Hogyan lehet elviselni egy szeretet nélküli házasságot?
Én sem tudom a megoldást. Neki most nagyon kényelmes a helyzete, ezért nem érez késztetést hogy változtasson.
Talán valahogy számára is kényelmetlenné kell tenni a helyzetet, ami tettekre sarkallhatja, hisz mozdulni ő sem tud a kölcsön és egyebek miatt, nem csak te. Talán szedd össze listában, mi neki a jó (-akár rejtetten,áttételesen is jó) ebben a helyzetben jelenleg, és "vedd el" tőle ami jó. Emellett nézz saját új társaság, új érdeklődési kör, új külön programok, új barátok után. Próbálj találni új valamiket, amik örömöt adnak neked, akármilyen kis vagy nagyobb dolog legyen is az. Ebből ő kirekesztett lesz, te viszont erőt, újdonságot, élményeket merítesz, egyedül és a gyermekeddel együtt is, amitől erősödsz. Ne támaszkodni akarj rá mint családra, mert nincs kire, hanem tekintsd csak biztonságos háttéralapnak, ahová élménygyűjtés után kényelmesen hazamehetsz. Ezzel nem ártasz neki, hisz ő is csak háttér-családnak tekint titeket a leírjaid alapján.
Ha látni fogja a férjed hogy lemarad tőled és kirekesztett, elszigetelt, mint most te, aki "csak úgy van" otthon, akarni fog ő is változni. Kérdés, hogy téged ez akkor érdekel-e még egyáltalán, vagy addigra megtalálod-kitalálod új önmagad. Ennyi jutott most eszembe.
"Úgy érzem,nem kapok elég szeretetet, törődést...mit kezdjek ezzel?" - nekem (tapasztalatból) van erre egy segítő javaslatom. Csak adj szeretetet és törődést, mit sem törődve a viszonzással, mert ez nem cserekereskedelem.
Próbáld ki, nagyon érdekes a hatása..
Mégis milyen más eszközzel lehetne felnyitni egy ilyen "odaadó" férj szemét, mint azzal, hogy más is létezik nélküle, aki képes szeretetet és figyelmet adni ?!
Mehet a lepontozás !!
A szeretetet nem lehet a végtelenségig csak adni és adni. Tudom, manapság ez a nézet járja, de egy idő után, ha nem kap viszonzást az embert, kiürül a szeretet tankja, nincs amiből feltöltse és igencsak megbomlik az eddig is kétes egyensúly.
És sajnos hiába kapjuk Mari nénitől, ha mi a férjünktől szeretnénk.
Szlogen, de minden szeretet más és más. A kérdezőnek a férje figyelmére és szeretetére lenne szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!