Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom miért nem érti meg,...

A párom miért nem érti meg, hogy nem akarok a felesége lenni?

Figyelt kérdés
8 éve vagyunk együtt és van egy öt éves kisfiunk. Nagyon szeretem őket.Már a kapcsolatunk elején leszögeztem,hogy én nem akarok házasodni. Egyszerűen nem akarok olyasmire megesküdni,amit lehet nem tartanék be.Úgy hiszem,hogy adódhat olyan helyzet,amit képtelen lennék megoldani vagy tolerálni. Ezt ne úgy értsétek,hogy minden nyavajáért elhagynám,mert a 8 év alatt átéltünk ezt-azt. Csak muszályból nem szeretnék mellette maradni,azért mert megesküdtem rá. Mégis az együtt töltött idő alatt 5-ször kérte meg a kezem,utoljára két hete. Mióta visszautasítottam,nagyon rideg velem. Miért ilyen fontos ez neki? És miért nem lehet csak egy kicsit engem is megérteni,az én álláspontom?
2012. febr. 11. 22:59
1 2 3 4
 11/31 mantis religiosa ***** válasza:
56%

Édesanyám szerint, amelyik nő nem akar házasodni, az nem őszinte, vagy szimplán hü lye!

Egy gyereknek amúgy is családban kell felnőni, elég baj, hogy ez a mostani liberális, deformált világ próbálja elhitetni mindenkivel, hogy nem így van. Csodálkozom, hogy ezt annak idején nem mondták neked a szüleid.

A párod igenis joggal érezheti, hogy nem mered, nem akarod őt felvállalni. A házasság az nem egy börtön, hanem szövetség férfi és nő között a problémák megoldására.

Amúgy én már a harmadik után hagytam volna az egészet, veled együtt, és míg ez nem rendeződik, gyereket sem kellett volna vállalnotok.

2012. febr. 11. 23:42
 12/31 anonim ***** válasza:
58%

"hátha lesz jobb is ennél' számító éhes szukaérzés van mögötte."

Ez meg egy ganészöveg.

2012. febr. 11. 23:49
 13/31 anonim ***** válasza:
44%

mi az h megalázza?

"Már a kapcsolatunk elején leszögeztem,hogy én nem akarok házasodni. "

sztem ebben az esetbwn pont hogy a párja alázza meg, amiért nem képes elfogadni egy már jó régen túltárgyalt döntését a kérdezőnek, amit még régen nyilván el is fogadott.

amúgy lehet hogy birtoklásimániás, vagy olyan törvény adta jogokat és/vagy adókedvezményeket akar, ami csak házas feleknek jár.

2012. febr. 11. 23:50
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

Azon még nem gondolkodtál el, hogy a párod egy ritka eset mert manapság a pasik nagy része igencsak leizzad ha az esküvő jön szóba. Szép a párodtól, hogy ő végleg veled tervez, és tényleg azt gondolhatja ezek után talán nem őt tartod az igazinak mert ha így lenne akkor ez nem lenne kérdés részedről sem. Mintha nem is igazán akarnád őt. Aki ennyit filózik ott valami nincs rendben.

Sok nő szeretne ilyen pasit.

Azt hogy mi lesz nem tudhatod előre de ha igazán szeretek valakit (legalábbis én) gyereket is szülök neki, akkor nem azon filózgatok mi lesz ha... Ha az ember nem érzi zsigerből, hogy csak ő és senki más akkor felesleges együtt lenni. Persze, hogy bármi bejátszhat de ne ez határozza már meg a kapcsolatot.

Egyébként -csúnyán hangzik tudom- de el is lehet válni.

Kulturált, intelligens embereknél ez gyorsan megy.

Egy szimpla szétköltözés sem jár kisebb rumlival max a bíróságok hagyjátok ki, viszont a gyereket ugyanúgy megviseli.

Egy szakítás, pláne ha gyerek is van mindenképp fájdalmas, és a problémákat papír nélkül is meg kell oldani, házasság nélkül is gondot okozhat az a "bejátszás" és törekedni a jó párkapcsolat állandó fenntartására.

Ami nekem ötletként eszembe jutott: talán két év múlva a 10. évfordulótokon megtarthatnátok az eseményt kis családi körben, szerényen. Addigra talán el döntöd ő-e az, aki mellett élni akarsz. Addig meg lehetsz a menyasszonya.

Olyan szép dolog valakihez igazán tartozni, ne foszd meg magad tőle.

A kisfiú is boldog lehet vihetné a gyűrűs párnát:)

Egyébként meg ha 8 év alatt átéltetek ezt-azt és még együtt vagytok akkor az már jelent valamit.

Vagy csak gyűlnek az ez-az dolgok és már most sem stabil a kapcsolat?

Te tudod mi zajlik köztetek de józan ésszel mindent meg lehet beszélni.

2012. febr. 11. 23:53
 15/31 anonim ***** válasza:
85%

A gyereknek családban kell felnőnie.

De nem a papír teszi a családot. Amíg a szülők egyetértésben, békességben élnek együtt, oly mindegy, hogy megesküdtek-e.

