Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mélységes nagy magány. Ismeri...

Mélységes nagy magány. Ismeri valaki?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy egyedül van az ember munka vagy suli után a lakásban pár órára; hanem arról, hogy (valami okból) nincs se családja, se rokonai, nincs lehetősége kitörni a jelenlegi rossz helyezetéből, esetleg hosszabb ideje beteg.

Mit tehet az ember, amikor nem ő maga tehet arról, hogy magányos és egyedül maradt?

2012. febr. 24. 18:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Tudni kellene pontosan a problémát, mert nem mindegy, hogy esetleg egy ágyhoz kötött betegről van szó, vagy egy gyászolóról.
2012. febr. 24. 18:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Valószínű a fiatalabb generációhoz tartozol, aki munka után tanul is. Gondod van és nem tudod kivel megbeszélni, bár a lakásba nem laksz egyedül, mert a egyedüllét csak pár órás, amint írod. Szerintem ez nem tragikus. Inkább használd ki.
2012. febr. 24. 18:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem hittem volna, de találtam itt barátot. Mindent meg tudunk egymással beszélni, jókat nevetgélünk.
2012. febr. 24. 18:53
 4/12 anonim ***** válasza:

A gondom picit nekem is hasonló.Én fiatal férfi vagyok,3 diplomával(tehát senki ne javasolja,hogy tanuljak,egyrészt,mert nem akarok,másrészt mert a mostani végzettségemet se fizették meg eddig se sehol,ezután se fogják itthon,kimenni külföldre pedig családi korlátok-kötelmek miatt nem tudok - addig biztos nem,amíg anyám meg nem hal),1 hónapja munkanélküli,közben persze folyamatosan keresek munkát,de semmi eredmény egyelőre,illetve egy pici eredmény mintha mégis kilátásban lenne,de annak sikeréről vagy kudarcáról majd csak hétfőn kapok tájékoztatást.

3 évig dolgoztam egy cégnél a szociális szférában Vas megyében,s most munkanélküli lettem,a barátaim pedig már korábban magamra hagytak,elmentek vidékre,illetve egy mégis van,de az utóbbi időben kicsit ő is hanyagol,minden 3. vagy inkább 4. hétvégéjét szenteli csak nekem.Nekem pedig ez kevés...Írsz nekem privit(legalább az e-mailcímed legyen benne)

2012. febr. 24. 18:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Ismeri valaki, pl én is, pont most sírtam ez miatt, bár nem szoktam..

20L

2012. febr. 24. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Rakd fel a WoW-ot.
2012. febr. 24. 19:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Sajnos ismerem.Most pont ez miatt vagyok kiakadva.Úgy érzem,hogy nincs helyem a világban és hogy nem kellek senkinek.Nem leszek öngyilkos,hogyha mégis aggódna értem valaki,csak most nem tudom kinek elmondani,akinek meg el tudnám,annak meg félek,hogy a terhére leszek.Nem a saját hibámból maradtam egyedül,mások hibája,enyém csak 1%,amiért nem álltam ki magamért rendesen.
2012. febr. 24. 19:18
 8/12 anonim ***** válasza:
én 19 éve ismerem
2012. febr. 24. 19:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Barátokat találni sosem késő. Itt is lehet akár meg bárhol... Ne szomorkodjatok, keressétek az emberek társaságát, próbáljatok nyitottak lenni és biztosan találtok barátokat. Sok magányos ember van, sokan értékelnének egy-két igaz barátot...
2012. febr. 24. 19:47
 10/12 anonim ***** válasza:

az ember sztem mindig tehet arról, hogy milyen helyzetben van épp. azért a barátok nem egyik napról a másikra tűnnek el csapatosan.

személyiségfüggő is a dolog. ha nyitott, barátkozós vagy, akkor legalább haverokat találsz, akikkel néha összefuthatsz, sörözni, dumálni.

lehet menni önkéntesnek menhelyre, időseket gondozni. máris nem magányos az ember, hiszen a "munkahelyen" óhatatlanul is találkozol másokkal.

netán lehet venni egy kisállatot, jó érzés gondoskodni róla, ennek kapcsán is be lehet lépni klubokba, ahol találkozol olyan emberekkel, akiknek hasonló az érdeklődési körük.

ha belefásulsz, akkor viszont nincs kiút. a döntés a te kezedben van.

2012. febr. 24. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!