Nagyszülők! Ti hogyan élitek meg, hogy unokátok született?
Azért nem mindig van ez így. Van akinek semmi segítsége nincs ám. Nekünk nem volt, tehát panaszkodni sem vot kinek, ha netán mondtam a férjemnek, illetve, inkább látta rajtam a fáradtságot, akkor beszélgettünk, és tudtuk, hogy fárasztó, de mégis jó.
Nekem is rosszul esne valahol ugyanakkor, ha én lennék nagyi, segítenék a gyerekeméknek ha születik a babájuk, és ők másnak vagy akár nekem panaszkodnának. Vagyis nem rosszul esne, megérteném atótl az idegi fáradtság ezt teheti velük, de felébreszteném óvatosan, hogy örülhet, hogy vagyok neki, mert másnak nincs ennyi se.
De mondom, van akinek nincs segítsége, van akinek kimondottan, és valóban teher a segítség, mert az úgy van tálalva, hogy inkább ne is lenne.
Kedves kérdező!
A menyedről beszélsz vagy a lányodról?
Minden anyuka más.
Az ilyenbe, akit ennyire elfáraszt az új baba, kicsit lelkileg kell erősíteni, bíztatni.
Értem, hogy rosszul esik, pedig nem kellene, nem azért mondja, hogy bárkit bántson, hanem elég baj az neki, hogy így érez, mindemellé lelkiismeretfurdalása is lehet.
Próbáljanak lelket önteni belé, hogy más is ugyanígy van ezzel, igen fárasztó, de próbálja a jó részeket raktározni, és biztatni, hogy lesz ez még könyebb is !
Tisztelet a kivételnek, sajnos manapság az anyák ilyen anyákat nevelnek a lányaikból.
Remélem az ilyen anyukák vannak kevesebben.
Olvastam itt egy pár anyuka beírását aki még állatokat is tart és süt, főz 3 pici mellett.
Bízom benne, hogy ezek az igazi anyák vannak többen.
Egyébként, le kellene ülni vele beszélgetni, és elmondani a véleményed neki őszintén hátha magába néz egy kissé.
És nem kellene ennyire ellátni. Akkor az ő gyereke is ilyen lesz?
Nekem ez olyan furcsa. Én nem éreztem magam kimerültnek, sem depressziósnak. Mármint az elején. Akkor kezdtem, mikor anyám az összes házimunkát rám sózta, hogy mossak, mosogassak, takarítsak 6 ember után (anyám, apám, húgom, én, férjem, lányom). Na az már sok volt, főleg, hogy húgom semmit nem csinál otthon egész nap, nem tanul, nem dolgozik csak gépezik. És nekem ott volt még a gyerek ezen kívül. Állításuk szerint mindig "szaladt" a lakás, mindig csesztetve voltam. És besokalltam, amint a gyerek töltötte az 1 éves kort, elköltöztünk albérletbe. Milyen érdekes itt nincs semmi problémám, mindig megdicsérik milyen szép rend van, olyan mintha nem is lenne itt gyerek stb...
Szóval néhány nagymama sem piskóta!!! Azért sokan jól elintézik, hogy az embernek tényleg ne legyen kedve semmihez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!