Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül manapság egy...

Mennyibe kerül manapság egy urnás, szerényebb temetés?

Figyelt kérdés
Lehet morbid a kérdés, de sajnos talán nálunk aktuális lehet... A sírhely adott, meg a síremlék is.
2012. febr. 7. 20:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
2010-ben mi 120eft-ot fizettünk mindenért. (A sírhely meg volt véve akkor már 6 éve, így hosszabbítani kellet csak.)
2012. febr. 7. 20:58
 12/24 anonim ***** válasza:

"70 ezret írtok, de valaki 270-et. Ez most akkor, hogy van??? Én a teljes hamvasztás+urna+temetési szertartás árára vagyok kíváncsi! "

70 korul van a hamvasztas az edénnyel együtt (van kulonbseg, ha nem kersz szamlat, es hogy myilen edénykébe kéred) Erre jön rá minden, árban határ a csillagos ég, attól függ, miylen szolgaltatasokat rendelsz meg. Mar irta valaki, hoyg nezd meg az egyik temeto honlapjan az árlistát!

Az urna az ugye a sírhely, ahova teszed majd. Az van megvéve?

2012. febr. 7. 21:00
 13/24 anonim ***** válasza:

Nekem elsore ez a honlap jott ki:

[link]

2012. febr. 7. 21:02
 14/24 A kérdező kommentje:

Akkor lehet én rosszul értelmezem az urna fogalmát... de felénk ezt így mondják.

Mert rendes koporsónak való síremlék van készítve, abba kerülnének a hamvasztott "maradványok"... Szóval az mennyi lenne? Akkor az nem urna, hanem az az urna, amibe az edényt hantolják el...?

2012. febr. 7. 21:03
 15/24 anonim ***** válasza:
49%

"Akkor lehet én rosszul értelmezem az urna fogalmát... de felénk ezt így mondják. "

Lehet.

Van az, amibe a hamvakat teszik, es van az a kis lyuka falban, amibe azutan a hamvakat tartalmazo dobozt teszik. E masodiknak van egy bérleti díja. Az ilyen falakat hívják úgy hogy urnatemető.

A koporsóhely egy nagyobb hely, annak nagyobba bérleti díja. Meg ugye a koporsó is nagyobb, jóval drágább mint a kis "doboz", és mint irták 25 évre előre kell kibérelni.

MEg kell ember és autó, aki szállítja, mivel neház, És ásni is kell hozzá. Érted.

2012. febr. 7. 21:06
 16/24 anonim ***** válasza:
Úgy néz ki, hogy van az urna, abba rakják bele a hamvakat. A hamvasztás és az urna kb. 70 000 Ft. Ezt rakják bele a sírhelybe. Bár mi még kértünk ún. keszont is, ezt a sírköves csinálta, ez egy kiöntött beton, ebbe került az urna, majd erre jön rá a sírkő - amit ha jól értek, már megvan nektek?!
2012. febr. 7. 21:07
 17/24 A kérdező kommentje:
Igen, a síremlék meg van, akkor maximum 100 ezerből kijöhet, a lényeg ez! Megnéztem a linkelt oldalt, köszi, így már látom...
2012. febr. 7. 21:14
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ennyiben meg kell állnia. Nekünk a sírkő nélkül volt olyan 150eFt, de a helyet is meg kellett vennünk, keresztet is stb. stb.
2012. febr. 7. 21:24
 19/24 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm a segítségetek!
2012. febr. 7. 21:27
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha papot szeretnétek, még neki kell fizetni, tőlünk 10eFt-ot kért, ebben benne volt a mise és a temetés.
2012. febr. 7. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!