Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról a 18-20...

Mit gondoltok azokról a 18-20 évesekről akiknek az anyukájuk/nagyijuk csomagol reggelit?

Figyelt kérdés
Én most nagyon megdöbbentem 2 unokatestvéremen. Az egyik 20 éves lány, a másik 18 éves fiú. A nagymamájukhoz átcuccoltak pár hete, mert otthon az anyjuk nem szokott főzni, nincs is náluk soha semmi kaja, a nagymamájuknál meg bőven van minden, és a 4 fős család minden nap ott ebédel. És mondja a mamájuk hogy ma reggel is felkelt 6kor hogy a gyerekeknek csomagoljon kaját a suliba, aztán meg útnak indította őket a busznál. Ez egy bizonyos kor után nem túlzás már?
2012. febr. 29. 13:43
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Amúgy olcsóbb is otthon szendvicset készíteni, mint készen venni valamit.A péksüti is nagyon drága, viszont otthon is lehet olyat sütni egy egész tepsivel, így olcsóbban kijön.Tényleg nagyon megéri megtanulni magunknak elkészíteni ezeket a dolgokat.
2012. febr. 29. 14:37
 22/35 /Anita_'94/ ***** válasza:

Azért nem csomizok magamnak kaját, mert nincs időm rá. Képtelen vagyok felkelni időben. Ez az én hülyeségem, talán majd egyszer kinövöm :)

Az elhízás veszélye nem fenyeget, csak 48 kg vagyok és rendszeresen sportolok.

Bocsi az offért.

2012. febr. 29. 14:49
 23/35 anonim ***** válasza:

21 éves egyetemista vagyok,anyum pakol minden reggel szendvicset és teát:)

Ha rajtam múlna nem vinnék magammal és éheznék.

Nagyon hálás vagyok neki.

2012. febr. 29. 14:58
 24/35 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen anyukák, nagyik, akik reflexből csomagolnak kaját, tök mindegy hány éves a "gyerek" és hiába mondod nekik, hogy nem kell, ne csomagoljon, ha nem viszed el, akkor azt egyenesen sértésnek veszik.
2012. febr. 29. 15:11
 25/35 anonim ***** válasza:

Anyum csomagol nekem(19L)és öcsémnek(15) kaját a suliba. És? Neki nem fáradtság, mikor pedig nincs kedve hozzá akkor szól és megcsinálom én.

Én hálából újabban majdnem minden héten főzök ebédet egyszer, kétszer.

2012. febr. 29. 16:14
 26/35 anonim ***** válasza:

én nem ítélem el őket és nem is gondolom feltétlenül önállótlannak.

egész mostanáig nekem is tett anyu minden reggel tízórait hiába mondtam hogy majd viszek zsemlét és utálom a szendvicset, nyomok rá sajtot aztán jó lesz, ő ragaszkodott a szendvicseihez, mindig korábban kelt mint én és megcsinálta.

most pár hete koleszos vagyok, ált. eszek egy bolti pudingot vagy zsemlét.

tudok főzni és minden egyéb...

anyu egyszerűen így érzi jól magát hogy csinál, gondolom máshol is van így.

2012. febr. 29. 16:25
 27/35 anonim ***** válasza:
9%

nekem a képemről égne a bőr, ha ennyi idősen szegény anyám azért jelt volna hajnalban, hogy nekem ki legyen nyalva a kis popóm.

alsóban és talán még 5.ben is csomagolt kaját, utána már magamnak csináltam. nem kell hozzá diploma, csak a két kezed meg némi kaja a hűtőből.

látszik, hogy hova vezet ez az anyám mindent megcsinál helyettem szisztéma.

a másik, amit kicsit hibámnak tartok, hogy minden csak úgy jó, ahogy én csinálom. tehát ha mondjuk halálos betegen fekszem otthon, és két barátnőm átjönne takarítani vagy kaját csinálni, akkor szépen hazatessékelném őket, mert én úgy érzem jól magam, ha én takarítom ki a saját lakásomat és olyan íze van a pörköltnek amit én szeretek.

vendégségben sem várom el, hogy elémtegyenek egy svédasztalt, nem átallom megkérdezni mi hol van, miből ehetek, és ha megéhezek, akkor csinálok magamnak.

furcsa mód viszont ha nálam van vendég, akkor viszont pattogok :)

2012. febr. 29. 18:00
 28/35 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám 12 éves korom óta nem csomagol kaját.De szinte soha nincs itthon jó alapanyag,mindig ez a vajas kenyér szint meg olyanok,amiket a szüleim szeretnek és nem az én ízlésem,úgyhogy ha jól mentek a dolgok én pénzt kaptam,ha meg rosszul,akkor sem csomagoltam kaját,hanem a suliban csórtam mindig a menzáról kenyeret és sütit:)Bírtam a konyhás néniket is,sokszor megkínáltak egy tányér levessel,vagy ami épp volt:)Most sem szívesen csomagolok magamnak az itthoni alapanyag miatt.Csak melóba csomagoltam mindig,de abból a kosztból hamar elegem lett.2 akkora szelet kenyeret hajtottam össze,ami akkora volt,mint a fejem és megszórtam a vajat édesítőszerrel,hogy ne legyen natúr íze:SÉs ez ment minden nap.

Szerintem nem gáz,ha anyuci csomagol reggelit,inkább aranyos:D

2012. febr. 29. 19:42
 29/35 anonim ***** válasza:

én kb 8 éves korom óta önellátó vagyok. Muszáj volt,meg tanulnom mikrozni,gázon melegíteni,szendvicset kenni-a kenyér mondjuk mindig le volt vágva,mert én a mai napig nem tudok normális kenyeret vágni :) éljen a szeletelt kenyért :). És sokszor tök örülök ha anyukám ráér és jó kedve van akkor megcsinálja a kajám amit viszek dolgozni... :)

23/L

2012. febr. 29. 20:04
 30/35 anonim ***** válasza:
Nem értem mi ezen a fura. 18 leszek, és anyum csomagol nekem kaját, mindig is így volt. Persze néha neki sincs ideje és akkor elintézem magamnak, nem az a lényeg, hogy életképtelen vagyok, hanem hogy ez nálunk így normális. Nem hiszem hogy ez az egy dolog mutatja be azt hogy valaki nem önálló. Egyébként másoknál is így van ez, ahány osztálytársnőmnél aludtam az eddigi gimis évek alatt, mindegyik anyuka csomagolt kaját a lányának is meg nekem is.
2012. febr. 29. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!