Volt már csupán attól halálfélelmetek, hogy belegondoltatok abba, hogyan működik a világegyetem? Ki vagy te? Hol voltál? Mivé leszel?
ó nem igazán.. rájöttem? mindig is tudtam :D
de a saját szememben fontos az életem..az másik dolog, hogy a mindenség szempontjából semmi vagyok. de ez engem nem hat meg. :) élem a kis jelentéktelen életem, boldogan. ha már létezem, azt a boldogságért. minden viszonyítási alap kérdése :)
Ez velem is regebben elofordult. egyszer peldaul ramtort a panik amikor felneztem az egre, es belegondoltam hogy milyen jelentektelen is vagyok valojaban a vilagegyetemhez kepest. Vagy, hogy mennyire is torekeny az elet. Ma meg tele vagyunk tervekkel, erzelmekkel, holnap meg ki tudja mi lessz.
Aztan elkezdtem jarni gyulekezetbe, es valaszt kaptam a kerdeseimre.
a halálfélelmemet elmosta egy halál közeli élmény.
ha a világegyetembe gondolok bele, és kicsitől indulok a nagy felé hogy én, Bp, Magyarország egészen a galaxisokig, és próbálom elképzelni a nagyságát, általában elkezdek szédülni és meg kell fognom a talajt hogy valami fixbe kapaszkodjak - viszont tudom hogy közben több tengelyen is száguldok: forog a Föld, forgunk a Nap körül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!