Mit csinálok rosszul? Miért nincs semmire sem időm?
14 éves, gimis lány vagyok.
Szó szerint semmire, semmire nincs időm.
Ha le kellene írnom egy átlagos napomat, így nézne ki:
-Reggel 5:30-kor kelek, csak azért, hogy rendet tudjak rakni, és ne délután, hulla fáradtan kelljen.
-8-2-ig suli. Általában fél négyre érek haza, mivel bejárós vagyok.
-Fél négytől 5-ig "szieszta": eszem, fűtök, és tv-zek, kutyát ellátom, stb.
-5-általában fél 8-ig, 8-ig tanulok, de még ezt is csak úgy, hogy turbózok, hogy utolérjem magam. Előre tanulni nem tudok, arra nincs időm.
-És akkor 8-tól gép, fürdés, beszélgetek anyával, ilyesmi.
Hétvégén:
Általában 7-kor, de max. 8-kor kelek, hogy mindenre jusson elég idő. Tanulok, tanulok, és tanulok, mert egy nagy csomó dolgozat. A törit a legnehezebb a fejembe vésnem, szóval arra nagyon kell hajtanom. A kémia és a matek jobban megy, mert abban van vmilyen logika, de világ életemben humános voltam.
Hétvégén talán- talán...- jut egy kis idő arra, hogy anyával többet beszélgessek, esetleg megyünk mamáékhoz, vagy megnézek egy jó filmet, ilyesmi.
Egész héten körülbelül 10 ó-kor szoktam lefeküdni.
Az átlagom nem rossz, félévkor csak két négyesem volt, és 4.85-as lett. Szeretnék-és muszáj is, mert jó gimi- sokat tanulni, hogy okosabb legyek, és könnyebb legyen elkezdenem majd az életem.
Anya és sokat dolgozik, és most csak vele lakom együtt. Ő is kidolgozza magát itthon is, és a melóhelyen is.
Én csinálok valamit nagyon-nagyon rosszul, vagy mindenkinek ilyen az időbeosztása? Min lehetne változtatni?
Szerintem nincs ezzel baj.A reggeli rendrakást feleslegesnek tartom,most ha nem pakolsz össze minden nap,nem dől össze a világ:)
Hétvégén szakíthatnál egy kis időt mozgásra,meg kikapcsolodásra,barátnőkkel,egy mozi,vagy kávézás,ilyesmi.
Amúgy én is 5.30-kor kelek,bár kelhetnék később is,mert így van több mint 1 órám elkészülni,csak nem szeretek kapkodni.Fél 7-kor elindulok itthonról,legkorábban is csak 3-ra érek haza,de általában 4-fél 5 fele szoktam.Aztán pihenek,kb.fél 6-ig,6-ig,utána tanulás este 8-ig,fél 9-ig.Aztán netezek kicsit,kajálok,megfürdöm,majd megint tanulás 10-ig.Délutánonként szoktam járni konditerembe,vagy futni,vagy pilatesre,akkor 7-re érek haza,utána tanulok.Hétvégén viszont megpróbálok kikapcsolódni amennyire csak lehet,ha már hétközben nincs rá lehetőségem.
18/L
Tudsz néha időt szakítani egy mozira vagy színházra a barátokkal, esetleg egy jó könyv elolvasására?
Ha nem, akkor ezen kellene dolgoznod. Első körben a hétvégéiden tudnál változtatni. Én is jártam középiskolába, tudom, hogy húzós a tempó, de azért egész nap nem kell tanulni. Tanulj mondjuk péntek délután és szombaton, de a vasárnapot szánd a pihenésre, kikapcsolódásra, és szervezz több programot! Szép dolog anyukáddal beszélgetni, kell is persze, de a barátaidat se hanyagold!
Nem akarlak elkeseríteni, de a gimi után csak rosszabb lesz, úgyhogy jobb ha megszokod.
Az én beosztásom bár nem ilyen precíz, mivel mind az egyetemi mind a munkahelyi beosztásom változó.
Szóval egyetem mellett 4 órás műszak minden nap, hétvégén 8-12 óra, csak így tudom fenntartani magam + ha szerencsés hetem van becsúszik 1-2 magánóra japán oktatás.
Az egyetem az albi és a meló között napi 2 óra az ingázás és akkor még tanuljak és lássam el magamat a háztartás rám eső részét. Napi 5-6 óra alvás ami vizsgaidőszakban szűk 3-4 óra. Barátnő elfelejtve, egy futó numerára sem lenne elég energiám. Szórakozás kimerül annyiban hogy a szerencsére szeretek olvasni így a kötelező könyvek egy jó részét még élvezem is, ami sokat segít szerencsére.
Barátokkal és a családdal munka közben van időm beszélni mikor egyedül maradok az irodában kb ennyi.
De nagyon tetszik a precíz beosztásod, ennek később nagy hasznát fogod venni hogy megtanulod beosztani a kevés idődet, hidd el szükséged lesz erre a bravúros képességedre. Szóval csak kitartás és jó tanulást, a 4.85 nagyon szép. Szerintem minden jól csinálsz így ahogy van.
Köszönöm a válaszokat és a dicséreteket! :)
Hétvégén általában több idő van arra, hogy kikapcsolódjak, de majd a hétköznapokba is próbálok betenni legalább egy fél órát, hogy tornázzak, vagy ilyesmi.
" de jó lenne néha heti 2x-3x legalább itthon tornázgatni, nyújtani, gyakorlatokat csinálni."
Testmozgásra mindig van mód. Boltba lehet futni is, verset tanulni felülésekkel stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!