Kiderült hogy anyumnak kórházban kell maradnia jó pár hétig, mi az istent csináljak addig egyedül a húgommal?
Látom, hogy régi kérdés, de a jótanács sosem árt.
Ha főzni nem tudsz akkor is főzz!
A krumplis tészta nagyon finom és könnyen elkészíthető. Felteszed a krumplit meg a tésztát főni és amikor már puha leveszed. A vízbe tegyél egy kevés sót, hogy ne legyen ízetlen. Aztán olajon megpirítasz egy kevés hagymát amikor megsült akkor pirospaprikát adsz hozzá (én 2-3 fejhez szoktam adni 2-3 kanállal). A hagyma olajos levét ráöntöd a tésztára. Tejföllel már ehetitek is.
Lecsót is csinálhatsz. Szinte minden boltban van előre elkészített lecsó befőttes üvegben. Annyi a dolgod, hogy felteszel egy kis hagymát pirulni, aztán mehet rá a lecsó és a végén beleütsz 2-3 tojást. Én tejföllel szoktam enni.
Van még a rántotta amit minden ember meg tud csinálni. :D
Felütsz egy pár tojást és megsütöd kevés olajban. Ha a tojás magában uncsi akkor tegyél hozzá fűszereket, hagymát, gombát, sonkát, bacont.
Bio boltokban vagy dm-ben lehet venni szóját.
Azt is pici olajban megsütöd és mindenféle fűszert adhatsz hozzá. Vehetsz gyorsfagyasztott kajákat. Hagymakarika, rántottsajt, rántotthús, sültkrumpli és csak bedobod a sütőbe és megvárod amíg megsül és amikor jónak találod kiveszed. Vehetsz virslit is amit csak vízbe megfőzöl és mustárral meg kenyérrel tök jó. Én pl nagyon szeretem a rántott zöldségeket (mivel vega vagyok). Csinálhatsz még mackot. Édességnek palacsintát, csokismuffint. Ajánlom figyelmedbe a mindmegette.hu-t.
Kérd meg a húgodat, hogy segítsen! Legalább ő is tanul valamit. Én 10 évesen sürögtem forogtam a konyhában. :P
És olyan jókat nevettem bátyussal amikor együtt főztünk. :)
L/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!