Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vendégeskedés? Mi a megoldás?...

Vendégeskedés? Mi a megoldás? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Én úgy nőttem fel, hogy az ajtónk mindig mindenki előtt nyitva állt, ritkán volt olyan nap, hogy valaki ne ugrott volna be hozzánk, akár csak egy öt percre. Hétvégén meg szinte egész nap van valaki nálunk.

Most összeköltöztem a párommal (nem most, már egy pár éve, de viszonylag azért még friss a dolog). És feltett szándékom ugyanilyen háztartást vinni. Kicsiben már megy is.

Eleinte nem volt ezzel gond. Jöttek az ő barátai is, az enyémek is. De ahogy elkezdett dolgozni, elmarta maga mellől a barátait. Munka mellett nem csinál mást, pedig lenne ideje és energiája, csak számítógépezik. És ki van akadva, ha leülünk mellette és beszélgetünk. És nem akarja, hogy vendégek jöjjenek.

Mit lehet ilyenkor tenni? Tudom, hogy az az általános, hogy az emberek bezárkóznak a kis csigaházukba, de én utálnék így élni! Próbáltam, nem megy.

A párom nyilván nem hagyom ott egy ilyen miatt. De mégis mit tegyek, hogy rájöjjön, nem olyan rossz dolog az, ha emberek vannak körülötte?

Ilyenekkel érvel, hogy az a baja, hogy ha itt van valaki, akkor nem lehet kényelmesen alsógatyában. De most komolyan, az alsógatya kontra barátok párbajban nyerhet az alsógatya???

2012. febr. 15. 23:20
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Nem kell glédában állni, de nekem is jobb, amikor örömmel készülök arra, hogy valaki jön. Más estéken vagy pihenni akarok, vagy mással találkozni, színházba menni, stb.

"Az biztos, hogy én igenis átjáróházat akarok! Erről ne akarjatok lebeszélni :) A kérdés csak az, hogy hogyan!"

Ebbe nekünk nincs beleszólásunk, csak a párodnak. Ha ő ezt nem bírja, akkor ez állandó feszültségforrás lesz köztetek.

2012. febr. 15. 23:52
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha te nem engedsz, ő sem fog.
2012. febr. 15. 23:56
 13/38 anonim ***** válasza:

Én a másik vendégeskedő-szerető válaszoló vagyok. Minket nem esznek ki a vagyonunkból. Ugyanis én azt csinálom, ha épp van itthon főtt kaja, megkínálom belőle őket, ha nincs, akkor csinálok pár sajtos szalámis szendvicset. Néha van, hogy üdítő nincs itthon, ilyenkor a csapvíz és a kávé, tea is megteszi mindenkinek.

Semmiféle extra dolgot nem kapnak, hisz nem "vendégségbe" jönnek, csak felugranak (váratlanul). Ha vendéget hívok ebédre, az más...

2012. febr. 16. 00:02
 14/38 anonim ***** válasza:

Kompromisszum kell mindkettőtök részéről:

megbeszélt napokon(amikor ő is díszbe öltözteti a lelkét,felkészül,-ahogy az angol nyelvet beszélők mondják- sociable állapotba kerül) jöjjenek vendégek,akkor te is azért készülj,legyenek finom kaják(persze ne 20 féle,mert az hülyeség)

Minden nem megbeszélt nap meg legyen az alsógatyáé,a tévénézésé,ha pedig ez sok lenne és már uncsi lenne,akkor van más is,mint a vendégek és a begubózás: esetleg menjetek el moziba,színházba,étterembe,discoba egyet "rázni",ha olyan kedvetek van...szóval vigyetek az egészbe egy kis színt... de mondok mást: ahol én lakom,itt rendszeresen vannak kiállítások,koncertek,ez-az... menjetek el ilyesmire is,persze nem olyan koncertekre gondolok,ahova 6.000 a belépő,hanem olyan,ahol emberi,normális ára van...

2012. febr. 16. 00:06
 15/38 anonim ***** válasza:
90%

Nem lehet könnyű veled együtt élni, egyáltalán nem tűnsz kompromisszumkésznek (ami nagyon fontos egy kapcsolatban), inkább egy akaratos kis csitrinek, már bocsánat.

Én imádom a barátaimat, meg úgy általában az embereket, a társaságot, mégis teljes mértékig a pároddal értek egyet.

Rendben van hogy te ezt szoktad meg, neked ez a normális, de attól még megérthetnéd, hogy neki ez egyáltalán nem az. Mondjuk nekem sem, meg szerintem a többségnek ez pont nem normális.

