Vajon melyik felemre hallgassak?
Sziasztok. Felnőtt férfi vagyok aki nagyon boldog párkapcsolatban él. A baj csak az, hogy két tűz közé kerültem. Párkapcsolatom előtt szüleimmel éltem. Őszintén szólva nem volt túl kellemes. Szüleim állandóan veszekedtek, ordibáltak, engem használtak pajzsnak egymás ellen. Egy idő után annyira kikészültek az idegeim, hogy kényszerbeteg lettem és magamban kezdtem beszélni. El kellett mennem még elmeorvoshoz is. Aztán megismertem páromat akivel nagyon boldog vagyok, már egy ideje együtt élünk, nemrég el is jegyeztem. Hosszú távra tervezünk. Szüleim azonban nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Pár éve svájci frank hitelt vettek fel a nyaraló felújítására és most nem tudják fizetni. El vannak maradva rengeteg számlával. Miután apám elvesztette a jól fizető munkáját csak még rosszabb a helyzet. Most csak 60 ezer forintot keres, ráadásul egyre romlik az egészségügyi állapota. Anyám lába beteg és képtelen dolgozni. Finoman szólva úsznak az adósságban. Természetesen elvárják tőlem, hogy továbbra is olyan arányban segítsem őket, mint mikor ott laktam mert különben ellehetetlenülnek. Félő, hogy vagy a lakást vagy a nyaralót el kell adni s ők nem akarják egyiket sem. Párom viszont egyre türelmetlenebb mert úgy véle ha ő minden pénzét beadja a közös kasszába akkor nekem is kötelességem, ha nem is az egészet, de a legnagyobb részét ha egyszer vele élek. Ebből meg a vita mindkét oldalon és én úgyérzem a teher kezd elviselhetetlen lenni. Lassan beleőrülök az őrlődésbe.
Mit tegyek szerintetek??
Nem azért, hogy bunkózzak, de ott a szüleidnek vagy a nyaraló vagy a lakás. Néhány milliót lehet mindegyikért kapni, avval meg ki lehet mászni az adósságból és még talán kicsit félre is tenni. Valamennyivel segítsd őket, de azt ne várják egy felnőtt férfitól, hogy a saját élete mellett az övékét is finanszírozza...
Persze, ha nekik jobb a luxus-képzetet fenntartani, akkor vergődni fognak csak...
"Szüleim állandóan veszekedtek, ordibáltak, engem használtak pajzsnak egymás ellen. Egy idő után annyira kikészültek az idegeim, hogy kényszerbeteg lettem és magamban kezdtem beszélni."
Ugyan ez van velem, csak én 17 vagyok, esélyem sincs a következő 6-7 évben elköltözni tőlük. Ja, és én nem kényszerbeteg lettem, hanem komoly étkezési problémáim vannak (anorexia, bulémia...)
Én nem támogatnám őket. Röhejes, hogy költekeznek, mert számolnak veled, hogy majd perkálsz, ha bármi baj van... Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!
Párommal ugyanezt eljátszották. Otthon élt 26 évesen és semmije nem volt, a szülei meg csurig adósságokkal, mert a hitelt nem tudták fizetni, de borkóstolásos wellness hétvégére tellett párom utolsó pénzéből...
És mikor elhatároztuk, hogy összeköltözünk, sejtettem, hogy párom majd engedne az érzelmi zsarolásnak és adna haza pénzt, így megelőzve a bajt, ki is jelentettem, ha együtt élünk, nekik nem folyósít semmilyen pénzt. Úgy összevesztünk, hogy kis híján szakítottunk emiatt. Aztán párom rájött, hogy ők csak megkeserítették az életét... Miattuk egyszer majdnem öngyilkos lett, diligyógyszereken élt, szívta a cigit egymás után. Mióta velem van, alig szív valamit, a gyógyszerekkel leállt teljesen! Megnyugodott lelkileg.
Neked ők csak ártottak, nem tartozol nekik semmivel! Másszanak ki maguk a sz*rból! Nyaralójuk van és te tartsad el őket? Itt az ideje, hogy ne rázzák a rongyot, adják csak el!!!!
meglep, hogy valóban elgondolkozol rajta, ilyen szinten tágmogatnád a szüleidet. ez majdhogynem a vicc kategória. van saját életed, azt kell beindítani. a szüleid NINCSENEK rossz helyzetben, VAN fedezetük a hitelre!!!! ebbe gondolj bele.
nem azért kérik tőled, hogy segíts nekik (akár annak árán is, hogy a pároddal összeveszel), mert tényleg eszméletlen nagy pácban vannak, hanem azért, hogy megtarthassák a nyaralójukat. a nyaralójukat!! az eszem megáll. ez egy kicsit nagy luxus, nem gondolod? birom ám az ilyen embereket. nem kicsit önzők, basszus.
ha valakinek olyan hitele van, amit csak más pénzéből tud fizetni, az ne menjen külföldre nyaralni, ne legyen bmw-je, ne legyen nyaralója, meg úgy egyáltalán a luxus dolgokról mondjon le.
az, hogy megtarthassák a nyaralójukat nem létkérdés.
az, hogy elkezdjetek gyűjtögetni a pároddal viszont az.
Ezt a kérdést már feltetted kétszer is.
Ott is válaszoltunk.
Nem hiszem, hogy több választ tudnál kapni.
Ott mindenki kifejtette az álláspontját, ami szinte ugyanaz volt.
Olvasd vissza azokat a válaszokat!
Édesanyád érzelmileg zsarol. Azért fáj neki, hogy a pároddal vagy, mert így nem tud totálisan lenyúlni téged anyagilag. Érzi, hogy ha vele vagy, mindjobban kezdesz tisztán látni. Naná, hogy a párodra mutogat ujjal, mert maguknak akarják a pénzt.
Egyszerűen szánalmasak, hogy a nyaralót meg akarják tartani, de tőled elvágják az esélyt, hogy saját életed legyen. Van saját lakásod? Már azért kérdem, ha nincs, akkor még arra is kell neked a pénz, nehogy már a szüleid nyaralója legyen az első. Megértem a párodat, hogy ideges, igaza van, neked is 100%-ig bele kell adnod a családi kasszába, most nektek a közös életetek az első. Szüleid nem halnának éhen, ha eladnák a nyaralót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!