Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem furcsa, vagy más...

Csak nekem furcsa, vagy más is így csinálja?

Figyelt kérdés
Van egy keresztfiunk, akit nagyon imádunk, sokat van nálunk. Vasárnap felhívott a sógornőm reggel, hogy hozzam már el mert ő nagyon beteg, tudja magát kipihenni. Persze, rohantunk a gyerekért, és jött a feketeleves, a gyerek is beteg, lázas, hány. Kérdezem sógornőm, hogy vigyem el betegen. Szemrebbenés nélkül jött a válasz, hogy neki nincs ereje ápolni, vigyem el. Betettem a kocsiba, közben beugrottunk a patikába mert mérgemben a lázcsillapítót is otthagytuk. A gyerek azóta is nálunk van, a párom vigyáz rá, mert ő otthonról dolgozik. Ha egy anya is beteg ki vigyáz a gyerekre?
2012. febr. 28. 08:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
ja, olvasom, apukát. Ha ennyire telik neki minden cicomára, fogadjon bébiszittert. NE ugorjál mindig, ne legyen természetes, hogy te mindig készen állsz és vigyázol a gyerekre, csak ha neked is megfelelő. Persze más, ha fontos dolog van, de műkörmös miatt ne.
2012. febr. 28. 08:52
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
Hát ha nagyon beteg és nem tudja ellátni, és egyedül van, illik segíteni, és utána nem mártírkodni! Miért vállaltátok a keresztszülőséget? Azt gondolom látjátok, jogos-e a kérés. Könnyen beszél ám, akihez max felugrik a nagymama, meg ott a gyerek apja is! Ahol nincs apa vmi okból, ott bizony kell a segítség, vagy megy a gyerek betegen óvodába, kell a segítség a keresztszülőtől vagy akárkitől,nincs mit tenni. Én is inkább óviba viszem betegen párszor, minthogy kirúgjanak és vigyék a gyereket az intézetbe... Azon kellene elgondolkodni, hogy az "apák" maradjanak a családban (ne válasszon magának senki olyan partnert, akinek máshol a helye), mert ma megint olyan világban élünk, ahol mind2 szülő szükséges.
2012. febr. 28. 08:57
 13/21 anonim ***** válasza:
76%
Én "anyukának is jár szabadság" elvet vallom. De hogy a beteg gyereket bárkinek odaadjam???? Az apjára is csak végszükségben hagynám ilyenkor! Ha én is beteg lennék, megkérnék valakit (anyukámat vagy anyósomat első körben; ha ők nem érnek rá, barátokat) hogy hozzon ebédet és szükség esetén mosogasson el, vasaljon ki. De nem hagynám, hogy bárki elvigye :-(
2012. febr. 28. 09:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én két hónapja jutottam oda, hogy a kislányomat, aki másfél éves, le kellett passzolnom. Az én férjem is külföldön van. Egy torokgyulladásra a húgomtól elkaptam a hányás-hasmenést. Nyelni nem tudtam úgy hánytam, hogy fojt a könnyem a fájdalomtól. Anyukámnál ott van nagymamám, akit kemóznak. Oda nem tudott volna a lányom menni, ezért a bátyám élettársa vigyázott rá, anyukám telefonos távsegítségével. Én néha olyan állapotban voltam, hogy nem is tudtam magamról a láztól. Két óránként hívott anyukám, hogy ellenőrizzen. amúgy ritkán 2-3 évente vagyok beteg, de akkor van hogy három hétig minden vírust összekapok.
2012. febr. 28. 09:09
 15/21 A kérdező kommentje:
Én nem akarom magam valami mártírnak vagy szentnek beállítani, csak nekem olyan nagyon furcsa, hogy egy anya valakinek lepasszolja a beteg gyereket napokra. Mert ugye itt ez történt.
2012. febr. 28. 09:41
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én ezt nem látom olyan borzasztónak. Persze illett volna megmondani, hogy a gyerek is beteg, és akkor ti ennek tudatában dönthettétek volna el, hogy vállaljátok-e vagy sem (nyilván az anyuka a nemleges választól tartott, ezért nem mondta, ami mondjuk elég nagy sunyiság, tehát ezzel nem értek egyet).

