Belegondoltatok már, hogy amit a rádióban elhangzott balesetek során életek mennek tönkre?
Én egészen addig nem gondoltam bele, hogy pl. ezt mondják a híreknél:
"Súlyos baleset miatt lezárták az M1-est." Ez egy mondat, de közben családok élete változik meg gyökerestül és naponta több tucat ilyet hall az ember.
Egyik ismerősömnek augusztusban volt balesete. Több hónapig kómában volt felébredt, de szanatóriumban van. Egy életerős embernek olyan vékonyak lettek a végtagjai, hogy csak a csont és a bőr van rajta, nem tud kommunikálni és csak vegetál. Nagyon megdöbbentő a számomra és csak most fogom fel ezeknek a mondatoknak a súlyát. :(
Szia!
Sajnos én is átérzem nagyon azoknak a Családoknak a helyzetét, akiknek az egyik Családtagjukat érte a baleset. 2 éve érte autóbaleset a Barátnőmet! A Családja összetört, én szintén. ...és tényleg csak egy mondatnak tűnik, de közben ha mélyen belegondol az ember, nagyon is súlyos dolgok ezek, mert valaki(k)nek az élete fenekestől felfordul.
Sajnálom az ismerősödet:-(
Megdöbbentő és egyben szomorú is. Persze most nem mintha sokat tehetnénk ez ellen, meg most mit hergeljük saját magunkat azzal, hogy szörnyülködünk. Viszont ismerek olyan embert - sajnos még rokonom is - aki egy ilyen autóbalesetnél nem azt mondja, hogy jaj szegények vagy ilyesmi, hanem elkezd hangosan ordibálni a kocsiban, hogy megint vmi balf@sz vezetett és reméli ott döglött meg stb. Na az ilyen ember ember e egyáltalán...
Egyébként én annak még örülök, hogy pl a híradóban azért minimális érzelmeket visznek az ilyen típusú hírekbe, viszont én tisztán emlékszem, volt egy történelem könyvem ahol ez volt a záró mondat: több 10 ezer embert PUSZTULT el. Pusztult? Hát nem meghaltak? Jó, hogy nem megdöglöttek vagy megrohadtak vagy mi...
Sajnos tudom....
Az egyik legjobb barátom nemrég szenvedett HÉV balesetet...
A családja helyébe képzeli magunkat mindig elborzaszt...
Ki voltunk készülve tőle, az egész osztály...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!