Hogyan éltétek meg azt a pillanatot amikor belegondoltatok abba az iskolából kilépve, hogy ezentúl egészen életetek végéig dolgozhattok?
Hát én pont most vagyok ebben a szakaszban....
Most fejeztem be az egyetemet, de az államvizsga nem úgy sikerült ahogy akartam, ezért csak nyáron lesz meg a diplomám. Addig meg csak egy rongyos érettségim van, meg egy nyelvvizsgám és lövésem sincs mihez kezdjek, mert mindenhol szakmai tapasztalat kell, meg szakmai végzettségek. Mérnök végzettségem lesz, de ott is nagyon pang a piac. Most van egy kis reménysugram a munkára, de ha nem jön össze csalódott leszek.
Szóval most kicsit kilátástalannak tartom magam, mert mindenütt azt hallom, most ezt az ismerőst rúgták ki, itt épít le, ott épít le...
Már több mint két éve diplomáztam és azóta dolgozom. Majdnem minden nap belegondolok ebbe, és szörnyű érzés. Nem látom az értelmét. Leginkább az a problémám, hogy kevés a szabadidőm. Szeretnék több időt tölteni azokkal akiket szeretek és olyan dolgokkal amiket szeretek csinálni.
Mondom ezt úgy, hogy a munkahelyem elég jó hely, a fizetés sem rossz, persze gazdag nem leszek, de azért ahhoz képest, hogy mi folyik itt manapság, inkább nem panaszkodom. A társaság is tök jó, kedves, jóindulatú emberek, kedvelem őket, de mégis... Jobb lenne, ha csak heti 3 napot kéne dolgozni, a többi szabad lenne.
Anyukám,mert egyedül nevelt,így 14-15 éves koromtól dolgoztam nyaranként,így nem volt új számomra.Én örültem,amikor sikerült az érettségi.Jelentkeztem egy iskolába szakmát tanulni,de otthagytam,aztán pedig egy emeltszintű Okj-s képzésre estin,ezt megcsináltam,de sosem dolgoztam benne.
Én szeretek dolgozni és megpróbálom a munkába meglátni azt,amit szerethetek.
33 évesen pedig visszaültem az iskolapadba(estin) és cukrásznak tanulok.Úgy érzem,hogy az életem további részében ezt szívessen csinálnám.Aztán majd meglátjuk,mit hoz az élet:-)
Én alig vártam, hogy végre dolgozhassak, annyira utáltam tanulni (annak ellenére, hogy nem ment rosszul).
Érettségim van és egy OKJ-s szakmám.
Amikor mondták, hogy évi 20 nap szabim van, az sokkolt, aztán mondták, hogy 8 óra munka + 1 óra kajaszünet -> ergo 9 órát kell bent töltenem, hát kiborultam.
De viszonylag hamar megszoktam, a napi 9 óra meló nem okoz gondot (iroda), és néha soknak tűnik az a 20 nap szabi, mert nehéz úgy kivenni, hogy minden kollegámnak jó legyen.
17-es válaszoló:
Azt hittem, ez az én hozzászólásom!!!! :-D
Dettó ugyanaz van nálam, szóról szóra! Az első évben még év végére marad egy csomó szabim, azt se tudtam hogy vegyem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!