Én épp a múlt héten voltam eléggé ramatyul, gégegyulladás, mandulagyulladás, láz, satöbbi, ráadásul baromi erős gyógyszert kaptam rá, szóval mindent összevetve nagyon nem voltam jól, éjjel nem tudtam aludni, nappal zombi voltam. A gyerek is beteg volt, de neki nem ez volt a baja, ő szimplán csak köhögött, orra folyt, szóval ilyen alap megfázás, és már gyógyulóban volt. 4 éves amúgy, szóval nem csecsemő. Én szívbaj nélkül megkértem anyukámat, hogy vigyázzon rá, egyrészt azért, mert tényleg alig álltam a lábamon, másrészt azért, mert nem is szerettem volna még pluszban összefertőzni az épp gyógyuló gyereket. Teszem hozzá, hogy apja gyakorlatilag nincs, mármint nem csak nem él velünk, hanem már évek óta nem láttuk.

Szerintem mindenkinek jobb volt így. A gyereknek is, hogy az egészséges, fitt nagyija volt vele, nem egy zombi, és nekem is, hogy legalább ha nem volt muszáj felkelni, ágyban lehettem egész nap.

Az a véleményem, hogy egy anya is lehet beteg, és ha a gyereknek nem valami nagyon durva baja van, akkor mindenkinek jobb, ha nem pingpongoznak a fertőzésekkel ide-oda, és a gyerekre egy egészséges felnőtt vigyáz, az anya meg nyugodt körülmények között pár nap alatt összekapja magát.

2012. márc. 1. 16:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt mondja hogy nem volt még olyan beteg hogy ne tudta volna ellátni a gyereket, meg micsoda dolog az hogy lepasszolják ha beteg, meg így nem tudná meg úgy nem, az tényleg nem volt nagyon beteg. Ha 40 fokos lázzal feküdnél otthon és kiszállni se tudnál az ágyból a neocitránok ellenére se, akkor felelőtlenség nem hívni segítséget. Mert a beteg gyerek mellé igenis egy ép ember kell aki ellátja nem egy kinyúvadt anyuka. Ez a helyzet.

Nos ez nem jelenti azt, hogy jó ötleg átvitetni a gyereket, inkább oda kellett volna hívni valakit. És persze azt sem jelenti hogy az anyuka tényleg annyira beteg volt ebben az esetben.

2012. márc. 1. 18:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélem el, a gyereknek ápolásra van szüksége, akkor olyan ápolja, aki képes is rá, ne olyan, aki maga is fetreng a fájdalomtól. Nem szokásom visszasírni a régi időket, de például ezért volt jó régen a nagycsaládban élés.
2012. márc. 1. 20:09
 19/21 anonim ***** válasza:
30%
Nem nem csinálja ezt mindenki,csak manapság a modern nőciknél lett divat naygszülőknek kistestvéreknek ,és mások nyakára szülni,pihenni akar,mert beteg kit érdekel,van gyereke akiért felelősséggel tartozik. Aki lepasszolja a gyerekét,az nem anya.
2012. márc. 1. 20:16
 20/21 anonim ***** válasza:
85%
Én egyszer hagytam teljes mértékben páromra 3napra mikor becsípődött a gerincem. Igaz egy házban voltunk de én a földön egy matracon három méterre a mosdótól feküdtem mivel ode is járókerettel mentem s kb félórába telt elmásznom. Gyerek meg már szaladgált, ugrabugrált hát nem lehetett gyipaciztatni, felügyelnem, csak szemmel követhettem a lakás leamortizálását s a babót. :(
2012. márc. 1. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!