Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szakítsak vele vagy megváltozt...

Szakítsak vele vagy megváltoztassam?

Figyelt kérdés

A párom magántanuló, de nem tanul (még a nyolcadikat járja, 16 évesen...). Amellett nagyon szegény, az édesanyjával él, aluzással keresik meg a napi betevőt, nincs villanyuk, nem fizetnek számlákat, vonatblicceléssel legalább 2 millió forint adósságot csináltak maguknak, szeret dohányozni (úgy tudom, előttem még füvezett és drogozott is, és több lánnyal volt szexuális kapcsolata), kb. 10 macskával élnek együtt (az anyja isteníti őket), úgy érzem, néha nem őszinte, volt már rá példa, hogy szinte megerőszakolt (szeretkezés közben hiába sírtam, hogy fáj, nem állt meg).... És mindemellett félig roma származású. Jah, és szilárd hittel vallják, hogy a gonosz szellemek rontották el az életüket, akik állandóan üldözik őket, és amikor náluk vagyok, egész nap csak a "jó-gonosz" árnyvilágról fecseg az édesanya... Aki persze arra fogja a munkakerülést, hogy szellemeknek nem dolgozik, és saját magát egy egyiptomi istennőnek hiszi, ugyanígy a fiát is... Nem nagyon bírom már azt a sok gyűlölködést, és bosszúszomjat, ami belőlük árad!!!

Nos, én karriertudatos, becsületes lány vagyok, szintén 16 éves. Jól tanulok, normális családi háttérrel rendelkezem (bár szüleim elváltak, és anyámmal, nagyanyámmal élek) és sokan illetnek azzal a jelzővel, hogy gyönyörű... Mostanában érdekel a buddhizmus, tehát igyekszem könyörületes lenni, és nem előítéletes!

Dehát Istenem...! Lassan beleroppanok ebbe a dilemmába, mert úgy érzem, veszélyben forog a jövőm... :((( Apám legszívesebben eltiltana tőle, mivel szerinte csak kihasznál a párom, és egy csomó barátom is ugyanezen a véleményen van...

Én nagyon szeretem a páromat, és úgy érzem, csak vele vagyok önmagam...

Nem tudok, mitévő legyek! :S Kérlek segítsetek, adjatok tippeket, vagy véleményeket! :(

Előre is köszönöm! :(

Egy elkeseredett lány...

2012. febr. 29. 11:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem "szinte" erőszakolt meg, hanem ténylegesen. Nem is értem, mi a kérdés. Ha ezek után nem tudod, mit csinálj... hát...

Azt szoktam mondani, hogy ha valakit egyszer bántalmaznak, szörnyű. Ha másodszor is, akkor úgy kell neki, miért nem hagyta ott az első alkalom után.

Nem igaz, hogy szereted őt!!! A lehetőséget szereted benne, amilyen lehetNE. De nem olyan!!! A szeretet azt jelenti, hogy olyannak szereted, amilyen. De te nem olyannak szereted, mert meg akarod változtatni.

Vagyis nem őt szereted, hanem amilyennek elképzeled az ideális pasit. Ő csak arcot adott az ideálodnak.

Tudod, aki valóban szeret téged, amiatt nem kell sírnod és nem kell beleroppannod.

2012. márc. 4. 22:28
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Te ezen még komolyan gondolkodsz? Egy az, hogy a pasid erőszakos, és ritkán mondok ilyet, de azt hiszem, rá tökéletesen illik az a kifejezés, hogy semmirekellő, a másik, hogy szerintem az anyja nem kicsit elmebeteg is lehet, talán a fiának is vannak mentális problémái (és biza ezek örökletesek is lehetnek, gondolom nem szeretnél majd ilyen gyerekeket).

Megváltoztatni nem tudsz senkit, nincs is értelme. Ő tud megváltozni, ha akar. Ha akarna, segíthetnél neki ebben. De látod, nem akar.

Te szeretnél felnőttként úgy élni, ahogy a barátod és az anyja? Merem remélni, hogy nem ez minden vágyad. De ha vele maradsz, rád is ez vár.

" igyekszem könyörületes lenni, és nem előítéletes! "

Az nem előítéletesség, ha megismersz valakit, és rájössz, hogy nem illetek össze, sőt, még az sem, ha látod, hogy hogy él, és azt mondod, hogy ez így nincs jól. A könyörületesség pedig nem azt jelenti, hogy hozzáláncolod magad valakihez, aki deviáns módon viselkedik. Segíteni csak annak lehet, aki hagyja. Ha nem hagyja, akkor neked nincs vele semmi dolgod. Ilyen viszonyban szerintem amúgy sem lehet jól segíteni.

2012. márc. 4. 23:41
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

"Szakítsak vele vagy megváltoztassam?"

Nem lehetséges senkit se megvaltoztatni!

Ha a fene fenét eszik se!

Csak belerokkansz....

NEKI kell akarnia a változást, de reménytelen esetnek látom a srácot ahhoz, hogy beilleszkedjen a tarsadalomba a Te szinteden, nagyon mélyről kell indulnia...:S

Tud pl. internetezni? Szerintem enm... Neked meg természetes, hoyg hasznalni tudod a netet es azon bonyolitod le az ügyeidet, megszerzed a szükséges infokat, szóbaállsz bármiylen státuszú és korú emberekkl, stb... Ő ettől nagyon messze van!

Egy szakadék van Köztetek.

2012. márc. 5. 02:53
 24/26 anonim ***** válasza:
Hogy ismerkedtetek össze?
2012. márc. 5. 03:00
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Óvszert használ? Ha más lányokkal is volt és drogozott is (tűvel is??), akkor nem csak fogamzasgatlasi céllal kell óvnia Téged.

Felelőtlen és kizsákmányoló magatartást tanul az anyukájától (nem kell dolgozni, nem kell vonatjegyet venni, 2 M tartozásuk van, és ez rendben van szerintük), és nem kíván ettől eltérő normákkal élni, egy szóval: nem együttérző. Nem együttérző! Felelőtlen és kizsákmányoló. Ez vár rád később is részéről.

2012. márc. 5. 03:07
 26/26 anonim ***** válasza:
Egyik előző vagyok. Még valami. Ha netán megjön az eszed és ott akarod hagyni, csakis nyilvános helyen szakíts vele, mert különben meglátod mit kapsz!
2012. márc. 5. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!