Mit tennétek, ha az életetek megrekedne?
gondold ki hogy mit szeretnél csinálni é vidd véghez
é azt is gondold át hogy párod-e az igazi
Elöször is, ha a párodnak a munka a legfontosabb, neked meg nem, akkor át kellene gondolni, hogy vele akarsz-e maradni. Ugyanis ha ennyire ellentétes az alapállásotok, akkor az csak egyre rosszabb lesz idövel, javulni nem fog.
Másodszor nem az a fontos, hogy mit NEM akarsz, hanem hogy mit akarsz. Amig EZT nem tudod, addig nem tudsz lépni sem. Neked kell tudni, hogy mi érdekel legalább nagy vonalakban, milyen területen akarsz valamit letenni az asztalra, meg egyáltalán mit értesz ez alatt: pénz, hirnév, munkatársak elismerése, stb.
Harmadszor a váltáshoz mindenképpen elég sok pénzre lesz szükséged (mert mire valami új beindul, az idöbe telik, adott esetben újabb iskolát jelent, és közben valamiböl meg kell élned), ezért próbálj minél többet félreteni a mostani fizetésedböl, akár olyan áron is, hogy most lemondasz több mindenröl, ami nem létszükséglet (szórakozás, ruhák, nyaralás, stb.
Üdv a klubban.Ugyanebben a helyzetben vagyok.Olyan szakmát tanultam,amit utálok.Párom nincs,de a környezetemmel nem igazán találom a közös hangot,sajnos barátom sincs túl sok,akivel meg megértjük egymást,az meg el van tűnve.Sajnos csak most jöttem rá,hogy mit szeretnék tanulni,de idén szerintem biztos,hogy nem fognak felvenni oda,pénzem meg nincs,hogy tanuljak.Úgyhogy nekem egy év azzal fog elmenni szerintem,hogy készülök a nyelvvizsgára és a pótérettségire,meg esetleg gyűjtök a tandíjra,hogyha találok melót.Így már van belőle kiút,csak baromi necces,sokáig tart és bánom,hogy nem gondolkoztam hamarabb.
Ha eldöntöd,hogy mi mást akarsz csinálni,legalább nem leszel depressziós.Az én családom egyik fele is ilyen,csak a pénz számít,más semmi,nem baj,ha nem vagy boldog,csak pénzed legyen.Elég hülye felfogás ez,szerintem kerüld az ilyen embereket,csak a baj van velük.Amúgy én is voltam bolti eladó,hát,nem egy hálás munka,az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!