Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérlek adjatok valami tanácsot...

Kérlek adjatok valami tanácsot! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Világéletemben állatorvos akartam lenni. Egy darabig úgy is volt, hogy mehetek, anyuék összespórolták a tandíjat, stb. De ugye jöttek a nehéz idők, hozzá kellett nyúlni a pénzhez, apám meg olyan adósságba kevert minket(ivászat, játékgép, kölcsönök), amit még a mai napig fizetnek. Ez volt kb 3 éve, én eközben leérettségiztem. És apám jött az ötlettel, hogy mi lenne ha elmennék dolgozni érettségi után, hogy segítsem őket anyagilag. Mit tehettem volna? Nem akartam, hogy az utcára kerüljünk. Kerestem ezerrel a munkát, 1 éven keresztül semmi...túl fiatal, túl tapasztalatlan, stb kifogásokkal jöttek. Aztán végre találtam munkát egy boltban, a havi 80ezer ft-ból, 50ezret minden hónapban hazaadtam. Aztán anyámék helyre jöttek anyagilag, apu talált egy jól fizető külföldi melót. Így összeköltöztem barátommal. Időközben kirúgtak a boltból, mondván nem megy az üzlet, stb. És most itt vagyok 21 évesen, egy érettségivel a kezemben, a barátom tart el. Nekem már ez is fájdalmat okoz. Találtam munkát. Egy gyárban, havi 60 ezerért, futószalag mellett. Egyszerűen nem megy. Nem a munka fáj, hanem az, hogy nem fizetik meg. Külföldre szeretnénk kimenni, de jelenleg még nem találtunk semmit. Döntésképtelen vagyok. Menjek el dolgozni 60ezerért, hogy ne érezzem magam eltartottnak, vagy várjak még hátha jön valami jobb megoldás? De egy érettségivel mit kezdjek. Összeomlott a gyerekkorom óta dédelgetett álmom. Igaz kisegítettem a szüleimet a sz@rból, megalázkodtam sokszor emiatt, és most megint ilyen helyzetbe kerültem. Mit tegyek?
2012. febr. 26. 14:52
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
100%
Például kérdezd meg apukádat,hogy nem-e tudna neked is szerezni ott egy munkát vagy esetleg ott ahol dolgozik.
2012. febr. 26. 15:00
 2/28 anonim ***** válasza:
67%
menj el gyárba és ha lesz jobb megoldás akkor váltasz
2012. febr. 26. 15:00
 3/28 bdavid0815 ***** válasza:
100%
Ezt egy kicsit több időbe telik megbeszélni mintsem egy pár soros válasszal elintézni. Ezek összetett problémák. Ha gondolod megadom az e-mail címem és ott nyugodtabban beszélhetünk. Elküldöm privát üzenetben. :)
2012. febr. 26. 15:02
 4/28 anonim ***** válasza:
78%
ne add fel az álmod.amúgy a barátod mit gondol a helyzetről?
2012. febr. 26. 15:03
 5/28 A kérdező kommentje:
Apámat már kérdeztem, de elvileg még nem tud semmit. Barátom támogat, nem érezteti velem azt, hogy a terhére lennék. Nekem teher ez a helyzet.
2012. febr. 26. 15:06
 6/28 tetro ***** válasza:
86%
ha a szüleid most jól keresnek, akkor nem tudnának támogatni? 21 évesen még nem túl késő neki kezdeni az egyetemnek...
2012. febr. 26. 15:08
 7/28 anonim ***** válasza:
89%

Az egyetemi álom miért nem megvalósitható? Felvételizz az állatorvosira. Esetleg ha túl magas a pontszám, akkor jelentkezz egy külföldi egyetemen ugyanerre a szakra, és járj utána, hogy valami ösztöndij miatt ne keljen fizetned (vagy ne túl sokat). Ha már úgyis külföldre akartál menni...

Pont olvastam, hogy román meg szlovák egyetemek is kapkodnak a magyar hallgatókért.

2012. febr. 26. 15:09
 8/28 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudnak. Pont ki tudnak mindent fizetni havonta. Eddig is sokat segítettek, nem várhatom el tőlük, hogy végig támogassanak. Tudom, hogy még nem késő, de iszonyatosan sok pénz az iskola. :(
2012. febr. 26. 15:11
 9/28 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de létezik az államilag finanszírozott képzés és kollégium is. Azért ez nem olyan egetrengető összeg, akár diákmunkából, akár szociális ösztöndíjból ki lehet fizetni.
2012. febr. 26. 15:14
 10/28 anonim ***** válasza:
29%

Államilag támogatott képzés ma, Magyarországon? Ilyen keretlétszámokkal? Ha csak nem zseni a kérdező, akkor esélytelen.

Kérdező, menj ki külföldre au pairkedni! Nagyon jó munka, tapasztalatot szerezhetsz, nyelvet tanulhatsz közben. A család, akiknél dolgozol eltart, ingyen lesz a kaja és a szállás, és emellé még kapsz kb. annyit havonta, amennyit abban a gyárban összesen keresel. Én imádtam csinálni. Ha érdekel, írj privátot!

2012. febr. 26. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!