Tetszik nektek a "-né" forma a férj nevének felvételekor?
az elsőhöz hasonlóan gondolkozom erről, de azért óvatos lennék a két vezetéknév összekapcsolásával is , mert elég furák szoktak kisülni belőle :D
pl Kis-Nagy Eszter nekem nagyon furcsa :D
bár én sem fogom felvenni a párom nevét semmilyen formában, mert nagyon szép vezetéknevem van, kár lenne nem használni :D
Nem. Hogy hívják, asszonyom? - Kis Gézáné.
És hogy szólíthatom? - Kis Gézánénak hívnak.
Nem vicc, elhangzott. A Magyar Királyi Tévében.
Én felvettem a férjem nevét! Igenis tudja meg ország-világ, hogy ő a férjem, a felesége vagyok, és összetartozunk! Nem a húga vagyok..a kötőjeles módszertől rosszul vagyok.
Tehát pl. Kovácsné Varga Anita..(csak kitaláció) formában vettem fel a nevem. Így felvettem a férjem nevét, és az enyém is megmaradt.
24 éves vagyok, irodán dolgozom, de ha a férjezett nevemmel veszem fel a telefont, sokkal komolyabban vesznek, diplomatikusabban beszélnek velem, mintha csak a keresztnevem mondanám..
Hát, ha csak a keresztneved mondod, akkor nem csodálom, hogy nem vesznek komolyan :)
Én megtartanám a rendes, eredeti nevem.
És a férj is felveheti a felesége nevét.
nem, a nevem is az identitásom része.én vagyok aki vagyok, nem csak Kovács Béláné. egyszer olvastam, hogy miért nincs Kovács Margitfi?
ha gyerekünk lesz mindkettők vezetéknevét kapja kötőjelesen.
Kovács Margitfi :D:DD
nem rossz ötlet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!