Mit tegyek? Gyermekem a válásom után született, de a házasság alatt fogant. A volt férjem nevét viseli, nem a biológiai apáét. Válás után új lakcímre költöztem. Szeretném a gyermekemet is ide bejelenteni. Az okmányiroda kéri az apa aláírását.
Mivel viharos válás és vagyonmegosztás volt, volt férjem nem írja alá a bejelentő lapot. A biológiai apa meg azért nem, mert nem az ő nevét viseli a gyermek.
Nem is akarom hogy gyermekem a biológiai apa nevét kapja.
Igy most nem tudom milyen irányba induljak el. Kihez forduljak, minek kell lennie az első lépésnek hogy a bejelentkezést el tudjam intézni? Két éves a gyermek. Volt férjem tud a gyermekről és arról is hogy az ő nevét viseli.
Bocsi, de nem tudom.
De hogy vehette fel a gyerek a volt férjed nevét mikor nem ő a biolólgiai apa ? Hogy engedték ? És ő ezt hagyta ? Ilyet lehet csinálni ? Miért nem adtad a te neved a gyereknek ? HIszen a volt férjednek semmi köze.
Csak érdeklődök bocs !
"Fenyegesd" meg a volt férjed, hogy kérsz gyerektartást, bírósági keresetet fog indítani, hogy nem ő az apa.
A biológiai apa miért nem ismeri el a gyereket?
"De hogy vehette fel a gyerek a volt férjed nevét mikor nem ő a biolólgiai apa ? Hogy engedték ?"
A válás után 180 napig automatikusan az elvált férj nevére kerül a gyerek, hacsak nincs teljesjogú apasági elismerő nyilatkozat.
Párom 6 évvel a lányunk születése előtt vált el, nem "tette le" a férjezett nevét, csak apaságival lehetett a nevemen a gyerek.
Most itt miről is van szó ? A kedves kérdező megcsalta a férjét és becsúszott a gyerek ? A férje ezért besokallt elvált, és még ráíratták az ő nevét a gyerekre ?
Jó kis törvények vannak mondhatom. Meg anyukák, akik megtudják ezt tenni, mert azért az lehetséges, hogy az anya nevét kapja a gyerek vagy az sem ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!