Gondolom elfárad a munkában, és jól esik (esne) neki elnyúlni egyet, pihengetni, összebújni a szerelmével, szeretkezni, és nem feltétlen a csodás zongoraszót hallgatni nap mint nap.

Én a helyedben nyitottabb lennék felé, és nem csak a magam boldogságát nézném.

2012. febr. 16. 00:11
 16/38 A kérdező kommentje:

Nem, nem esznek ki a vagyonunkból :D Persze egy teát szoktam főzni, de ha kiszámoljuk, elmegy rá két filter, 30 Ft. Cukorral 50. A felét eleve én iszom meg. Amennyit egy hónapban erre költök, abból egy teaházban két csészényit innék, slussz.

Egyébként értem én ezt a magánélet dolgot, csak azt látom, hogy amúgy sincs neki. És amikor ketten néztük egymást itthon, az neki se volt jó, sőt. Unalmunkban egymást piszkáltuk.

Természetesen ha azt látnám, hogy nagyon kell neki az egyedüllét, akkor elküldeném, ha épp jönne valaki. De azt látom, hogy minden este csak azért ül a gép előtt, mert amúgy nem csinálna semmit. De már a gépezést is unja.

2012. febr. 16. 00:13
 17/38 A kérdező kommentje:

Szerintem kompromisszumkész vagyok. Pontosabban megpróbáltuk úgy csinálni, ahogy ő akarta, begubózni. Arról már tudjuk, hogy nem jó. Akkor minek próbáljuk meg még egyszer?

Ez a megbeszélés dolog meg kivitelezhetetlen. Eszem ágában nincs előre főzni meg költségekbe verni magam ilyenek miatt. Nagyon rosszul állunk anyagilag. Az, hogy főzök egy teát annak, aki épp felugrik, abszolút vállalható költség. Egyebek nem. Mozira se telik, max. időnként egy színház vagy opera karzatára.

A másik dolog, ami miatt semmiképp nem engednék, az pont a gyk. Rengeteg már fiatalon megkeseredett ember van itt, akik sírnak, hogy nincs egy normális barátjuk se. Meggyőződésem, hogy pont amiatt nincs nekik, mert ahelyett, hogy természetesen kezelnék ezt, kap egy mű mázat az egész. Ezeken a napokon jöhet vendég, máskor nem, főzök neki sok kaját, aztán sírok, hogy kievett a vagyonomból.

A párom is hajlik ebbe az irányba. De ez totálisan rossz. El is érte az eredményét, 26 éves fejjel nosztalgiázik a régi barátokon. Akiket amúgy elmart maga mellől. Újakat meg nem szerez. Kicsit azért is erőltetem, hogy ismerkedjen az ismerőseimmel, mert az ritka rossz, ha az embernek nincsenek barátai.

2012. febr. 16. 00:21
 18/38 A kérdező kommentje:

"Gondolom elfárad a munkában, és jól esik (esne) neki elnyúlni egyet, pihengetni, összebújni a szerelmével, szeretkezni, és nem feltétlen a csodás zongoraszót hallgatni nap mint nap.

Én a helyedben nyitottabb lennék felé, és nem csak a magam boldogságát nézném."

Ha látom, hogy boldogtalan amiatt, hogy elmarta maga mellől a barátait, akkor biztos, hogy nem az a boldogsághoz segítése, hogy megpróbálok neki újakat szerezni? Tudom, hogy hiányoznak neki.

Zenében meg nincs kompromisszum. Az elején megmondtam neki, hogy velem együtt ezt is vállalja, ez életem álma, eszem ágában sincs feladni. Ha akkor elfogadta, akkor most se szólhat egy árva szót sem. Mondjuk nem is szól, hanem koncert után büszke, mint a fene. :)

2012. febr. 16. 00:25
 19/38 anonim ***** válasza:

De akkor gyakorlatilag azt mondod, hogy semmi sem jó neki? Ha begubóztok úgy sem, ha barátok jönnek az sem?

Egyébként te hordod a nadrágot a kapcsolatban?

2012. febr. 16. 00:26
 20/38 A kérdező kommentje:
Viszont a kérdés nem arról szólt, mi az átlag. Látom, mit csinál az átlagember, azt is látom, hogy hogy él egy átlagember. És eszem ágában nincs beállni a sorba. Egyébként érdekes, úgy kell ráerőszakolni az extravagánsabb dolgokat, de eddig kivétel nélkül mindig elismerte utólag, hogy jobb úgy, ahogy én akartam. Jelen helyzetnek is ez lesz a vége, csak még valahogy keresztül kell vinni.
2012. febr. 16. 00:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!