2012. febr. 11. 23:55
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de én őszintén nem értelek. Nem akarsz megesküdni, mert félsz nem tartod be, de gyermeket szülsz? Hogy őszinte legyek nekem a házasság szent, de a gyereket ezerszer erősebb összetartó erőnek érzem, mint az igent.

Ne csodálkozz, ha a párodnak úgy jön le az egész, mintha nem lennél biztos abban, hogy őt akarod életed végéig magad mellett tudni, nekem is így jön le.

Ez rettentő megalázó, általában, aki nem akar házasodni, annak csak a felesleges papír a problémája, nem pedig az, hogy hivatalosan is össze kell kötni az életüket.

A gyereknél viszont nem létezik hivatalosabb.

2012. febr. 12. 00:02
 17/31 A kérdező kommentje:

30 évesek vagyunk. Köszönöm,aki úgy gondolja,hogy számító szuka vagyok,vagy ha jön jobb,eldobnám,nagyon hízelgő :)

Igen,számomra még fontos az eskü. Az emberek egész életükben változnak.Akibe ma beleszerettem,nem biztos hogy holnap is ilyen lesz,akik már elváltak,azok gondolom tudják miről beszélek. Szerintem mi így,papír és hivatalos ceremónia nélkül is család vagyunk. A különválást például úgy értem,hogy ha alkoholista lenne,és nem akarna leszokni vagy változtatni,akkor nem élném le vele az életem csak azért,mert holtomiglan-holtodiglan... vagy nem próbálnám helyrehozni a kapcsolatom,ha megcsalna. Számomra ezek olyan dolgok,amik egy kapcsolat végét jelentik,mert ha tegyük fel megcsalna,azt én soha nem tudnám megbocsátani. Vagy egész egyszerűen ha boldogtalan lennék mellette,akkor változtatnék. Lehet,hogy sokak számára ezek súlyos szavak,de én hiszek abban,hogy csak egyszer élünk,és én ezt a kis időt ami megadatott,boldogan szeretném leélni. Nem akarok valaki mellett szenvedni azért,mert egyszer szerelmes voltam belé. Miért vállaltam gyereket? Mert a párom csodálatos ember és jó apa. Ha nem lenne,akkor az lenne a probléma. :) A gond az,hogy már sokszor átbeszéltük ezt,elmondtam neki is ezeket,de kb. évente előjön ezzel.

Köszönöm mindenki válaszát,minden választ jól átolvastam,csak szerintem azért látatlanban nem kellene engem minősíteni.

2012. febr. 12. 00:45
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenki azon rágódna, hogyan változik a párja évtizedek után akkor senki sem házasodna.

Rettenetesen szereted de férjnek nem kell?

Mindketten változtok méghozzá együtt egyre jobban össze csiszolódva.

Mi lesz ha megcsal, alkesz lesz? Nincs önbizalmad nem bízol magadban, de benne se hiába a nagy szeretet. Félsz a jövőtől, a problémáktól, amiket meg kell oldani. Már ha tényleg lesznek. És ha nem?

Mégis mennyire ismered őt, hogy ilyesmit is el tudsz képzelni róla? Szerelem, csodálat van, bizalom nincs? Ez nekem furcsa.

Kicsit az anyámra emlékeztetsz. Ő is az az "úgysesikerül" típus.

Ne légy ilyen negatív.

Ha olyan nagyszerű és csodálatos és még gyereket is szültél neki hát szavazz neki bizalmat. És magadnak is. Tudom a züllés nem kor kérdés valaki már harminc alatt egy link alak, elhagyott kölyökkel a háta mögött más meg ötvenesen lép le egy húsz évessel.

Ha ő eddig nem ilyen volt és már sokadszorra próbálkozik ilyen kitartóan megérdemel egy esélyt.

Talán az elején úgy gondolta ha látod milyen jól megvagytok akkor megváltozik a véleménye.

Olyan ez, mint a nőknél, hogy oké a pasim nem akar gyereket de majd pár év múlva benő a feje lágya felesége lesz és vágyni fog rá. Pláne ha "véletlen" becsúszik. Aztán jön a felismerés, ami nem mindig végződik jól. Remélem nektek szerencsétek lesz már csak a gyerek miatt is.

2012. febr. 12. 01:17
 19/31 anonim ***** válasza:
78%

*véleményed. Lemaradt a d:)

Sok sikert!

2012. febr. 12. 01:18
 20/31 anonim ***** válasza:
60%

ezt nem akartam kiírni, mert nem a kérzőnk szól, de muszály:

Emberek: S Z Ö V E G É R T É S ! !

azért nem akar házasodni mert az esküt jelent:

eskü = nem szegem meg, ha beledöglöm sem.

vagyis. ha megházasodnak, és a párja elkezdi verni, őt vagy a gyerekét, akkor sem hagyhatja el az Ő saját értékrendje szerint, mert megesküdött, esküt pedig nem szegünk meg.

ebben mi is a megalázó a párjának? leginkább az ha nem fogja fel, és ezzel minősíti az értelmi színvonalát a fickó.

már bocsánat a nyerségem miatt, de tényleg, muszáj volt.

2012. febr. 12. 02:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!