Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vendégeskedés? Mi a megoldás?...

Vendégeskedés? Mi a megoldás? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Én úgy nőttem fel, hogy az ajtónk mindig mindenki előtt nyitva állt, ritkán volt olyan nap, hogy valaki ne ugrott volna be hozzánk, akár csak egy öt percre. Hétvégén meg szinte egész nap van valaki nálunk.

Most összeköltöztem a párommal (nem most, már egy pár éve, de viszonylag azért még friss a dolog). És feltett szándékom ugyanilyen háztartást vinni. Kicsiben már megy is.

Eleinte nem volt ezzel gond. Jöttek az ő barátai is, az enyémek is. De ahogy elkezdett dolgozni, elmarta maga mellől a barátait. Munka mellett nem csinál mást, pedig lenne ideje és energiája, csak számítógépezik. És ki van akadva, ha leülünk mellette és beszélgetünk. És nem akarja, hogy vendégek jöjjenek.

Mit lehet ilyenkor tenni? Tudom, hogy az az általános, hogy az emberek bezárkóznak a kis csigaházukba, de én utálnék így élni! Próbáltam, nem megy.

A párom nyilván nem hagyom ott egy ilyen miatt. De mégis mit tegyek, hogy rájöjjön, nem olyan rossz dolog az, ha emberek vannak körülötte?

Ilyenekkel érvel, hogy az a baja, hogy ha itt van valaki, akkor nem lehet kényelmesen alsógatyában. De most komolyan, az alsógatya kontra barátok párbajban nyerhet az alsógatya???

2012. febr. 15. 23:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Aki igazán szerelmes az a párjával akar lenni kettesben otthon. Nem vendégeket fogadni.milyen szerelem az ilyen?
2012. febr. 16. 06:20
 22/38 anonim ***** válasza:
87%

21es

Attól még hogy valaki párkapcsolatban él, nem szűn meg önálló személyiség lenni. Van aki szereti a társaságot, örül a vendégeknek.

Nagymamám 60 éve ebéd után gyorsan mosogat, mert ha jön valaki legyen rend.

Sokszor jönnek is.

2012. febr. 16. 07:10
 23/38 anonim ***** válasza:
Szia,te meg akarod változtatni a párodat,ezt a dolgot is keresztül akarod valahogy vinni,mondod te,nem gondolom,hogy ez a jó irány.Igen is kell a kompromisszum!Mondjuk felezd le a baráti látogatások számát,így vannak csendes esték is és vannak barátiak is.Én is szeretem a barátaimat,de bizony szeretek egy szál semmiben rohangálni néha esténként a lakásban,mert ez is hozzám tartozik,én is szeretek tv-ni,vagy netezni,nem állandóan,de ezt is szeretem.Mindent egy egészséges egyensúlyban kell csinálni,ami mindkét félnek megfelel.Ha ez neked nem elég,akkor nem a megfelelő társat választottad!Tehát vagy alkalmazkodsz kicsit te is (és nem úgy,hogy azt mondod kipróbáltuk és nem megy,mert ő csak tévét néz,meg netezik,könyörgöm,ő ezt is szereti,a hét többi napján,majd barátoztok közösen),vagy menjetek külön.És amúgy van abban valami,hogy mennyire szereted őt,ha nem akarsz esténként soha vele és mellette lenni.Sokszor az is elég,ha csendben egymás mellett csináljuk a dolgunkat,ez is meghitt tud lenni,legalább is nálunk.Te unatkozol,nem vagy boldog mellette és valószínűleg ő sem melletted.
2012. febr. 16. 07:57
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

"Az biztos, hogy én igenis átjáróházat akarok! Erről ne akarjatok lebeszélni :) A kérdés csak az, hogy hogyan!"

Így sehogyan. Egyrészt érthető a párod reakciója, én is agyf@szt kapnék az "átjáróháztól". Eszem ágában sem lenne megszokni, és ahogy kiveszem a szavaidból neki sincs. Attól még, hogy valakivel megbeszélitek előre hogy szerdán felugrik hozzátok, még nem kell rá főzni. Bőven elég ugyanúgy a szendvics meg a tea, mintha spontán esne be.

