Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről? A házassá...

Mit gondoltok erről? A házasság előtti szex ellen küzd a Magyar Családtudományi Társaság

Figyelt kérdés

[link]

és, ha sexuálisan nem passzolnak mégsem? akkor egy életre kompromisszumot kell kötni? vagy megcsalják egymást?

2012. febr. 25. 10:46
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
70%

Ha ezt valamilyen úton-módon elfogadtatnák és az emberek tartanák is magukat ehhez, akkor lenne igazán sok válás. (persze ez nem túl életszerű, de most a gondolatmenet a lényeg.)

16 éves lányokban/fiúkban túltengenek a hormonok, ez ellen nincs mit tenni, ez így van, van egy kapcsolatuk, szerelmesek is, minden klappol. Tegyük fel, 1 év után összeházasodnak, hogy a szerelmük kiteljesedjen. Sikerül is. 17 évesen belecsöppentek egy házasságban, majd pár év után elszáll a rózsaszín köd és akkor eszmélnek fel igazán, hogy hiba volt. Véleményem szerint ez még több váláshoz vezet, mint ami most van.

Igen, régen így volt, gyorsan férjhez adtak mindenkit. De elég, ha csak a családomban körülnézek. A dédiméknél nem volt válás, viszont az összes nagymamám, anyukámék, apukám testvéréék elváltak. Manapság a fiatalok nagy átlagban nem hoznak ilyen elhamarkodott döntéseket és én hiszem azt, hogy jobban megismerve egymást, összebútorozva egy valóban felelős, életre szóló döntést tudnak hozni.

2012. febr. 25. 11:55
 22/37 A kérdező kommentje:

"egy közös strandoláskor kiderül, hogy kívánatos-e a másik."

ha te még csak itt tartasz és nem érted, hogy hogyan is működik a kapcsolatokban a sex, akkor már értem, hogy mért írod ezt....

ha nulla sexel olyan házastársat találtál legelsőre, aki pont olyan, mint te és pont olyan, mint amilyen neked kell, akkor ritka nagy szerencséd van és becsüld meg...gondolj bele, hogy ha kifogtál volna tudatlanul egy olyat, akinek csak havonta egyszer kell, míg neked heti 3x...ez volt már példa ebben a beszélgetésben is...vagy egy fetisisztát, akinek neked nem tetszik az érdeklődési köre...vagy, ha olyat, aki nem akar közösülni csak más formáját a sexnek, míg neked csak az tetszik?

ezeken a beszélgetés sokat nem segít

2012. febr. 25. 11:58
 23/37 A kérdező kommentje:

Megnéztem amit belinkeltél, de látod, már megint egy jel arra, hogy úgy érzem,nem érted, hogy mire gondolok itt és mi van mögötte.

Van olyan, hogy úgymond a férfi harangozik a nőben. Ez egyiknek sem a hibája, csak nem egyeznek.

Egyszer hallgattunk erről egy előadást egy nőgyógyásztól még gimiben, ő azt mondta, hogy nem a méret a lényeg, de van olyan, hogy sehogy nem sikerül az aktus az eltérések miatt.

2012. febr. 25. 12:03
 24/37 anonim ***** válasza:
47%
Lehet, hogy szerencsés vagyok és semmi köze a sikeremnek és boldogságomnak ahhoz, ahogy látom a világot. Neked hitelesebb egy nőgyógyász, mint egy anonim ember véleménye a netről. Ez így oké, csak akkor nem tudom, hogy minek tetted fel a kérdést, hogy mi a véleményünk.
2012. febr. 25. 12:16
 25/37 anonim ***** válasza:
91%

Ez egy baromság.

A szex - tagadjuk vagy sem - természetes emberi dolog. Persze régen könnyű volt betartani ezt a házassági előtti nem szexelést, csak akkor éppenséggel 16-17 évesen mentek férjhez a lányok. Manapság meg a 40 éves hajadon sem ritka. Arról nem is beszélve, hogy szabad országban élünk, had döntsem már el, hogy mit csinálok a hálószobámban.

