Mit gondoltok erről? A házasság előtti szex ellen küzd a Magyar Családtudományi Társaság
és, ha sexuálisan nem passzolnak mégsem? akkor egy életre kompromisszumot kell kötni? vagy megcsalják egymást?
Na és ha megtiltják? Majd razziáznak éjszakánként, és akiket "akciózás" közben rajatkapnak, pénzbírságot fizetnek vagy mennek a börtönbe? :D
Régen is volt házasság előtti szex, jajj de még hogy... épp ezért mentek hamar férjhez a lányok, és születtek esküvő után 4-5 hónappal a bébik :DDD Hány ilyen sztorit hallottam már rokonságtól, barátoktól!
A biztonságos szexet kellene inkább népszerűsíteni és kampányolni érte, nem a felelősségteljes, élettársi kapcsolatban szexelőket... vagy akár a tartós kapcsolatban vidáman és VÉDEKEZVE szexelő tiniket. Sok sérülést okoz ám, ha az ember sokáig vár a szüzességével, és ez véletlenül a pszichiáter nagybátyám véleménye, illetve több egyetemi könyvében is benne áll. Hajrá Magyar családtudományi társaság! :DDDDD
Öhm, egy észrevétel... Hol írta a cikk, hogy MEGTILTJÁK? Nem felháborodni kell ezen, hanem kritikusan és figyelmesen olvasni. Azt a részt megfogadni, amit magunk számára is helyesnek meg követhetőnek ítélünk, a többit meg figyelmen kívül hagyni.
A Társaság a házasság előtti szex VISSZASZORÍTÁSÁT tűzte ki céljául, nem annak megtiltását, ne legyünk már uborkák. 26. voltam.
Azt, hoy egy iszonyatosan képmutató dolog.
Az nyomja meg a piros kezet, aki szűzen állt az oltár elé.
Azt hiszem, hogy sokan nem értik ennek a cikknek a lényegét. A lényeg ebben van:
"A társaság "küldetésnyilatkozat"-tervezetében az áll, hogy a média is változatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép botrányosan primitív, hazug, káros és kultúraellenes. Azért, mert a felelősségteljes párkapcsolatok és a majdani házasságra történő felkészítés helyett egyéjszakás kalandokra, szingli, mingli, biszexuális és poligám életmódra buzdítanak, miközben a hűséget és a házasságot elavultnak, egészségtelennek, sőt néha nevetségesnek tüntetik fel."
A Társaság úgy véli, hogy más párkapcsolati mintákat kéne a fiataloknak tanítani. Ők ennek egyik módját a házasság előtti szex megtiltásában látják, hiszen, ahogy a bemásolt szövegből is kiderül, úgy érzik, hogy a fiatalok a rövid, felelőtlen, kizárólag szexen alapuló kapcsolatok között élik ki magukat és nem ismerik a módját annak, hogy olyan párkapcsolatokat alakítsanak ki, amik tartósak, működőképesek és összetartóak. És ha nem is mindenben, de sokmindenben igazuk van. Nyilván általánosítani sem lehet, de a nagy többsége a fiataloknak tényleg így él. Nagyon kevés fogalmuk van arról, hogy miként lehet tényleg mély-érzésű kapcsolatot kialakítani (elárulom ennek egyik eleme, hogy meg kell ismerni a másikat, még mielőtt ágyba bújnál (ez sokszor hónapokig eltart), és kizárólag mély szerelemmel). Pontosan azt hiányolják, hogy a fiatalok kapcsolatait nem az alkalmazkodás és szeretet, hűség tartja össze, hanem az, hogy a másik fél minden tekintetben megfeleljen az illető elvárásainak, és emellett a szex. és mivel bőven akad olyan pillanata az életnek, amikor a két fél nem felel meg egymásnak, és nem olyan jó a szex, hát máris kész a baj.
Nem a legjobb úton indult el a Társaság, nem is értek egyet vele teljesen... de egy bizonyos: valamit tenni kell, mert függetlenül attól, hogy jogilag milyen módon élnek együtt a párok (együttélés, házasság, hetero, bi, homo), a kapcsolatok alapjával van a probléma. És ebben igenis nagyon nagy szerepet játszik a média, ami a normális, hű, "csendes" kapcsolatokat egyátalán nem mutatja be, kizárólag az extrémre, a gyorsan megszerezhető dolgokra, a pillanatnyi élvezetre buzdít mindenkit. No és az önzésre, az alkalmazkodás helyett.
az senkit nem háborít fel, hogy a melegek kapcsolata vagy házassága szerintük bűn? őszintén, ki tehet arról, hogy meleg? és kinek mi köze hozzá? homofób őskeresztény barmok,
ahelyett hogy valaki azon gondolkozna, hogy húzza ki Mo-t a sz*rból, mert már annyira égők vagyunk az EU-ban, hogy kezdem elásni magam, és ilyen hülyeségekre van idejük egyeseknek!
mondom, az lesz a végén, hogy kitalálják hogy aki azt mondja hogy a Föld gömbölyű, az eretnek bzmeg. és máglyára küldik.
tiszta középkor.
örülök, hogy nem Mo-n lakom. lassan ciki lesz bevallani, ha valaki rákérdez, honnan jöttem. a homofób cigó orbánviki meg Mo mint keresztény nemzet már kivágta a biztosítékot, egész Európa rajtunk röhög.
Na erre jó példa a barátnőm!
Randizgatott egy helyes bankár sráccal. A mai rohanáshoz képest viszonylag későn feküdtek le, kb. másfél hónap intenzív, szinte minden napos randi után.
Még mi, barátnők is találkoztunk a sráccal többször, el voltunk ájulva.
Na pár napja megtörtént a nagy dolog közöttük. Először is utáljára. A sráccal minden rendben, de enyhén abberált szokásai vannak a szexet illetően, mint pl.hogy csak úgy élvezi,ha a nő fejét a párnába nyomja, a nő véresre karmolja stb.
Szegény barátnőm iszonyatos nagyot csalódott, mert álmában sem gondolta volna a visszahúzódó, intelligens fiúról.
Ha most ez házasság után derül ki?
Én ezzel úgy vagyok,hogy ideje korán szeretek mindent tudni a másikról. Nem veszek zsákbamacsakát!
Szerintem inkább a védekezésre és a tinik szakszerű felvilágosítására kellene helyezni a hangsúlyt, talán így csökkenne a tiniterhességek száma! Rengeteg olyan ember van, akinek az életét megkeserítette a múlt században létezett elvárás, miszerint a házasság előtti szex bűn. Két tapasztalatlan ember, akik mit sem tudnak az örömszerzésről, a szex pedig csak a gyereknemzésre való, mint az állatoknál. Sietve hozzáteszem, hogy az egyik ágyból a másikba való ugrálásnak én sem vagyok híve, de véleményem szerint fontos, hogy legyen egy kis tapasztalata az embernek, mielőtt végleg elkötelezi magát valaki mellett.
És persze nem arról van szó, hogy már 14-15 évesen Hűbele Balázs módjára egyik szexpartnertől kell rohanni a másikig.
27/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!