Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan legyek jó apa?

Hogyan legyek jó apa?

Figyelt kérdés

Majdnem minden éven külföldön vagyok általában fél évig a munkám miatt. Nem muszáj menni, de élni kell valamiből és az eredményeim is jobbak lesznek. Nem fontosabb mint a család. Ha belegondolok alig ismerem a gyerekeimet mert túl elfoglalt voltam. A kisebbikkel még nem is beszélgettem normálisan, talán egyszer vagy kétszer pedig nem ezt érdemli. Szoktam velük játszani és néha elviszem őket pár órára ahova szeretnék de ezzel nem pótolok semmit. Tudom, hogy szar vagyok de változtatni szeretnék csak nem tudom, hogy hogy csináljam. Mit csinálhatnék? Ugye még nem túl késő?

Lányok mindketten (az egyik 7, a másik 5 éves).

32/F

2012. febr. 8. 19:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Én úgy érzem és a feleségem is megerősiti, hogy nem vagyok jó apa. Ezt a gyerekek előtt is többször hangoztatja. A nagyszülőkkel együtt több féle nevelést is kapnak, hiszen ahol a pénz ott az igazság és a szeretet nem ? Már nem tudom mit csináljak és hol hibáztam ? Egyszerűen csak el szeretnék menekülni. Pláne a lányommal van baj, aki normális életet él, iskolás és 18 elmult. Semmiképpen nem tudok rá hatni pl tanulás miatt, viselkedés miatt és arról már le is mondtam, hogy tisztelje a felnőtteket. Teljesen összeomlok, mert ugy érzem, hogy minden tekintetben elveszett lábam alatt a talaj.,
2012. márc. 5. 18:38
 22/27 anonim ***** válasza:
Utolso, sajnalom, hogy ezt teszi a feleseged. Senki nem születik tökeletesnek, de szerintem ott a hazassaggal is baj van, ahol ilyen szemrehanyasok jönnek az egyik fel reszeröl a masik fele. A masik, ami elgondolkodtato, hogy mindezt a gyerekek elött teszi. En nagyon megharagudnek erte! Ha rossz vagyok, akkor probaljon tanacsokat adni, hogyan javithatnek, azzal nem megyek semmire, hogy sulykolja belem, rossz vagy, rossz vagy... Beszelj a felesegeddel. Nincs olyan apa, aki szereti a gyerekeit, igyekszik a legjobbat nyujtani, megis rossz. Ilyen nincs. Es sosem kesö valtoztatni...
2012. márc. 6. 08:10
 23/27 anonim ***** válasza:

komolyan mondom, meghatódtam :)

azzal, hogy feltetted ezt a kérdést, bizonyítottad, hogy nagyon is jó apa vagy. le a kalappal előtted.

a melód nagyon kemény lehet, meg fiatal is vagy, de hidd el, nem vagy rossz apa.

szervezz velük programokat, kiránduljatok, nézzetek együtt filmet, vidd el őket állatkertbe stb

remélem nekem is ilyen férjem lesz, mint amilyen te vagy :)

2012. ápr. 7. 20:34
 24/27 anonim ***** válasza:

a napló nagyon jó ötlet.

még valami: SZEMÉLYES kapcsolat. jelenlét, mégpedig mintha az életedről. lenne szó. ui. arról van szó. amikor ott vagy velük, testeddel lelkeddel fordulj feléjük. csak ők létezzenek, amennyit csak lehet. külön a gyerekekkel, és anyjukkal is.

nagyon jókat írtak, példamutató nekik, hogyan vagy jelen a család életében, amikor otthon vagy.

minőségre törekedj és ingergazdagságra, élményekre.

nem attól jó apa valaki, h fizikailag jelen van....

valszínűleg a te apád is remek lehetett, emlékezz és fordítsd le a ma nyelvére és csajszisra :-)

2012. ápr. 7. 22:19
 25/27 anonim ***** válasza:
Fasza csávó lehetsz! amikor hazaenged a meló menjetek el kirándulni, állatkertbe, süssetek együtt valami kertben stb... A nagylányoknak lesz élmény és ez fog az eszükbe jutni. Ha nem csak havonta jársz haza akkor szánj rájuk minimum 30 percet mindennap.
2012. ápr. 7. 22:24
 26/27 anonim ***** válasza:
2012. máj. 16. 15:16
 27/27 anonim ***** válasza:
Már abból látszik, hogy jó apa vagy, hogy ezen gondolkodsz, rágod magad. Valószinü amiatt is, hogy a gyerekeid a távollé miatt kevésbé fognak szeretni. Ha oda nőnek, s képesek lesznek felmérni a helyzetet, hogy valójában minek is volt távol a papájuk ilyen sokáig, hogy tulajdonképpen az életedet kockáztatod nap mint nap azért, hogy ők élhessenek akkor hidd el mindennél jobban fognak szeretni téged. Persze nem azt mondom, hogy akkor neked semmi egyebet nem kell tenned, sőtt még ezen kivül nagyon is sokat. Éreztetned kell lelkileg és fizikailag is, szeretlek titeket mindenél jobban. Nem akarom ismételni az előttem szólókat s csak annyit mondok,fel a fejjel! Én is ilyen apát kivánnák ha tehetném.
2012. máj. 16. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!