!