Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon melyik felemre hallgassak?

Fradnay kérdése:

Vajon melyik felemre hallgassak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Felnőtt férfi vagyok aki nagyon boldog párkapcsolatban él. A baj csak az, hogy két tűz közé kerültem. Párkapcsolatom előtt szüleimmel éltem. Őszintén szólva nem volt túl kellemes. Szüleim állandóan veszekedtek, ordibáltak, engem használtak pajzsnak egymás ellen. Egy idő után annyira kikészültek az idegeim, hogy kényszerbeteg lettem és magamban kezdtem beszélni. El kellett mennem még elmeorvoshoz is. Aztán megismertem páromat akivel nagyon boldog vagyok, már egy ideje együtt élünk, nemrég el is jegyeztem. Hosszú távra tervezünk. Szüleim azonban nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Pár éve svájci frank hitelt vettek fel a nyaraló felújítására és most nem tudják fizetni. El vannak maradva rengeteg számlával. Miután apám elvesztette a jól fizető munkáját csak még rosszabb a helyzet. Most csak 60 ezer forintot keres, ráadásul egyre romlik az egészségügyi állapota. Anyám lába beteg és képtelen dolgozni. Finoman szólva úsznak az adósságban. Természetesen elvárják tőlem, hogy továbbra is olyan arányban segítsem őket, mint mikor ott laktam mert különben ellehetetlenülnek. Félő, hogy vagy a lakást vagy a nyaralót el kell adni s ők nem akarják egyiket sem. Párom viszont egyre türelmetlenebb mert úgy véle ha ő minden pénzét beadja a közös kasszába akkor nekem is kötelességem, ha nem is az egészet, de a legnagyobb részét ha egyszer vele élek. Ebből meg a vita mindkét oldalon és én úgyérzem a teher kezd elviselhetetlen lenni. Lassan beleőrülök az őrlődésbe.

Mit tegyek szerintetek??

2012. febr. 11. 10:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azért fáj különösen a dolog mert anyukám mindenben támogatott engem egész életemben és mindig, mindenhol kizárólag az én érdekeimet nézte. Annakidején mikor nagyon elhagytam magam megpróbált felrázni és kinyitotta a szemem, hogyha nem kezdek el párt keresni magamnak akkor egyedül fogok megöregedni. Végre találtam valakit akit nagyon szeretek és ő is viszont szeret, erre megy a hadiállapot. A gond abból van, hogy párom nem akar szüleim lakásába költözni és ott élni velem. Szüleim felajánlották, hogy ők akkor leköltöznek a nyaralóba, hogy ne legyenek útban, de párom nem akar odaköltözni. Ő teljesen új életet akar kezdeni velem. Őszintén szólva én se költöznék vissza a régi lakásba mert túl sok a rossz emlék, abban a környezetben mindig sokkal ingerlékenyebb és instabilabb vagyok, mint itt ahol együtt élek a menyasszonyommal. Én is szeretnék tiszta lappal indulni máshogy alakítani az életemet, mint amilyen példát láttam. Valamilyen szinten hálás is vagyok szüleimnek mert megtanultam tőlük egy életre, hogyan NEM szabad működnie egy házasságnak, de valahogy a régi dolgok mindig utolérnek. Én nagyon szeretem szüleimet, különösen anyukámat. Mindig mondom neki, hogy az ő helyét senki sem veheti el és örökké hálás leszek neki azért a sok jóért amit tett, de nekem is jogom van élni a saját életemet és boldog lenni és úgy alakítani a sorsomat ahogy nekem tetszik nem úgy, ahogy mások elvárják. Nem tudom mi lesz a vége, de én a legjobb befejezést szeretném, mert nem akarok állandó háborút az életembe. Egész gyerekkorom és húszas éveim első fele folyamatos állóháborúban telt és őszintén szólva rohadtul elegem van belőle.
2012. febr. 12. 07:44
 12/14 anonim ***** válasza:

pedig nem a menyasszonyod használ ki, hanem a szüleid szeretnének kihasználni. nyisd ki végre a szemed.

hogy hogy mi történt veled?? talán eljött az az idő, mikor saját családot alapítasz, nemde? nem értem anyádat..

2012. febr. 12. 09:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Persze, édesanyád ebből látszik, nem is gondolta komolyan, hogy akarja, hogy boldog légy. Azt akarja, hogy úgy élj, ahogy megálmodta: majd odahozod hozzájuk a párod, velük élsz, támogatod őket, ha nem, akkor a párod nyilván kihasznál, blabla...

Ebben hol az önzetlen szülő szeretet? Nem bír leszakadni rólad, nem fogja fel, hogy felnőtt vagy és külön életre vágysz. Inkább ellehetetlenít, hogy a végén hazamenj, mert vagy a párod beletörődik és veled megy haza, vagy elhagy és azért mész haza.

2012. febr. 12. 10:47
 14/14 anonim ***** válasza:

az előző kérdésedben nem volt szó nyaralóról

Adják el szépen és probléma megoldva.

Ne legyél anyuci kisfia,mert a barátnőd ki fog tenni (jogosan),és akkor megint ott vagy ahol a part szakad.

Más lenne a helyzet ha a szüleid egy albérletben éheznének,és kajára kellene,de igy hogy nyaraló meg saját ház...eladni,másfeles kis lakás,azt fenn tudják tartani,kész.

2012. febr. 12. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!