Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan jussunk közös nevezőre...

Hogyan jussunk közös nevezőre a párommal a gyereknevelésben?

Figyelt kérdés
Az elején úgy tűnt, hasonlóan gondolkodunk, de mostanra bebizonyosodott, hogy ő túlzottan engedékeny. A fiunk 2,5 éves múlt és elég akaratos és makacs gyerek. Én ezt már megtanultam kezelni (pl. figyelmeztetés, büntetőszék), így nem sokat rosszalkodik, de mikor párom hazaér, elszabadul a pokol. Ha összerejzolja a falat ceruzával, nem szól rá, hogy ne csinálja, csak megdícséri milyen ügyes; ha levág egy földön fetrengős hisztit a boltban, akkor gyorsan megveszi neki amit akar... Soha semmiért nem szól rá. Persze a gyerek tojik rám amikor ő is itthon van, hiszen ő az engedékenyebb, sőt a párom még engem oktat ki, hogy ne szekáljam már szegény gyereket. Hogyan értessem meg vele, hogy ez így nem lesz jó?

2012. febr. 21. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Itt a párodat kellene nevelned ezek szerint. Ha ezt így, ahogy leírtad nem tudod vele megértetni, akkor nem sok esélyt látok attól sem, hogy majd kapsz hatvanféle jótanácsot. Gáz, az biztos. Főleg a bolti dolog. Sajnos ezt neked kell megoldanod - nem ismerlek benneteket, nem tudni, milyen összezördüléssel fog járni.
2012. febr. 21. 09:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

hát igen és ami ebben a legrosszabb, hogy bár lehet nem tudatos a párod, de bizony a te tekintélyedet szépen, lassan, fokozatosan de aláássa a gyermek előtt. :( A gyermek egy idő után megtanulja, hogy anyának úgysincs szava, apa ha itthon van akkor királyság van stb.

Ezeket próbáltad már megbeszélni pároddal? mit szólt hozzá? igen sajnos ti 2 teljesen ellentétes nevelési elvet alkalmaztok. kicsit közelíteni kéne az álláspontokat.bár tudom ez nem lesz egyszerű.

2012. febr. 21. 09:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha semmi nem segít valamilyen ürüggyel kettesben hagynám őket 1 napra. elmennék reggel és csak este jönnék vissza.. kiváncsi lennék hogyna boldogul úgy, ohgy kaját kell adni a gyereknek bevásárolni is és sétálni játszózni.....

Próbáld ki megéri. Te pedig ne is törödj vele ha hazaérsz és kész a káosz ő meg hulla. Csak mondj annyit,ohgy tök jó itthon. s feküdj le.. másnap a kupi és a többi úgy is megvár.. de hátha belátja,hogy ez így nem túl jó.

2012. febr. 21. 09:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
hat bizony ez eleg nagy problema,foleg,h fiatok van. Beszeld meg a paroddal,probald neki elmagyarazni,h a gyereknek csak pillanatnyilag tesz jot ezzel,de hosszutavon nem ferfit,hanem egy elkenyeztetett kis nyomorekot fog nevelni belole,akinek fogalma sem lesz a penz ertekerol,aki keptelen lesz a sajat laban megallni es megerteni,h sajnos az eletben irott es iratlan szabalyok vannak,amiket be kell tartani. Az ilyen elkapatott gyerekekbol lesznek a depis,problemas fiatalok es felnottek. A szeretetet nem ugy kell kimutatni,h mindent rahagyok,hanem h felkeszitem az eletre es EMBERT faragok belole,nem egy mimozat. Foleg,ha fiu.
2012. febr. 21. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbáld megértetni vele, hogy hosszú távon a gyereknek tesz rosszat. Mert egy kiállhatatlan, önző, hisztis felnőtt lesz belőle, aki azt hiszi, ha kellő ideig toporzékol, akkor mindent megkap, amit akar. Pedig ez bizony nem így lesz. Kislányom ugyanebben a korban van, szintén a dackorszak kellős közepén járunk. Nálunk is meg volt már a földön fetrengős hiszti a boltban. Nem szekáltam én sem, hanem 2 perc alatt elvontam a figyelmét a hiszti tárgyáról. Semmiképpen sem az a megoldás, hogy megkapja, amit akar. Mert akkor mindig hisztizni fog, hiszen látja, hogy beválik. Ha nem engedtek a hisztinek, akkor egy idő után majd abbahagyja, mert nem éri el vele, amit akar. Értesd meg a férjeddel, hogy a gyerek érdeke, hogy következetes legyen és erős maradjon. Tudom, az embernek a szíve megszakad, de miatta tartani kell magát a szabályokhoz. A gyereknek kellenek a szabályok és a korlátok, különben összezavarodnak és agresszívvá válnak.
2012. febr. 21. 11:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Mintha csak én írtam volna ki a kérdést. :( Nálunk is ez megy, talán nem ennyire durván és talán az én férjem már hajlik a kompromisszumra, főleg azért, mert Őt is marhára idegesíti a hisztis viselkedés. A mi lányunk már nagyobb 4 éves lesz nemsokára. Ő sosem csinált olyan dolgokat, hogy boltban földre veti magát, Ő inkább otthon nem szokott szót fogadni. Van, hogy ha én nem engedek valamit vagy leszidom, már azzal jön a lányom, hogy Apa engedi, Apa nem haragszik stb. Ez nekem nagyon rosszul esik. Ezt meg kell beszélni a pároddal, hogy ezzel a tekintélyed ássa alá, előbb-utóbb nálatok is az lesz, hogy mindenért az apához megy majd, hogy anya leszidott, anya nem engedi stb. Fontos, hogy megértse ezt. Valóban jó ötlet, ha otthon hagyod őket egy napra, hogy boldoguljon vele. 2,5 éves, úgyhogy a java még most jön, ami a hisztit illeti. Én még azt szoktam csinálni, ha valamiben akaratoskodik a gyerek, akkor én nem szólok, akkor megy a férjemhez és akkor neki kell valahogy megoldani a helyzetet. De mint írtam nálunk alapvetően hajlik arra, hogy fegyelmezzük, ez csak akkor működik, mert ha egyébként mindent odaadna, csak végre elhallgasson, akkor ez lehet, hogy nem lenne célravezető. Sok sikert!
2012. febr. 21. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!