Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szóltok, hogy sok családot...

Mit szóltok, hogy sok családot érintő "szolidaritási adót" tervez bevezetni a kormány? (Tudom, hogy nem pont ez a kategória, de sok családot érinthet a kérdés. )

Figyelt kérdés
Mai hír, hogy a (kényszerből) külföldön dolgozó magyar állampolgárokat sújtaná kormányunk ezzel az új adó-ötletével!!!!
2012. febr. 24. 18:06
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Tiszta szégyen már ez az ország. Sajna eljutottunk oda, hogy szégyenlem, hogy magyar vagyok.
2012. febr. 24. 19:13
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal jelentkezem ki az otthoni lakcimröl. Itt (Nemetorszagban) elek, itt adozom, itt hasznalom az utakat, a tömegközlekedest, akarmit csak itt veszek igenybe, amire adofizetök penze van, otthon nem. Es nem jo kedvemböl jöttem el otthonrol, itt keresek kb 400.000 ft-nak megfelelö eurot, nem is kell ennyi, ha a kormany biztosit, mondjuk 200.000 ft-os allast, akkor mar dalolva csomagolok is, hogy mehessek haza. Söt, mar 150 ezer fix jövedelemert is elgondolkozom rajta. De amig sorra maradnak az emberek munka nelkül, anyam 120 ezer forintos fizeteseböl elvesznek 15 ezer ft-ot, amiböl fizessen rezsit, egyen belöle, es fizesse ki az alberletet is.

Ma itt is szoba került ez a dolog (3 magyarral dolgozom együtt), illetve a nemet kollegakkal is beszeltünk rola. Jelneleg elkepzelhetetlennek tartom, hogy ezt megtudjak csinalni, mert a magyar allamnak semmilyen joga nincs pl Nemetorszag fele, nem tudjak azt mondani, hogy adjatok ide a brutto fizetesenek 10 %-at Kovacs Janos magyar allampolgarnak. A vicc: 3 magyar kollegambol kettö egyböl mondta, hogy ha csak körvonalazodni latszik, hogy ebböl lehet valami, akkor felveszik a nemet allampolgarsagot (mindkettönek sima ügy lenne, nemet feleseg, gyerek, több eves munkaviszony itt).

2012. febr. 24. 19:16
 13/30 anonim ***** válasza:
17%
EZ sajnos olyan, hogy nem lehet tudni, mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás. Igaz hogy a kormány minden módon pénzt akar kicsikarni az emberekből, de az emberek meg ott kerülik a tisztességet, ahol csak tudják. Bliccelnek, lopnak csalnak hazudnak. Nem lehet tudni, mi volt előbb.
2012. febr. 24. 19:17
 14/30 anonim ***** válasza:
17%

Egyébként meg én sem értem, miért akarnak kivetni a külföldön élőkre adót, de az is tény, hogy sokan nem szükségből mennek ki, hanem mert fél millás fizukat akarnak......meg világot látni, meg nagy suskát gyűjteni. Tehát ez nem kényszer...ez nagyravágyás, valahol. Én nem hagynám itt a családom, a fél életem, mert pénz pénz pééééénz......

És az is tény, tisztességtelen a kormány, de az emberek legtöbbje is. Mert tényleg fekete munka, bliccelés, sinkófálás, seftelés....ez megy, ezért nincs pénze az országnak......valakin be kell vasalni, ha az itt élők elsinkófálják, nem? Akkor bevasalják azon, aki nem itt él :)

2012. febr. 24. 19:22
 15/30 anonim ***** válasza:
14%
Ez nagyon durva! van olyan ismerősöm, külföldön dolgozik, egyrészt a vállalkozó, aki kivitte, bejelentette itthon minimálbérre, abból ugyebár adózik. Külföldön az ottani bére után szintén adózik. Akkor még lesz ez is, azaz 3x adózzon???
2012. febr. 24. 19:25
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Talpra magyar, hí a haza!

Itt az idő, most vagy soha!

Rabok legyünk vagy szabadok?

Ez a kérdés, válasszatok!

2012. febr. 24. 19:37
 17/30 anonim válasza:
100%

14 válaszoló: Képzeld el sokan kényszerből mennek ki! 18 évesen elvégzik a szakmunkást/érettségit, megpróbálnak itthon dolgozni a szerencsétlenebb nem kap munkát, tehát a MEGÉLHETÉSÉÉRT KÉNYSZERÜL KÜLFÖLDRE!!! A szerencsésebb el tud helyezkedni, dolgozik 8-12 órákat 70.000 ismétlem HETVENEZER FORINTÉRT!!! Mire elég az? Igen fenntartani egy albérletet, rezsi, és talán nem hal éhen! De előbbre jutni nem tud! hogyan vállaljon gyereket/családot? a semmibe? Kimegy dolgozni, igen a pénzért, de nem nagyravágyásból, hanem egy normális élet reményében!!!

Vagy szerinted is 47ezerből meg lehet élni?! És aki többet akar(esetleg autót, saját lakást) az már nagyravágyó????

2012. febr. 24. 19:38
 18/30 anonim ***** válasza:
21%

Látom, le lett nullázva a válasz.

Pedig igaz. Minden magyar vagy nincs rendesen bejelentve, vagy bliccel a közlekedésben, vagy seftel ezzel-azzal, vagy nem fizet valamit rendesen, stb. A kormánynak valahogy vissza kell hozni a kiesett pénzt, és már nem tudnak mit kitalálni, hát megpróbálják ezt.....le lehet pontozni, de igaz. Aki szégyenli, hogy magyar, az először is szégyellje saját magát! Gondolom olyanok pontoztak le, akik magukra ismertek.....nem kell sértettségből lepontozni, hanem magunkba nézni.

Nem lehet mindenért a kormányt hibáztatni.

2012. febr. 24. 19:39
 19/30 anonim ***** válasza:
22%

"18 évesen elvégzik a szakmunkást/érettségit, megpróbálnak itthon dolgozni a szerencsétlenebb nem kap munkát,"

Hát igen, 18 évesen egyetlen érettségivel valóban nehéz munkát találni. Nyelvtudást, diplomát próbáltál? Azzal kicsit több eséllyel indulsz. Azzal sem kapsz persze 400.000-es fizetést, ez tény.

2012. febr. 24. 19:42
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

En irtam Nemetorszagbol, diplomam van, nyelvtudasom van, munkam nem volt, elötte 90.000 ft-ot kerestem. Az, hogy pl valaki nincs bejelentve, az legtöbbször nem az ö hibaja, de enni akar, meg valahol aludni es igy kap penzt. Az en csaladom nem ilyen seftezös, nem bejelentös, stb tipus, ettöl függetlenül gondolom ugy, hogy fele annyi ember nem bliccelne, stb, ha normalis fizetese lenne. Mert pl itt pontosan ugyanannyi atszamitva a jegy ara a buszra, mint otthon a BKV. De mondhatnek ezer peldat, csak egy bevasarlast pl. Ugyanannyit, vagy kevesebbet kell fizetnem itt, mint otthon. Mig a fizetes nem ugyanannyi. Lassuk be, kevesbe megterhelö 1,50 centet kifizetni egy buszert 1200 euros (plusz borravalo) (Nemetorszagban egyaltalan nem nagy szam ez a fizetes) fizetesböl, mint 70.000 ft-bol.

Es, aki nagyra vagyasbol megy el, vagy sok penzt akar, az miert bün? Vagy, aki vilagot latni akar, az miert bün? Nem ertem.

2012. febr. 24. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!