Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Köteles" a szülő 18 év...

"Köteles" a szülő 18 év felett külön lakhatást finanszírozni a gyereknek?

Figyelt kérdés

Férjem elvált, nagykorú lánya az anyjával él. Nem igazán jön ki a lány és az anyja, néha felveti, hogy szeretne elköltözni. A férjem javasolta, hogy veszünk egy házat és ott kap külön lakrészt. A lány viszont egyedül szeretne költözni. A férjem mondta neki, hogy egy saját lakást/albérletet nem tud és nem szeretne finanszírozni neki.

Viszont ennek ellenére örlődik, hogy helyesen tette-e, vagy mégis kötelessége lenne? Nekem nincs gyerekem, így nem igazán tudom, hogy melyik lenne a helyes út.

Az összeköltözést azért is szorgalmazná a férjem, mert úgy nagyobb ráhatása lenne a tanulmányaira (most volt néhány veszekedésük a lány jegyei miatt)

2012. febr. 23. 06:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem köteles. A férjed felajánlott a lánynak egy megoldást, hogy ne kelljen az anyjával laknia, ezt nem fogadta el, akkor oldja meg saját maga. Ez tipikusan a kisujját nyújtja, de az egész karja kell szindróma.......
2012. febr. 23. 10:56
 12/12 anonim ***** válasza:
81%

A külön lakrész szerintem is jó ötlet.

Én ismerek olyat, aki a szülei válását arra használta fel, hogy mindkét szülőjétől a legtöbbet "sajtoljon" ki anyagilag. Felnőni képtelen.

2012. febr. 23. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!