Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérlek adjatok valami tanácsot...

Kérlek adjatok valami tanácsot! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Világéletemben állatorvos akartam lenni. Egy darabig úgy is volt, hogy mehetek, anyuék összespórolták a tandíjat, stb. De ugye jöttek a nehéz idők, hozzá kellett nyúlni a pénzhez, apám meg olyan adósságba kevert minket(ivászat, játékgép, kölcsönök), amit még a mai napig fizetnek. Ez volt kb 3 éve, én eközben leérettségiztem. És apám jött az ötlettel, hogy mi lenne ha elmennék dolgozni érettségi után, hogy segítsem őket anyagilag. Mit tehettem volna? Nem akartam, hogy az utcára kerüljünk. Kerestem ezerrel a munkát, 1 éven keresztül semmi...túl fiatal, túl tapasztalatlan, stb kifogásokkal jöttek. Aztán végre találtam munkát egy boltban, a havi 80ezer ft-ból, 50ezret minden hónapban hazaadtam. Aztán anyámék helyre jöttek anyagilag, apu talált egy jól fizető külföldi melót. Így összeköltöztem barátommal. Időközben kirúgtak a boltból, mondván nem megy az üzlet, stb. És most itt vagyok 21 évesen, egy érettségivel a kezemben, a barátom tart el. Nekem már ez is fájdalmat okoz. Találtam munkát. Egy gyárban, havi 60 ezerért, futószalag mellett. Egyszerűen nem megy. Nem a munka fáj, hanem az, hogy nem fizetik meg. Külföldre szeretnénk kimenni, de jelenleg még nem találtunk semmit. Döntésképtelen vagyok. Menjek el dolgozni 60ezerért, hogy ne érezzem magam eltartottnak, vagy várjak még hátha jön valami jobb megoldás? De egy érettségivel mit kezdjek. Összeomlott a gyerekkorom óta dédelgetett álmom. Igaz kisegítettem a szüleimet a sz@rból, megalázkodtam sokszor emiatt, és most megint ilyen helyzetbe kerültem. Mit tegyek?
2012. febr. 26. 14:52
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Na, most kaptam hideget-meleget. :) Tudom, hogy igazatok van, és tudom, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinek problémája van. Sőt! Van ennél ezerszer rosszabb is. Lehet, hogy kifogásokat keresek, de az is lehet, hogy már belefáradtam ezekbe a dolgokba. Nem akarom sajnáltatni magamat. Sok dolgot mondjuk le se írtam még. De ha leírnám, akkor még inkább azt kapnám, hogy kifogásokat keresek. De igazatok is van. Elmegyek dolgozni abba a gyárba, amíg nem találok jobbat. Igyekszem külföldi állást találni, és meglátjuk mi lesz.
2012. febr. 26. 16:33
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik válaszoló írta,az állatorvosi asszisztens képzést,ezen nem gondolkoztál?És nem olyan sok idő a tanfolyam és legalább részben azt csinálnád amit szerettél volna.Lehet jó megoldás lenne,legalbb állatokkal és azok megmentésének segítésével foglalkozhatnál,ha már az orvosi nem jött össze.

[link]

de nehéz lesz,mert nem nagyon van ilyen tanfolyam

2012. febr. 26. 16:38
 23/28 A kérdező kommentje:
De igen, azon megakadt a szemem. Csak szeretném én finanszírozni minden költségét.
2012. febr. 26. 16:57
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
ÉS emelett simán tudnál dolgozni is. Én ezt javaslom. Látod, lehet részletben is fizetni. Ne add fel az álmaidat, egész életedben nem dolgozhatsz egy gyárban, olyasmit, amit utálsz, semmi pénzért!
2012. febr. 26. 17:16
 25/28 anonim ***** válasza:
70%

Hát bizony elég szemét apád van, a játékgépezés is baromi ronda dolog DE ha már elcseszte a jövődet, jobban tette volna ha nem tőled várja a segítséget (bolti meló, fizu nagy részének kipengetése otthon), ez a pofátlanság teteje.

Azt furcsállom, hogy miért nem jelentkeztél az ÁOTK-ra államilag finanszírozott képzésre, nem vészes oda a ponthatár (kb. mint az orvosi. kemény tanulással, ha a gimiben tényleg olyan baró voltál, megoldható lett volna). szóval én téged is hibáztatlak, ilyen elszegényedett családból miért csak a költségtérítéses képzés volt neked alternatíva?

szerintem mostmár ne kezdd el az egyetemet, 5 éves a képzés, és sokan nem is tudják annyi idő alatt befejezni. Viszont jól mondták, akik az állatorvosi asszisztens képzést javasolták. Nagyon szép szakma és foglalkozhatsz állatokkal. Kb 2 év alatt papírod lenne róla és mehetnétek külföldre a pároddal. De akár külföldi ilyen jellegű képzést is kereshetsz! Fel a fejjel, van még megoldás az életedre.

2012. febr. 26. 18:01
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még szeretném hozzátenni (előző vagyok) hogy a mi családunknak jól megy, de én is csak állami képzésekben gondolkodtam annak idején, hogy fölöslegesen sem kelljen a szüleimnek semennyit kicsengetni a tanulmányaimért. Pedig én a Kögázra felvételiztem. 450 fölötti volt a ponthatár. Sikerült.
2012. febr. 26. 18:05
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Persze menj el 60ezerért...próbáljatok pár hónapig ezerrel spórolni,aztán uccu neki húzzatok ki külföldre!!!!
2012. febr. 26. 19:04
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Diploma nélkül külföldön is csak alja munkát fogsz kapni, amit nem fogsz szeretni. Inkább csináld meg a képzést és aztán menjetek ki, hátha akkor találsz ott egy aszisztens állást, amiből szépen megélnél és szeretnéd is.
2012. febr. 26. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!