Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérlek adjatok valami tanácsot...

Kérlek adjatok valami tanácsot! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Világéletemben állatorvos akartam lenni. Egy darabig úgy is volt, hogy mehetek, anyuék összespórolták a tandíjat, stb. De ugye jöttek a nehéz idők, hozzá kellett nyúlni a pénzhez, apám meg olyan adósságba kevert minket(ivászat, játékgép, kölcsönök), amit még a mai napig fizetnek. Ez volt kb 3 éve, én eközben leérettségiztem. És apám jött az ötlettel, hogy mi lenne ha elmennék dolgozni érettségi után, hogy segítsem őket anyagilag. Mit tehettem volna? Nem akartam, hogy az utcára kerüljünk. Kerestem ezerrel a munkát, 1 éven keresztül semmi...túl fiatal, túl tapasztalatlan, stb kifogásokkal jöttek. Aztán végre találtam munkát egy boltban, a havi 80ezer ft-ból, 50ezret minden hónapban hazaadtam. Aztán anyámék helyre jöttek anyagilag, apu talált egy jól fizető külföldi melót. Így összeköltöztem barátommal. Időközben kirúgtak a boltból, mondván nem megy az üzlet, stb. És most itt vagyok 21 évesen, egy érettségivel a kezemben, a barátom tart el. Nekem már ez is fájdalmat okoz. Találtam munkát. Egy gyárban, havi 60 ezerért, futószalag mellett. Egyszerűen nem megy. Nem a munka fáj, hanem az, hogy nem fizetik meg. Külföldre szeretnénk kimenni, de jelenleg még nem találtunk semmit. Döntésképtelen vagyok. Menjek el dolgozni 60ezerért, hogy ne érezzem magam eltartottnak, vagy várjak még hátha jön valami jobb megoldás? De egy érettségivel mit kezdjek. Összeomlott a gyerekkorom óta dédelgetett álmom. Igaz kisegítettem a szüleimet a sz@rból, megalázkodtam sokszor emiatt, és most megint ilyen helyzetbe kerültem. Mit tegyek?
2012. febr. 26. 14:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, de a kérdező 21 éves. 3 éve még nem voltak lecsökkentve az államilag finanszírozott helyek és az eü most sincs sőt, ott emelték a létszámot, bár nem tudom állatorvosoknál mi a helyzet, de szerintem ők sincsenek rengetegen.
2012. febr. 26. 15:35
 12/28 A kérdező kommentje:
Igen, de amint írtam, dolgoznom kellett, hogy segítsem anyámékat. Akkor hogy mentem volna el iskolába? Nem fért össze a kettő. Az au pair-kedés szóba jött még régen, de már együtt élek valakivel. Az gondolom nem megoldható, hogy ő is jöjjön, igaz?
2012. febr. 26. 15:39
 13/28 anonim válasza:
100%
van nyelvvizsgád? ha igen menj ki külföldre, ha máshogy nem megy akkor stoppolva és ott vállalj el egy munkát au pair-ként a zsetonból amit meg kapsz félreteheted az egyetemre.Egyébként meg külföldön úgytudom sokkal jobban támogatják a diákot mint magyarországon
2012. febr. 26. 15:41
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de ha jól olvasom, te már a gimis éveidben is költségtérítésesre készültél.
2012. febr. 26. 15:43
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ismerősöm, aki Angliában dolgozott egy hotelban felszolgálóként. Csak kb. középszintű nyelvtudás kell hozzá. A barátod csinálhatna ilyesmit odakint, amíg te au pairkedsz. Ha nincs hol lakni, odakint vannak elég kulturált munkásszállók. Mindketten jól keresnétek, szerintem haza se akarnátok jönni.
2012. febr. 26. 15:51
 16/28 anonim válasza:
100%
barátod mit dolgozik?Szerintem úgy kéne csinálnod, hogy kimész külföldre barátoddal összeköltöztök és elvállaltok egy munkát a gyárban (ő abban a szakmában amihez ért), ott sokkal jobbak a gazdasági helyzetek mint itthon szóval félretehettek, ketten meg pláne. Ha barátod tényleg szeret akkor ő is segít neked anyagilag, hogy továbbtanulhas.
2012. febr. 26. 15:52
 17/28 anonim válasza:
-s
2012. febr. 26. 15:54
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg diákhitellel költségtérítésesen csinálni az egyetemet?
2012. febr. 26. 15:57
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 éven keresztül államilag támogatott voltam az egyetemen, pedig nem vagyok zseni, csak letettem a fenekem és tanultam. Sőt, volt, amikor dolgoztam is mellette. Próbáld meg, hátha bekerülsz.

Vagy! Csinálj meg egy állatorvosi aszisztens képzést, az olcsóbb, kevesebb idő, igaz nem állatorvos, de csak van hozzá köze, az is szép lehet, legalább nincs olyan sok felelősség rajtad.

2012. febr. 26. 16:00
 20/28 tetro ***** válasza:
100%

nem igazán értem ezt az egészet. nekem rengeteg barátom - köztük én is - úgy végzett el egy vagy több egyetemet, hogy egy fillért sem kapott otthonról. persze hogy ne legyek demagóg, azt azért hozzá teszem, hogy orvosira közülünk senki sem járt. de lényegében minden másra igen. én 18 éves korom óta csak haza adok pénzt, az elmúlt 8 évben meg jártam legalább öt iskolába, most épp a második egyetemre. persze megtehettem volna, hogy szerencsétlen vagyok, amiért félárva vagyok, és amiért a másik szülőm szinte teljesen vak, de helyette inkább tanultam és dolgoztam...

állatorvosin nem csökkentették az állami helyek számát tudomásom szerint. ha nem vesznek fel, akkor sajnos nem tanultál eleget. amire mondjuk az elmúlt három évben lett volna időd. lakhatnál koleszban, felvehetnéd a diákhitelt, kaphatnál ösztöndíjat... államin akár megélhetnél munka nélkül is. szűken nagyon, de ahogy Matolcsy mondta, 47ezerből meg lehet :D és igazából neked ebből nem kéne rezsit sem fizetned, szóval ennél több maradna az ösztöndíjból meg a dh.-ból.

szóval olyan nincs, hogy nincs lehetőséged tovább tanulni. olyan van, hogy nincs elég bátorságod belevágni, és kifogásokat keresel magadnak.

2012. febr. 26. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!