Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha anyós nem segít, anyukámtól...

Ha anyós nem segít, anyukámtól se fogadjuk el? Mennyire lehet büszke egy férfi?

Figyelt kérdés

Anyósom folyton panaszkodik, hogy nincs pénze stb, elvárná tőlünk, hogy havi fix összeget utaljunk neki. Amióta van babánk, azóta nem tudjuk őt támogatni. Emiatt ő nem vigyáz a babára, bár közel lakik, csak akkor látja, ha mi megyünk.

ezzel szemben anyukámék messze lakank, kb kéthavonta látogatnak minket. Amióta terhes vagyk ilyenkor mindig rengeteg dolgot hoznak: tiszttószer, liszt, cukor, olaj, hús, tojás, pelenka stb. Ilyenkor mi elmegyünk moziba, sétálni, ők pedig kivasalnak, elmosogatnak.

Most is itt voltak. A férjem tegnap bevallotta, hogy ez neki milyen rosszul esik, hogy az ő anyára nem lehet számítani, az én családom meg ennyire összetartó és segítőkész.

Mit tegyek? Kérjem meg anyukámat, hogy többet ne hozzanak semmit? De akkor nem nagyon tudnánk félre rakni és nem nagyon lehetne kistesó :-( (27 nm-en lakunk).

Ti mit tennétek?

2012. febr. 28. 11:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

11,38 vagyok:

Nem kell lemondani róla,senki lelki nyugalmáért sem!!!

A férjednek nem az a rossz, hogy a Te szüleidtől kaptok, hanem az, hogy az övétől nem!

Lehet, hogy a Férjednek "anyás napokat" kéne tartani.Mármint, néha átmenne hozzá, beszélgetne vele csak kettesben, megkérdezné, hogy mit segíthet, ilyesmi.Hogy a Mama is érezze azt, nincs elfelejtve, sem lenézve azért, mert anyagilag nem tud titeket támogatni.

Remélem helyrejönnek a dolgok:)

2012. febr. 28. 11:56
 12/24 anonim ***** válasza:

De miért mondanál le,amikor jó szivvel adják. Gondolom nem emlegetik, hogy az anyósod nem segit a férjed elõtt.

Ez az anyósod gondja, hogy hogyan viselkedik veletek szemben. Amint leirtad segitettetek is rajta!Most ha nem kiváncsi az unokára, csak akkor ha segitetek rajta, az az õ baja. A férjednek mondd, nem baj, és ne fájjon neki, inkább örûljön, hogy a családod összetart.

Ja és vigasztalóul mondhatsz neki annyit, hogy ha közelebb lennének a te szüleid, akkor biztosan õk sem adakoznának annyit, hàtha ez segit rajta!:)

2012. febr. 28. 12:12
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

A férjed csak annyit mondott, hogy ez neki rosszul esik és ez érthető is. Te kombinálsz itt tovább, hogy akkor anyukádék se adjanak. A férjed ilyet nem mondott.

Rosszul esik neki, érthető. Ennyi

2012. febr. 28. 12:13
 14/24 anonim ***** válasza:
92%
Én egy nagymama vagyok, olyan felállásban amit a kérdező leirt. Nagyon rosszul esne,hogy az én -saját szándékomból való- segítségemet a lányom azért nem fogadná el mert az anyós nem tud segíteni! Tudni kell elfogadni is!
2012. febr. 28. 12:14
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

Dehogy is, nagyon buta a férjed, ha ezen problémázik.

Szerintem addig kell tartani a zsákot, míg adják a malacot :)

2012. febr. 28. 12:22
 16/24 A kérdező kommentje:
13-as: ebben lehet valami... :-) Remélem igazad van és én kombinálom túl.
2012. febr. 28. 12:23
 17/24 anonim ***** válasza:
88%
Pont azt akartam mondani, amit 13. Te kombinálod túl. Mondta a férjed, hogy anyukádék se hozzanak semmit?
2012. febr. 28. 12:32
 18/24 anonim ***** válasza:
86%
Fogadd el, hiszen anyukád jó szívvel adja, de anyóst ne támogassátok semmivel, se most, se később. Bakker, hogy tudja valaki gyakorlatilag meglopni a gyerekét, hogy ajándéknak minősíti a kölcsönét.... A szüleidnek biztos rosszul esne, h ők támogatnak titeket, ti meg az anyóst támogatnátok.
2012. febr. 28. 12:34
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A segítség mindig jól jön főleg pici baba mellett és várandósan. Nyugodtan fogadd el, és örülj neki, hogy van aki segít.

Ahogy írták előttem, szerintem is az zavarja a férjedet, hogy az ő közelben lakó anyja nem segít, sőt.., míg a te szüleid messziről jönnek, és sok mindent hoznak nektek, és emellett besegítenek még a háztartásba is.

Egyébként a segítségnek nem kell feltétlen anyaginak lennie. Pl. elviszi sétálni a babát, hogy pihenhess.

Azt pedig jól tette a férjed, hogy "befagyasztotta" a támogatást. Ki tudja mit varrt volna még a nyakatokba. A zsarolásra meg ne reagáljatok. Ha új lakást szeretnétek ahhoz kell a tőke, ne várja már el, hogy őt finanszírozzátok.

Az írásodból nekem nem egy nélkülöző, tényleg segítségre szoruló nagyszülőről van szó.

Annó az én nagyim kis nyugdíjból segített anyukáméknak, és nekünk unokáknak is, és mellette megélt.

A lökött anyósod miatt ne vessz össze a saját szüleiddel, mert nem nyersz vele semmit, sőt...

2012. febr. 28. 13:25
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha minden tekintetben rá vagytok szorulva és gyerek is van akkor össze kell menni kicsire. Az elveidet nem kell feladni, de kompromisszumot kell kötnöd. Egyébként meg ha anyagilag nélkülük is rendben vagytok akkor ugy kell felfogni, hogy a gyereknek adják és nem neki. Ezt nem kell szégyelni. Elvégre nem idegenek és nem az utolsót adják oda. A fejére meg nem olvassák ugye. Legjobb a béke.
2012. febr. 28. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!