Van olyan temetési forma, ahol nincs semmi vallási rítus?
Ateista vagyok, így mindenféle vallástól mentes temetést akarok majd. Van ilyen? Hogy néz ki?
Vallásosok kíméljenek!
Az Önkormányzatoknál kérheted a pap nélküli,polgári temetést.
Egy erre szakosodott emberük elmond egy beszédet,és ennyi.
Van. A papám sem volt vallásos és mi a család sem vagyunk azok. Egy "sima" halott búcsúztatást kértünk.
Ilyenkor előtte pár nappal kijött, aki mondta a beszédet, kérdezgetett az elhunytról, hogy kit szeretett, mit csinált, milyen hobbinak élt, milyen volt az emberek meglátása róla, kik búcsúznak tőle.
Ezen információkból összehozott egy nagyon szép beszédet, kis pánsípos alapzenével egy két szép idézettel.
Nem volt benne semmilyen vallás, se isten és társai.
csak egy példa,itt leirja a menetét
voltam ilyen temetésen,nagyon megható volt,semmi vallásosság,csak búcsúbeszéd,egy edda dal,lányka mondott verset és kész
19-13 vagyok. Aki lepontozott, írja meg, legyen szíves, miért. A kérdező olyan formát szeretne egy temetésre, ami nem vallásos. Ezt szónoknak hívják, aki nem vallásos, hanem polgári temetést intéz.
Várom a válaszokat, miért NEM hasznos a válasz, amikor a kérdésre tökéletes választ ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!