Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudnék tenni, hogy ne...

Mit tudnék tenni, hogy ne "öljék" meg a nagypapámat?

Figyelt kérdés
Nagypapám épített egy házat, ahol jelen pillanatban is él. Ott laknak anyámék is, mivel öröklés kapcsán a ház fele anyámé lett. A gond a férjével, az "apámmal" van. Olyan lelki terrorban tartja a nagypapámat, hogy szegény nyugtatókkal alszik el. Levegőnek nézik, nem hívják ki maguk közé ebédelni, pedig papám egész életébe értük dolgozott. Az a szemét tönkretette az öcsém és az én gyerekkoromat is. Anyám is teljesen kifordult magából ugyan így bánik ő is a saját apjával. Volt hogy lehülyézte papámat. Szegénynek rossz a szíve magas a vérnyomása és rá fog erre menni. Mit tudnék tenni, hogy a gyökér fateromat eltávolítsam onnan? Jogilag van rá lehetőség vagy hívjam ki na rendőrséget? Beszélni nem lehet velük, ha lehetne nem csinálnának ilyeneket.
2012. márc. 1. 09:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a klubban.hasonló a problémám,én nem tudtam eltávolítani az apámat,mert anyám szereti,pedig őt is kikészítette,meg mellesleg a fél családját:(És az én gyerekkoromat is tönkre tette.

Támogasd az öreget,legyél vele kedves.Jobbat nem tudok tanácsolni.Esetleg ha van pénzed,az apád jófej lesz.Mindenre a pénz a megoldás az ilyen férgeknél.

2012. márc. 1. 09:36
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Papád írhatna végrendeletet, amelyben kizárja anyádat az örökségből, majd fogja a cuccait és költözzön el. Idősek otthonába pl. Ott nyugta lenne.
2012. márc. 1. 09:40
 3/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a választ. Nincs pénzem erre a gyökérre. 2 gyerekem van 6 hete szültem a másodikat anyám azon drukkolt, hogy nehogy megmaradjon. Az öcsém elköltözött albérletbe felőle sem érdeklődnek. Papám nem akar máshova költözni pedig a barátnőjénél lazán ellenének, egy részről megértem, hiszen életem munkája van abban a házban nem akarja ilyen hülyékre otthagyni, hogy 0 munkával ők élvezzék azt amit Ő felépített más részről pedig a nyugalmam érdekében én elmennék. Ezért kell az a bunkót eltakarítani onnan.

2012. márc. 1. 09:41
 4/15 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a Mamim halála után anyámé lett a ház fele. A haszonélvezeti jog a Papáé.
2012. márc. 1. 09:42
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a ház fele a papádé, adja el. Ilyenkor ki kell vásárolnia anyádnak papádat, tehát vagy megadja a ház értékének a felét, vagy eladják és akkor azt ketté osztják.

Megértem, hogy nem akarja elhagyni a házat, de ha lehetősége van máshol élni és ő mégsem teszi, akkor te nem tehetsz semmit. Ha annyira rossz neki, odébb áll.

Végrendeletet pedig mindenképp írjon, különben a ház másik fele is anyádé lesz.

2012. márc. 1. 09:49
 6/15 anonim ***** válasza:
Te nem laksz velük, ugye? Ne haragudj, hogy visszakérdezek, de tudod néha nagyon nehéz egy öreggel egy fedél alatt élni. Nem tudhatod, hogy apád most éppen milyen sérelmeit veri le az öregen, mert lehet, hogy ezek akkor keletkeztek, amikor te még a világon sem voltál. Mindennek(!)van előzménye. Ezt azért merem neked határozottan mondani, mert személyes tapasztalatból mondom. Én az öreg anyósommal élek, és nem az ő házában, de ő utál engem, mert tudja, hogy rám van szorulva, mert ha én nem lennék egy pohár hideg vizet sem kapna sem a fiától sem a lányától.(pedig értük dolgozott). Nekem pedig minden áldott nap fegyelmeznem kell magamat, hogy a régi sérelmeimet ne akarjam leverni rajta, mert ott tett nekem mindig keresztbe ahol csak tudott. Annyi kellene a te szüleid részéről is, hogy ne a régi dolgait lássák, hanem a kiszolgáltatottságát. És azt is elhiszem, hogy nem kellemes egy öreggel együtt étkezni, mert szürcsöl, meg csámcsog, meg folyik a nyála, meg leeszi magát. Ezeket csak az tudja, aki benne van. Kivülről minden másképp látszik.Ha mégis úgy gondolod, hogy annyira méltatlanul bánnak vele, járj utána és intézz egy helyet valami idősotthonban. (De ne gondold, hogy ott jobb lesz a papának) Hagyd a dolgokat menni a maguk útján, szerintem és ne emészd magad olyasmiért, amin változtatni nem tudsz, mert nem rajtad múlik. Szia!
2012. márc. 1. 09:50
 7/15 anonim ***** válasza:
Ó, bocsánat, azt hittem, hogy valami magatehetetlen öregről van szó.
2012. márc. 1. 09:56
 8/15 A kérdező kommentje:
23 évig ott éltem. Tudom, hogyan mentek a dolgok. Papám megmentette a börtön elöl, mikor pénzt adott kölcsön nem kérte vissza sta. Papa 76 éves, de el tudja magát látni, kertészkedik, főz tehát aktív szerencsére. Papának van még egy gyereke, tehát utána anyám és a testvére is örököle.
2012. márc. 1. 10:00
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
a ház felé anyádé, akkor kié a másik fele? a papádé a haszonélvezeti jog? azt tudtad h a haszonélvezeti jog erősebb mint a tulajdonjog? szerintem simán ki tudnátok anyádékat rakni!!! haszonélvező azt csinál a lakással amit akar, ha akar benne él, ha akarja kiadja, ha azt akarja épp akkor senki nem lakhatja!!! ennek járj utána!!!
2012. márc. 1. 11:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Először is bevannak e jelentve? mert ha nem simán ki lehet őket onnan dobni, kettő mielőtt meghalna a saját részét át kell ruháznia olyasvalakire akiben megbízik így legalább megnyugodhat, hogy nem lesz az egész ház a szemeteké. végül pedig vidd el ide-oda szórakozni és légy kedves vele tedd szebbé az életét amíg lehet mást nem lehet tenni és a haszonélvezeti jog tényleg sokat ér nézz utána, hogy ez mikkel járhat.
2012. márc. 1. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!