Kérlek adjatok valami tanácsot! Mit tegyek?
Én 5 éven keresztül államilag támogatott voltam az egyetemen, pedig nem vagyok zseni, csak letettem a fenekem és tanultam. Sőt, volt, amikor dolgoztam is mellette. Próbáld meg, hátha bekerülsz.
Vagy! Csinálj meg egy állatorvosi aszisztens képzést, az olcsóbb, kevesebb idő, igaz nem állatorvos, de csak van hozzá köze, az is szép lehet, legalább nincs olyan sok felelősség rajtad.
nem igazán értem ezt az egészet. nekem rengeteg barátom - köztük én is - úgy végzett el egy vagy több egyetemet, hogy egy fillért sem kapott otthonról. persze hogy ne legyek demagóg, azt azért hozzá teszem, hogy orvosira közülünk senki sem járt. de lényegében minden másra igen. én 18 éves korom óta csak haza adok pénzt, az elmúlt 8 évben meg jártam legalább öt iskolába, most épp a második egyetemre. persze megtehettem volna, hogy szerencsétlen vagyok, amiért félárva vagyok, és amiért a másik szülőm szinte teljesen vak, de helyette inkább tanultam és dolgoztam...
állatorvosin nem csökkentették az állami helyek számát tudomásom szerint. ha nem vesznek fel, akkor sajnos nem tanultál eleget. amire mondjuk az elmúlt három évben lett volna időd. lakhatnál koleszban, felvehetnéd a diákhitelt, kaphatnál ösztöndíjat... államin akár megélhetnél munka nélkül is. szűken nagyon, de ahogy Matolcsy mondta, 47ezerből meg lehet :D és igazából neked ebből nem kéne rezsit sem fizetned, szóval ennél több maradna az ösztöndíjból meg a dh.-ból.
szóval olyan nincs, hogy nincs lehetőséged tovább tanulni. olyan van, hogy nincs elég bátorságod belevágni, és kifogásokat keresel magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!