Másrészt szerintem eleve az a probléma, hogy ti unatkoztok egymással. Ez milyen már? Ezen kellene inkább dolgoznod, hogy hogyan tudnál tartalmasan időt tölteni a pároddal: vedd rá társasjátékra, filmezésre, beszélgetésre, vagy kezdjetek el együtt sportolni, eljárkálni, stb... Elég gáz, hogy neked a barátaid kellenek ahhoz, hogy ne unatkozz. :O

2012. febr. 16. 08:08
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként értem én ezt a magánélet dolgot, csak azt látom, hogy amúgy sincs neki. És amikor ketten néztük egymást itthon, az neki se volt jó, sőt. Unalmunkban egymást piszkáltuk. "

Hát akkor itt a bibi. Lehet, hogy szeretitek egymást, de nem egymáshoz valók vagytok. A volt férjemmel nekünk sem volt pénzünk az elején, de ilyen nem volt nálunk. Ha kettesben voltunk, akkor is találtunk magunknak közös vagy külön szórakozást, vagy az együnk olvasott a másik gépezett, vagy torpedóztunk, vagy malmoztunk.

De ha nem tudtok egymással mit kezdeni, akkor annak a kapcsolatnak nincs jövője.

2012. febr. 16. 08:17
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Én se bírnám, ha átjáróház lenne a lakásból. Nincs az ember mindig olyan idegállapotban, hogy másokat fogadjon, az meg hogy valaki bejelentés nélkül betoppanjon az elképzelhetetlen. Minimum 2 órával előtte hívjon fel, aztán ha tudom fogadom, ha nem akkor nem. Szeretem, ha rend és tisztaság fogadja a vendéget.
2012. febr. 16. 08:44
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként értem én ezt a magánélet dolgot, csak azt látom, hogy amúgy sincs neki. És amikor ketten néztük egymást itthon, az neki se volt jó, sőt. Unalmunkban egymást piszkáltuk. "

igen,itt a baj.

Érdekes,én csak olyannal unatam magam halálra,akit nem szerettem igazán.

Mi sok év után is elvagyunk kettesben,nem unatkozunk.

Hátam közepére nem kivánnám a csak ugy beugró ismerősöket,van épp elég dolgom meló után.Örülök ha 5-6 után már csak párommal foglalkozhatom.

2012. febr. 16. 09:34
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Egy megerőltetőbb munkanap után én se vagyok kíváncsi egy vendégre sem. Alig várom, hogy hazaérjek, és leüljek a gép elé, vagy lefeküdjek aludni egy-két óra hosszát.

Este pedig nincs rajcsúr, mert általában hajnali 3 körül van ébresztő.

Vendégjárás csak szabadnap előtt van, akkor is módjával, nem hajnalok hajnaláig, legkésőbb 22:00-kor kereszthuzatot csinálok.

F

2012. febr. 16. 10:39
 29/38 anonim ***** válasza:
Neked is igazad van, aki azt az álláspontot képviseli, hogy társaság, programok, nyüzsi, de fogadd el a másik álláspontot is, hogy van olyan ember, aki ez nem szereti. Azt írod, átjáróházat akarsz. És ha a barátod nem azt akar, akkor folyamatosan vitáztok majd ezen, te esetleg jól érzed magad, de ő meg nem. Ha pedig élitek a begubózottak életét, akkor pedig te nem fogod magad jól érezni. Gondolom érzékeled, mit akarok írni. A kompromisszum a lényeg. Találjátok meg az egyensúlyt. Legyen ilyen is olyan is. Néha menjetek el a barátnőiddel akár csak sétálni, dumcsizni, ahhoz nem kell pénz, nem feltétlenül kell beülni moziba, kávézóba. Persze ha jó idő lesz, akkor könnyebb lesz ilyen téren, de télen a barátod engedjen egy kicsit és menjetek a lakásba. Érted, kompromisszum.... De ha mindketten hajtjátok az igazatokat, akkor előbb-utóbb ennek szakítás lesz a vége, mert egyikőtöknek sem jó maradéktalanul.
2012. febr. 16. 12:46
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha én pasi lennék, menekülnék előled, mint a tűztől! Elgondolkodtál már azon, milyen dolog az, hogy mindent rá akarsz a párodra erőszakolni? Mondjuk valószínűleg a párod meg papucs és nyámnyila, hogy ezt hagyja.
2012. febr. 16. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!