Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeházasodnátok egy olyan...

Összeházasodnátok egy olyan férfival akinek a hobbija a vadászat?

Figyelt kérdés
Elsősorban nem is az állatok gyilkolásán akadok ki (bár nagy állatvédő vagyok) hanem azon hogy minden héten 1-2 napig felmegy a hegyekbe a lesre, és addig egyedül kell otthon lennetek. Minden héten...
2012. febr. 9. 16:03
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
24%
Azt még kihagytam hogy szégyen hogy ennyire lent van egyesek agyiszintje.
2012. febr. 9. 20:18
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha ez már most, az esküvő előtt gondot okoz neked, akkor ne menj hozzá, mert előbb-utóbb ettől megromlik a kapcsolat.
2012. febr. 9. 21:12
 33/50 anonim ***** válasza:
69%

Nem.

A hivatásos vadászok, akik az egyetemen vadgazda szakon vannak, ők valóban az állatállomány rendben tartását tartják szem előtt. Legalábbis jobb esetben.

A hobbyvadászok egyedül az általuk sokkal gyengébb lények elpusztításából adódó érzés miatt lőnek le állatokat. Értelmetlenül.

2012. febr. 9. 21:44
 34/50 anonim ***** válasza:
40%

30-31! Maximálisan egyetértek!:-)

Drágáim! Mi lett volna velünk, ha addig amíg mi nők a magokat kotorásztuk, addig az ős párjaink nem vadásztak volna? Magokon nem nevelhettük volna fel a gyerekeket, magokkal nem takarózhattunk volna és sorolhatnám tovább.

A legtöbb férfi ösztönből vadász úgy, ahogy mi nők öltözködni vagy éppen főzni szeretünk. Beléjük van kódolva.

Még annyit: a vad ász vadra vadászik több ezer éve és nem háziállatra!

De: Ha nem vadásztak volna, akkor lehet, hogy most egy vadállat lenne a legmagasabb rendű élőlény a földön.

Ha innentől kezdve mondjuk 50 évig nem vadásznának, nem folyna erdő- és vadgazdálkodás, akkor lehet hogy még a lakótelepek parkjai is tele lennének mindenféle vadálattal. Rókával, vaddisznóval, szarvasokkal, hiúzzal, borzzal hadd ne soroljam. De jó lenne ugye?

És az milyen lenne, ha a gazdálkodók által elvetett növények soha nem kelnének ki, vagy folyamatosan letarolnák a vadak, mert olyan mennyiségben el vannak szaporodva???

Akkor kenyeret sem ennél, mert nem lenne miből készíteni kedves nyafogós olvasótársam.

A vadászat legfőbb célja az, hogy a vadszaporulatot szabályozzák és fenntartsák az élőlény láncolat optimális helyzetét. Amelyik tájon egy bizonyos faj el van szaporodva, akkor azt igenis irtani kell, hogy ne következzen be a fenti helyzet. Ha valamelyik tájon mondjuk betegség miatt egy bizonyos faj kevés, akkor azt hagyni kell kicsit szaporodni. Erről szól az IGAZI vadászat és szégyellje magát, aki tudatlanságból mást mond. A vadhús legnagyobb részét a vadászok leadják szigorú egészségügyi szabályok szerint és a társaságok értékesítik azt. Az igazi vadász mélységesen megveti az orvvadászt!

A vadászati törvény az egyik legjobban betartatott és betartott törvény. Arról nem is beszélve, hogy igazi vadász életében és holtában tiszteli a vadat.

Egyik példa erre, hogy az elejtett vad szájába, mintegy utolsó vacsoraként szalmatöreket tesznek stb.stb.stb.

Kedves kérdező, hogy Neked is válaszoljak.

A Te helyzetedben az csak egy véletlen, hogy a férjed hobbija a vadászat. Lehetne a horgászat, vagy golfozás, vagy autóversenyzés. Mindegyiknek van idővonzata.

Az én férjem 25 éve vadász. Míg fiatalabb voltam sokszor mentem vele, rengeteg élményem van Nekem is. Nekünk kb. 1 órányi autóútra van a lesünk, így Ő mindig hazajött vadászat után, nem kellett ott aludnia sehol.

De ha mondjuk egy másik tájegységre ment, akkor 2-3 napig is odavolt, mondjuk ez nekem soha nem okozott problémát.

