Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségemet zavarja hogy...

A feleségemet zavarja hogy katona vagyok, vagy már nem szeret?

Figyelt kérdés
Nem mondja, de észreveszem rajta. Amikor szóba jön, hogy mikor megyek külföldre akkor rossz lesz a hangulat és látom rajta, hogy már unja. Amikor összejöttünk akkor elfogadta és azt mondta, hogy bírni fogja és mindig meg fog várni. Ez eddig így is volt, de nem vagyok benne biztos hogy ha most mennék (nem tervezem) akkor is így lenne. Már vannak gyerekeink is, úgyhogy azért se lenne egyszerű ha szét mennénk és nem is akarok. Próbáltam már vele beszélni erről komolyan de mindig leráz. Én megértem, hogy rossz neki amikor egyedül van, de legalább szólhatna. Most vagy zavarja, vagy már nem szeret. Hogy beszéljek vele ha folyton leráz?
2012. febr. 21. 21:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretne elveszíteni az is lehet, a katonaság azt is jeletheti, hogy egyszer lehet nem jössz haza hozzá.
2012. febr. 21. 21:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is félt téged. Nem csak a férjét, hanem a gyermekeinek apját is elveszítené ha valami történne veled. Nem un, hanem belül fél és aggódik.
2012. febr. 21. 21:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan szeret és nagyon aggódik miattad!
2012. febr. 21. 21:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Meg kellene beszélnetek. Próbálj rá hatni. Azért képzeld el milyen rohadt dolog ebben a mai világban egyedül egy nőnek ott maradni két gyerekkel? Még az ág is húzza. Ha békességet akarsz és választhatsz, maradj otthon és éljetek normális családi életet.
2012. febr. 21. 21:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fél attól, hogy egyszer nem te jössz, hanem a halálhíred. Amikor párom bejelentette, hogy szeretne katona lenni, én borzasztóan megijedtem. Azóta meggondolta magát, mert elmondtam neki, hogy mitől félek....

Nem bírnám elviselni a tudatot, hogy x ideig távol van, és ki tudja, hogy láthatom-e még.

Szerintem nagyon félt, főleg, hogy már gyerekek is vannak. Próbálj vele mindenképpen beszélni, kérdezz rá nyíltan.

2012. febr. 21. 21:35
 6/12 anonim ***** válasza:
98%

Nem tudta, mit vállalt..nem könnyű..neki is hősiesnek kell lenni, mint a katonáknak..

Antoine de Saint-Exupery ( a Kis herceg írója) pilóta volt. És író. Ő megírta, mi történik a lelkekben, a pilótáéban és a pilóta feleségek lelkében is..

(Éjszakai repülés, A déli futárgép) Olvassátok el, segítő.

2012. febr. 21. 21:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igen. Így lehet, ahogy az utolsó írta. Ez nagyon komoly stresszt okoz a feleségekben. És független, mit ígért, anno. Tudod mindig annak nehezebb, aki a peronon marad.
2012. febr. 21. 22:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de a szüleim házassága emiatt ment tönkre :-( Anyu elméletben vállalta, gyakorlatban nem működött a távkapcsolat.

Azóta apukám talált egy olyan nőt, aki ezt tényleg tudja tolerálni.

A feleséged dolgozik? Van hobbija?

2012. febr. 22. 09:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos azt nem tudhatom, hogy a feleséged fejében mi jár, azt viszont tudom, hogy bennem mi lenne. Az én párom is sokat van tőlem távol, amit én bevállaltam az elején, tudtam hogy ez lesz, még is hatalmas rúgásként élek meg minden különtöltött időt, pedig még fiatalok vagyunk, nincsenek gyerekeink és veszélyes munkája sincs a páromnak.

Ha katona lenne, valószínűleg akkor is igyekeznék megbarátkozni a gondolattal, hogy ilyen, így fogadtam el, így szerettem bele, továbbra is el kell fogadnom, hogy neki ez a hivatása, az élete egy része. Ugyanakkor másrészről bennem lenne az, hogy lehet most láttam utoljára és már nem csak magamra kell gondolnom, nem csak én maradok egyedül, hanem a gyerekek is apa nélkül maradnak, egyedül kell valahogy talpon maradnom és helytállnom, ami iszonyatosan nehéz lenne. Én mélységesen felnézek azokra a fiatalnak mondható özvegy szülőkre, akiknek hirtelen a nyakába szakad minden. A mérhetetlen gyász mellett nagyon nem lehet egyszerű még azzal is foglalkozni, hogy a gyerekek élete zökkenőmentesen menjen tovább, az anyagiakban se legyen gond, elintézni mindent, amit ilyenkor el kell... egyszóval én abszolút megérteném, ha a te párod emiatt "unná" a külföld témát. Amúgy alapból a távolságot is nagyon nehezen bírom, így aztán azt is megérteném, ha szimplán a távolságot nem bírná csak.

A lényeg, hogy le kéne ülnöd vele és beszélgetni egy hatalmasat, hogy mik járnak a fejében.

2012. febr. 22. 16:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagyon félthet téged, hogy nehogy valami bajod essék.
2012. febr. 25. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!