2012. febr. 25. 12:21
 26/37 anonim ***** válasza:
81%

Azért mikor fog valaki kampányolni, hogy ne egy becsusszant és megtartott gyerek miatt házasodjanak, vagy puszta fellángolásból? A jó házasságnak csak egyik alkotóeleme a jó szex, emellett még számos tényező van, amiről megfeledkeznek/amit figyelmen kívül hagynak a házasulandók. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szüzen kell megesküdni, csupán azt, hogy talán kicsit túl nagy hangsúly van fektetve a szexuális életre, amin - ha mindkét fél hajlandó (lenne) rá - sok esetben sikerül(ne) javítani. És itt oda lyukadunk ki, hogy figyelni kell a másikra. Viszonylag kevés kapcsolat lehet, ahol a szex már az elejétől kezdve nem jó. Ahol pedig idővel megromlik, ott az okot kell megkeresni, szeretettel fordulni a másik felé, és nem azon agyalni, hogy "jé, milyen helyes az új szomszéd(asszony)". Arra kellene inkább buzdítani a népet, hogy tanuljanak meg egymással BESZÉLGETNI. Mert ugye a szexnek nagy kultúrája van, a b.szás pedig még szélesebb körben elterjedt, de az, hogy érvekkel támasszuk alá a mondanivalónkat, megtanuljuk(egyáltalán hajlandóak legyünk) megérteni a másikat, felülvizsgáljuk a kívánalmainkat, legyen bennünk tartás - na ezt nem tanítják sehol. Pedig csak egyszer kellene megtapasztalni az előnyeit, aztán az ember hamar ráérezne a normális kapcsolat ízére.

Az, hogy a házasság előtti szex ellen küzd az MCsT, kicsit eltúlzott dolog, viszont vannak bizonyos mondatok a cikkben, amit talán érdemes lenne átgondolni:

"a média is változtatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép botrányosan primitív." - gondoljunk csak a normális kommunikáció hiányára, arra hogy a tévé az üvöltést pártolja észérvek helyett, fröcsög a műdrámától, egész egyszerűen képes feszkót kelteni egy nyugodt emberben is.

"Magyarországon a házasság, a párkapcsolatok válságban vannak. 42 százalékos a válási arány, több tízezer abortuszt hajtanak végre évente, a fiatal lányok hetven százaléka HPV-fertőzött, demográfiai katasztrófa fenyeget" - ennek persze csak féligmeddig van köze a házasság előtti szexhez, de ennél a pontnál akár vissza is kanyarodhatunk az első bekezdésemhez.

Egy másik emberrel összekötni az életünket - akár házzal, akár gyerekkel, akár papírral - hatalmas felelősség. A felelősségteljes viselkedéshez meg kell nem kevés racionalitás - még egy dolog, amiről keveset hallunk. Csak a beteg szerelmek, őrült féltékenység, megcsalás, kapcsolatfüggőség, indokolatlan ragaszkodás valakihez, aki csak fájdalmat okoz nekünk... Ennek az okai mikor lesznek feltárva? És arról mikor esik majd szó, hogy a "Mi a baj?" kérdésre nem a duzzogós "semmi" a válasz, vagy arról, hogy nem tart sírig a szenvedélyes szerelem, de ilyenkor nem bepánikolni kell, hanem elfogadni, hogy szeretem a párom, tisztelem őt akkor is, ha nem csőrözünk már naponta 3 óra hosszát?

D.gni mindenki tud így vagy úgy, ezzel-azzal. A férfiakat arra kell megtanítani, hogy beszélgessenek, a nőket meg arra, hogy értelmes dolgokról beszélgessenek.

2012. febr. 25. 12:27
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
26. vagyok, annyit még hozzátennék, hogy felesleges összehasonlítgatni a régi házasságokat a mostaniakkal, hisz csupán egy közös van bennük: anno is, most is voltak nagyon jó és nagyon rossz házasságok, csak ma divat börtönnek nevezni - holott két ember saját felelős(?) döntése.
2012. febr. 25. 12:32
 28/37 anonim ***** válasza:
78%

Hát, akkor én aberált vagyok, sőt a férjem is.

Már bőven megvolt a kislányunk, mire beadtam a derekamat, hogy hozzámegyek. Előtte is ugyanúgy élltünk, mint a "2 igen" után.

2012. febr. 25. 12:56
 29/37 anonim ***** válasza:
41%

Végre valami jó hír!

Mi sem szexeltünk házasság elött, még van olyan ember akinek ez fontos, már van 2 gyermekünk, és több mint 10 éve házasok vagyunk, és nem rontotta el a kapcsolatunkat, a mai napig nagyon jó vele a szex, és most is megvan a heti 4-5 alkalom!

2012. febr. 25. 13:28
 30/37 anonim ***** válasza:
69%
Hadd küzdjenek, soha nem érik el a céljukat. Nem értem mire jó a képmutatás. Mindig voltak és mindig lesznek olyanok akik házasság előtt szexeltek. Ha valakinek nem tetszik, akkor szexeljen házasságkötés után, de ne akarja megtiltani nekünk is az élvezeteket.
2012. febr. 25. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!