Mit tudnék tenni, hogy ne "öljék" meg a nagypapámat?
Figyelt kérdés
Nagypapám épített egy házat, ahol jelen pillanatban is él. Ott laknak anyámék is, mivel öröklés kapcsán a ház fele anyámé lett. A gond a férjével, az "apámmal" van. Olyan lelki terrorban tartja a nagypapámat, hogy szegény nyugtatókkal alszik el. Levegőnek nézik, nem hívják ki maguk közé ebédelni, pedig papám egész életébe értük dolgozott. Az a szemét tönkretette az öcsém és az én gyerekkoromat is. Anyám is teljesen kifordult magából ugyan így bánik ő is a saját apjával. Volt hogy lehülyézte papámat. Szegénynek rossz a szíve magas a vérnyomása és rá fog erre menni. Mit tudnék tenni, hogy a gyökér fateromat eltávolítsam onnan? Jogilag van rá lehetőség vagy hívjam ki na rendőrséget? Beszélni nem lehet velük, ha lehetne nem csinálnának ilyeneket.2012. márc. 1. 09:30
11/15 A kérdező kommentje:
A másik fele a háznak a Papáé. Tudom, hogy a haszon élvezeti jog a Papáé, Ő még az a generáció aki egyenlőség híve. Péntektől szerdáig a barátnőjénél van, aki egy tündéri hölgy. Nagyon szereti Papámat. Ő ritkán jön a Papához, mert őt is kiutálták, nem köszönnek neki, megjegyzéseket tesznek. Amikor hazajön mindig átviszem a dédunokáit és nemrég született a nagybátyjámnak is gyermeke így van most öröme is Papának. Mindig mondom a lányomnak is, hogy bújjon oda a Papához és éreztesse vele, hogy mennyire szereti. Én várandósan nagy hóban is átmentem. Nem azt néztem, hogy nekem hol kényelmetlen vagy hogy szívesen pihennék, hanem fogtam magam és átmentem. Tudom, hogy mivel tartozom neki amiért Ő mindig megvédett minket. Sokszor leszólta az a gyökér. "Anyám" szemét is megpróbáltam felnyitni azzal, hogy emlékeztessem, hogyan is nézett ki monoklival a szeme alatt amikor a drágalátos férje bevert neki vagy hogy megcsalta őt. Azt mondta, hogy mindez nem érdekli. Inkább saját édesapja és gyerekei ellen fordul.
2012. márc. 1. 12:18
12/15 anonim válasza:
jó jó szörnyű ez a történet,de ha be vannak jelentve akkor a papád írja át egy szerettére a ház hozzá eső részét és lehetőleg ne költözzön ki mert ha 3 hónapig nincs otthon akkor kényszer kijelenthetik.
13/15 anonim válasza:
és ha kijelentik???? attól még övé marad a ház fele plusz a haszonélvezeti jog!!
14/15 anonim válasza:
Azt nagyon jól írta valaki, hogy a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál! El persze nem adhatja, de minden másban erősebb a haszonélvezeti jog! Neki nem kötelessége megengedi anyádéknak, hogy ott lakjanak. Hiába övé a fél ház tulajdon joga!!! Ha így bánnának velem simán kidobnám őket!
15/15 A kérdező kommentje:
Most kaptam egy nagyon jó ötletet: megmondom Papának, hogy írassa rá a részét a fiára az öcsémre és rám. Kiköltözni nem fog eddig csak 2 hetet töltött egyhuzamban a barátnőjénél. Vajon a rendőrség tudna tenni valamit?
2012. márc. 1. 12:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!