Gyerekvállalás: mi szól mellette és mi ellene?
Ki mit mérlegelt mielőtt belevágott?
Mérlegelt egyáltalán vagy csak úgy jött a baba?
Köszönöm a "segítséget" előre is!
12.38.-as írónak.Pár hónapja kérdezte tőlem a szomszéd nénike,hogy miért nincs még gyermekünk.Azt mondtuk neki,hogy azért mert,nincs semmink.Nincs pénzük,nincs házunk,és a férjem is elvesztette a munkáját.Azt mondta a nénike amit te is,hogy a szeretet a legfontosabb,és nem baj ha nincs semmid!!Abban igazat adok,hogy A szeretet az fontos( nem tudom elképzelni,hogy a kismama aki először látja a gyermekét amikor világra jött nem szereti szívből!)Szóval a SZERETET az adott.De mit mondasz a fiadnak/lányodnak ha éhes?Vagy szeretne egy almát enni?Esetleg szeretne egy menyasszonyi barbibabát,vagy szirénázó rendőrautót?? "Drágám,én nagyon szeretlek téged, de nincs pénzem!ezeket nem tudom megadni neked!!!De tényleg SZERETLEK!!!
Én nekem a szívem szakadna meg,ha nem tudnám megadni amit szeretne(persze nem arra gondoltam,hogy minden amit kiejt a száján,de azokat amik nem elérhetetlenek..)A szeretet az olyan valami amit minden ember kell,hogy érezzen...De sajnos vannak akiknél ez nincs meg...De én igenis fontosnak tartom,hogy jó anyagi körülmények közt jöjjön a baba.nem arra gondolok,hogy GAZDAG legyek,hanem,hogy ne legyenek filléres gondjaim.A SZERETET az adott...az mindig van!!!Minden gyerek kap valahonnan szeretetet.(sajnos nem mindenki a szülőktől de azért kapnak)
Ha az anyagiakhoz kötődne a gyermekvállalás, akkor sokunk nem élne szerintem...:))
Persze, lehet várni az "alkalmasabb" időszakra, de ilyen sose lesz, és egyszer csak azt veszed észre, hogy kifutottál az időből, nem szülhetsz.
Persze, ha a legalapvetőbb dolgokat sem tudod biztosítani a babának, mert mondjuk nincs jövedelmed, és nincs támogató családod, akkor tényleg meggondolandó, mert akkor a baba etetése, tisztán tartása, öltöztetése sem megoldott, és ennek kegyetlenség kitenni egy kisgyermeket.
Miért baj, ha kínai cuccban jár a gyerek? Ne már....
Én is abban járok, ezt tudom megvenni, tiszta rendes nő vagy. És nem volt gyerekkoromban menyasszony-barbim, csak egy hajas babám meg egy macim, és mind a kettő megvan a mai napig, és értékesek számomra.
És amikor kinőttük a tornacipőt, akkor anyukánk kivágta az elejét, és így mentünk a játszótérre, mert oda tökéletes volt az is! A ruhákat meg egymástól örököltük testvérek. Pedig akkor is voltak gazdagabb gyerekek a környékünkön, és sóvárogtunk is persze a klassz játékaik, mert egyéb cuccaik után, de felnőtt fejjel egyáltalán nem bánom, hogy nem a legjobb anyagi körülmények között nőttem fel, mert felnőttként éppen ezért tudok megbecsülni mindent, amim van.
Mostanában teljesen felborult az emberek értékrendje, a gyereket a fogyasztói társadalomnak nevelik sokan, az a legfontosabb, hogy nehogy lemaradjon öltözködésben a többiektől, vagy ne adj' isten, olcsóbb mobiltelefonja, vagy más felesleges kütyüje legyen.
Véleményem szerint ez a lehető legrosszabb szemlélet.
Én arra fogom nevelni az enyémet, hogy boldog, kiegyensúlyozott, a családját, szakmáját szerető ember legyen, ne egy pénzhajhász őrült, aki 40 évesen kinyiffan a stressztől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!