Bizalom kérdése az egész. Az egyedüllét meg néha jól is jött, mert mi együtt is dolgozunk!:-)

Talán ennyi!!:-) Ha minden más rendben van, akkor én összeházasodnék!:-))

2012. febr. 9. 21:46
 35/50 anonim ***** válasza:
50%

Undorító dolog, ha valaki pusztán élvezetből gyilkol!

Ha hivatásos vadász(= aki a vadászterületén védelmi, őrzési, vadgazdálkodási és irányító feladatokat lát el, külön jogszabályokban előírt feltételekkel és szakmai végzettséggel rendelkezik, a vadászati hatóság nyilvántartásba vesz, és a OMVK területi szervezete hivatásos vadász osztályának tagja) az más, hiszen ő valóban a rendet felügyeli az erdőben és soha nem lő ki annál több vadat, mint amennyit muszáj. Ők valóban tisztelik az állatokat, ellátják őket, etetik őket télen, megtöltik az őzek számára kitett etetőket például.

Viszont azok, akik csak azért vadásznak, hogy ölhessenek, az rendkívül undorító dolog. Akik amúgy heti 5x ülnek egy irodában és debil gyökerek és itt élik ki a kisebbségi komplexusaikat. Az ilyen "emberek" nemhogy házastársnak, de élőnek sem valók.

Ha tanulta, vadgazda diplomája van, az más. Itt a képzés leírása: [link]

2012. febr. 9. 22:30
 36/50 anonim ***** válasza:
49%

#31, hogy mennyire egyetértek veled!

Nem gondoltam volna, hogy ennyi RTLklubon-sztorimagazinon nevelkedett, megkeseredett, koravén nő van itt. Azt sem tudják, hogy mit jelent a vadászat, és beleokoskodnak mindenbe. Azt hiszik, hogy a vadászat annyiból áll, hogy válogatás nélkül halomra lövünk mindent, ami él és mozog. A vadászatnak rettenetesen szigorú szabályai vannak.

Ne aggódjatok, tisztelt "állatvédők", nekem tuti nem kellenétek, ha csak ti lennétek sem.

2012. febr. 10. 10:09
 37/50 anonim ***** válasza:
80%

Én sajnálom az állatokat, akiket lelőnek.

Hülyeség tudom, de akkor is.

Szörnyű hobbinak tűnik számomra, hogy valaki gyilkolni megy.

A hivatásos vadász, az más, az nem ez a kategória.

Nem az aggasztana, hogy heti egy két napig távol van, mert 1-2 nap az semmi.

Annyi ideig mindenki el tudja foglalni magát.

2012. febr. 10. 12:46
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira sajnáljátok a fácánt az őzikét a nyulat, akkor ne egyetek malacot, csirkét, pulykát, halat, marhát, birkát stb. mert őket is megölik

Kérdező hozzá mennél-e egy olyan emberhez aki a vágóhídon dolgozik?

2012. febr. 10. 15:16
 39/50 anonim ***** válasza:
62%

De Almeida meg kedves-bunkó 31 okos, mint a fene.

Akár miért is, gyilkolnak. Tudjátok, bizonyos rétegek embereket is gyilkolásztak a történelem folyamán, hogy fenntartsanak egy szerintük faszántos emberállományt.

Dereng?

A vadászat gyilkolás. Csak jól megmagyarázva. Koravénezni meg koravénezd mondjuk a jó....nem írom le, kit. Tudod Te.

2012. febr. 10. 15:20
 40/50 anonim ***** válasza:
40%

"Ha annyira sajnáljátok a fácánt az őzikét a nyulat, akkor ne egyetek malacot, csirkét, pulykát, halat, marhát, birkát stb. mert őket is megölik

Kérdező hozzá mennél-e egy olyan emberhez aki a vágóhídon dolgozik?"

Nem eszem azt sem:)

És nem vagyok a kérdező, de nem, én nem mennék hozzá egy vágóhídon dolgozóz sem.

Nem értem miért olyan nehéz azoknak megérteni, akik a vadászatért kampányolnak:

Ha valaki állatvédő/akármi, akkor nem a HOBBIJÁVAL van baj a hapsinak, hanem azzal, hogy ALAPVETŐ dolgokban különböznek. Pl. az élőlényekről alkotott vélemény, felfogás, az élet tisztelete, ezer meg ezer vonzata van ennek!

2012. febr. 10. 15:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!