Ha anyós nem segít, anyukámtól se fogadjuk el? Mennyire lehet büszke egy férfi?
Anyósom folyton panaszkodik, hogy nincs pénze stb, elvárná tőlünk, hogy havi fix összeget utaljunk neki. Amióta van babánk, azóta nem tudjuk őt támogatni. Emiatt ő nem vigyáz a babára, bár közel lakik, csak akkor látja, ha mi megyünk.
ezzel szemben anyukámék messze lakank, kb kéthavonta látogatnak minket. Amióta terhes vagyk ilyenkor mindig rengeteg dolgot hoznak: tiszttószer, liszt, cukor, olaj, hús, tojás, pelenka stb. Ilyenkor mi elmegyünk moziba, sétálni, ők pedig kivasalnak, elmosogatnak.
Most is itt voltak. A férjem tegnap bevallotta, hogy ez neki milyen rosszul esik, hogy az ő anyára nem lehet számítani, az én családom meg ennyire összetartó és segítőkész.
Mit tegyek? Kérjem meg anyukámat, hogy többet ne hozzanak semmit? De akkor nem nagyon tudnánk félre rakni és nem nagyon lehetne kistesó :-( (27 nm-en lakunk).
Ti mit tennétek?
Szia! Nálunk is majdnem ugyan ez a szitu... :( Anyósom még a bőrt is lehúzná rólunk,az sem érdekli,ha nekünk nincs,oldjuk meg,hogy neki legyen. Anyukám mindenben segít,amiben csak tud,pedig nagyon ritkán látjuk egymást. Ha úgy van elviszi a babát magához,hogy legyen 1-2 szabadnapunk egymásra :) Mikor jön menet közbe bevásárol... Sokszor túlzásba is esik :) Mi sem szorulunk rá,de neki rosszul esik,ha nem csinálhatja.
A válaszom a kérdésedre: szerintem sz.rd le anyósod és hagyd,hogy anyukád segítsen! Úgy is örömmel,szeretettel teszi,nem kötelességből! A férjednek meg magyarázd el,hogy EZ a normális,nem az.ahogyan az anyja viselkedik... Hangsúlyoznám,hogy normális,nem természetes, mielőtt még valaki belém kötne :)
nálunk ugyan az a helyzet, kivéve, hogy párom családja nem is kíváncsi ránk és az unokára sem, szóval onnan semmi segítségünk nincs. én is azt hittem, hogy majd az lesz a jó megoldás, ha megkérem az én szüleimet, hogy ne adjanak annyi mindent. ezt NE tedd. láttam rajtuk mennyire bántja Őket hiszen Ők szívesen adnak, Őket nem érdekli, hogy a másik fél mit kap. így még én éreztem magam rosszul :) tudom min megy át a párod, hisz párom is nagyon nehezen viseli, hogy onnan még csak nem is kíváncsiak az unokára. sajnos ezen nem tudsz neki segíteni. párodat tuti nem az zavarja, hogy anyudék adnak, hanem maga a tudat, hogy az Ő anyukája nem. de ha anyukádék nem hoznának semmit, csak jönnének a gyerekkel lenni az is ugyan olyan érzés lenne neki mert az Ő anyukája ezt nem teszi meg. idő kérdése és valamennyire el fogja fogadni, hogy ez a helyzet de ez a kis tüske mindig benne lesz.
fúúú remélem érthető voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!