Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám miért képzeli magét...

Anyám miért képzeli magét béke bírónak?

Figyelt kérdés
Mindenben bele szól amibe csak lehet,hozzá teszem nem vagyok tini,felnőtt ember vagyok és bár igaz a testvéremmel nem a legjobb a viszonyunk de mindig bele szól a dolgainkba és legtöbbször az ő keverése miatt van a balhé,mert anyám sokszor az én védelmemre kel és ezzel azt sugallja tesómnak hogy engem jobban szeret és pontosan ezért vannak viták és ezért ellenséges velem a testvérem,mert anyám ezt sugallja feléje,észre sem veszi hogy ha nem szól bele akkor mindig lenyugodnak a kedélyek,de amikor a védelmemre kel akkor borul ki tesómnál a bili,amit meg is értek teljes mértékben.Nem tudom miért képzeli magát béke bírónak de csak rosszat tesz ha beleszól és még nagyobb balhé lesz belőle többnyire.
2012. febr. 20. 21:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Anyukád valóban nem akarja elfogadni hogy felnőttetek, mégpedig azért nem mert azon kívül hogy felnevelt titeket úgy érzi semmi mást nem ért el egész életében, ti voltatok az élete egyetlen értelmei. Ez pedig azért nem jó mert ha az élete értelmei kirepülnek a családi fészekből akkor ő ott marad egyedül, cél nélkül. És ahelyett hogy keresne magának valami elérhető célt, inkább igyekszik rátok akaszkodni és próbál elfeledkezni arról hogy már nem vagytok gyerekek, és ugyebár ezzel nektek tesz keresztbe de ez őt nem zavarja. Ezért van az hogy aki csak és kizárólag a családjának él (pl. mert az életének összes többi területén sikertelen és a sikertelenségek elől menekül rossz házasságba, gyerekvállalásba stb. "hogy legyen végre valami jó az életemben") az nem lehet igazán jó szülő (lehet lepontozni, ez akkor is így van). Mert amikor a gyerek felnő az ilyen szülő nem akarja majd elengedni (az igazi szeretet viszont tiszteletben tartva elenged ha kell).

Amúgy meg van egy sejtésem hogy a kérdező apja 1. már nem él 2. az az igazi papucs fajta aki hagyja hogy a felesége irányítson MINDENT mert hogy "jobb a békesség". Hát pedig bizonyos helyzetekben nem jobb a békesség.

Kérdező: én azt javaslom hogy ülj le a testvéreddel anyukátok tudta nélkül és közöld vele hogy téged is ugyanannyira zavar a kivételezés mint őt. És ezután ha anyukád kivételezni akar, udvariasan de határozottan mondj nemet rá! Nem kell azt közölni vele amit én írtam róla mert megváltozni úgyse fog. Inkább fogadd el őt úgy ahogy van (az igazi szeretet elfogadja a másikat és nem akarja megváltoztatni). Ugyanakkor ne engedd hogy rátok telepedjen ahogy eddig!

2012. febr. 20. 22:10
 12/13 A kérdező kommentje:

(pl. mert az életének összes többi területén sikertelen és a sikertelenségek elől menekül rossz házasságba, gyerekvállalásba stb.

Nos fején találtad a szeget!!Anyámék 3 éve elváltak és azóta engem ostromol a hülyeségeivel.Amit itt leírtál a valóságot tükrözi és azt hogy engem akar magához láncolni és megnyomorítani.De nem sokáig fogom tűrni mert ha így folytatja akkor engem örök életre elfelejthet.

2012. febr. 20. 22:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, az írásoddal az a probléma, hogy ennyi betűből illett volna kettőnél több mondatot csinálni.

Az első mondatod kb. 100 szóból áll, nem kellene úgy lehurrognod azokat, akik szólnak ezért.

Rendes vagy, hogy észreveszed, hogy Anyukád viselkedése bántja és idegesíti a testvéredet és hogy ez Neked is rossz.

Anyukád azért kel a védelmedre, mert Téged valóban jobban szeret.Nézz utána az interneten az anya-fiú kötődésnek.

Csak úgy tudsz rajta változtatni, ha kerek perec megmondod neki, hogy fejezze be és ne álljon senki pártjára, majd megoldjátok magatok.

2012. febr. 20. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!