Mit szóltok, hogy sok családot érintő "szolidaritási adót" tervez bevezetni a kormány? (Tudom, hogy nem pont ez a kategória, de sok családot érinthet a kérdés. )
Az ember akkor sem fizet a bkv-n, ha 320 a jegy és akkor sem, ha 40 forint. MIért? EZért: "hát úgyse jár az ellenőr ezen a vonalon."
Most akkor mit remélünk, mégis?
"Hát igen, 18 évesen egyetlen érettségivel valóban nehéz munkát találni. Nyelvtudást, diplomát próbáltál? Azzal kicsit több eséllyel indulsz. Azzal sem kapsz persze 400.000-es fizetést, ez tény."
Ezt mond a munkatársaimnak a "vacak" gyárban, akik közt akad diplomás könyvelő, tanár, gépészmérnök és kénytelen soron dolgozni... Pl. édesanyám is.
Nyugi, emberek, ezt az Unió nem fogja engedni, sérti a kettős adóztatásról szóló elvet.
Hozzáteszem viszont, hogy egészen elképesztő, hogy ez az ötlet egyáltalán felmerülhetett a kormánynál. Sokadjára bizonyítják döntéshozóink, hogy mindig van lentebb...
Tehetnek egy szívességet. Csak az ismeretségi körömben számtalan család szakadt szét azért, mert itthon nincs munka, így a párjukat, gyerekeiket hátrahagyva mennek külföldre dolgozni az emberek, hogy ne haljanak éhen.
De a kormánynak még ez sem elég. Hát mégis hogy képzelik ezek az emberek, hogy élni, enni akarnak, a hiteleiket ki akarják fizetni??? Hogy képzelik, hogy nem itthon nyomorognak?
Esküszöm nem értem én ezt a kormányt. Nem félnek, hogy túlfeszítik a húrt és egy szép napon meglincselik őket?
Úgy gondolom most, hogy így is haragszik ránk az EU, nem merik meglépni.
Ha mégis, akkor nem sem lesz behajtható.
"Hát igen, 18 évesen egyetlen érettségivel valóban nehéz munkát találni. Nyelvtudást, diplomát próbáltál? Azzal kicsit több eséllyel indulsz. Azzal sem kapsz persze 400.000-es fizetést, ez tény."
Igen, van diplomám (nem büfészakon!) és 2 nyelvvizsgám...
Sajnos az összes kormány -kivétel nélkül- először a saját milliós fizetését szavazza meg,
azután meg azt hirdetik, hogy milyen jól meg lehet élni, havi 47.000 Ft-ból !!!
szerintük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!