Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitől lesz valaki szerelmes?

Mitől lesz valaki szerelmes?

Figyelt kérdés
2012. febr. 11. 23:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Én még sosem voltam szerelmes,legfeljebb oviban,úgyhogy nem tudok rá mit mondani.Csak azt nem értem,hogy egy nő pl hogy tud szerelmes lenni egy olyas valakibe,aki igazából csak belerúg minden nap pl.Vagy egy pasi egy olyan nőbe,aki mindenkinek szétteszi a lábát.Ezt nem értem.Pedig találkoztam ilyenekkel,nem is egy példa.Nem hiszem,hogy csak annyi lenne,hogy nem akarnak egyedül maradni,mert ENNYIRE nem lehet mindegy,hogy kivel él együtt.
2012. febr. 12. 14:42
 12/15 anonim válasza:

Én azt halottam hogy a lányok például úgy lesznek hogy olyan fiúba lesznek szerelmesek akiről érzik a szagukról hogy egészséges utódokat tudnának velük létesíteni.

A fiúknak pedig be van táplálva az agyába a létfentartás tehát hogy minnél többet dugjon.:D

2012. febr. 12. 15:43
 13/15 anonim ***** válasza:

10:

"Pl. egy példa, hogy férfiak azért szeretik nyalogatni a mellbimbót, mert az is áraszt magából valamiféle vegyületet, ami vonzza őket. Ugyanez van a szerelemnél is."

De éppen ezt az "ugyanez"-t nehéz megmagyarázni. Ugyanis a szerelem általában nem mellbimbó-nyalogatással kezdődik. Vagyis nem kizárólag a másik "biokémiájába" szeretünk bele, van mellette egy jelentős lelki háttér is. Pl. ha másik olyan módon kommunikál (nem csak szavakkal), ami számomra pozitív jelentéssel bír. Talán mindenkinek volt már olyan érzése, hogy találkozott egy emberrel és úgy érezte, mindig is ismerte. Nem hiszem, hogy ez kizárólag biokémia lenne, sokkal inkább az, hogy a másik olyan gesztusokat használ, olyan tapasztalatok birtokában gondolkodik és cselekszik, olyan tudattalan tényezők alakítják a viselkedését, mint amilyenek az enyémet is, ezért értjük egymást, tudjuk, mire gondol a másik.

2012. febr. 12. 16:51
 14/15 anonim válasza:

Volt már olyan, hogy úgy bolondultam bele srácba, hogy az elején nem is tetszett :) Egyszerűen sokat gondoltam rá, próbáltam magam beleképzelni a helyzetébe, megérteni, mire miért reagál úgy, ahogy.

Egyébként ez az illatkibocsájtós dolog nálam nem okés, mert lettem már online is szerelmes, és úgy hiszem sokkal mélyebb érzés volt, mint néhány előző páromnál akikkel személyesen ismerkedtem :)

2012. febr. 13. 00:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Az illatkibocsátós elmélet egy f@szság, mert feromonok csak az állatok párzásánál játszanak szerepet. Ja, és az állatvilágon belül is csak bizonyos fajoknál figyelhető meg. Az ember olyan minimális feromont bocsát ki magából, ami gyakorlatilag érzékelhetetlen. Ezt nekem biológus barátaim magyarázták el, közülük az egyik kutatódoktor. Nem kell tehát mindent benyalni, amit széles e világhálón találsz. Mellesleg a feromonos marhaságnak erősen ellentmond a már valaki által említett tény, hogy olyanba is bele lehet habarodni percek alatt, akit élőben még nem láttál. Az ember abból a célból lesz szerelmes, hogy utódokat nemzzen, ez különböztet meg minket az állatvilágtól. Ezért is tart 2-3 évig a párkötő funkciója, hogy amíg az utódok a legvédtelenebbek, sikeresen felnevelje őket a pár. Hogy mitől alakul ki, pontosan mitől van az, hogy Józsiba halálosan beleszeretünk, Pistibe meg soha az életben, tényleg az emberiség egyik misztériuma. Pedig Józsi egy igazi fenegyerek, iszik, cigizik, balhés, de mégis ő KELL. Pisti meg jó gyerek, nem is csúnya, okos is, jófej is, de mégis csak a szánalom meg valamiféle szimpátia az, amire tőlünk iránta futja. Pedig az eszünkkel tudjuk, hogy Pistivel mennyivel jobban járnánk. Ilyenkor jön az értékelem mint embert, de nem érzem azt a pluszt. Ez ilyen. Az tapogatózhat jó helyen, aki azt írta, hogy valamiféle pszichés hatás lehet. Meglátsz valakit, megfelelő pszichés állapotban és valamiért rögtön érzed, hogy ő kell. Mint egy sugallat. Jobb is ezt szerintem, hogy nem tudjuk, ettől olyan szép és ami a lényeg, hogy sose racionális döntés mint amikor pl. a barátainkat megválasztjuk.
2012. okt. 27. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!