Tetszik nektek a "-né" forma a férj nevének felvételekor?
Az én nevem elég hosszú, ráadásul nagyon ritka, míg neki nagyon gyakori a neve.
Egyértelmű, hogy megtartom a saját nevem, változtatás nélkül.
Én felvettem a férjem nevét, és nem bántam meg.
Szerintem is jobb bizonyos esetekbe "asszony névvel" rendelkezni. Aki simán megtartja a leánykori nevét, az furcsa nekem hiszen nincs meg az "egység" ami a családnevet illeti.
Én valóban nagyon sokat gondolkozom 2 variáción, több variáció nem jöhet szóba, de ebből a kettőből elég nehéz választanom, mert szívesen viselném mindkettőt:
1. Fülesné Bagoly Anna
2. Füles Mártonné
Szóval a mindenki által rühellt Füles Mártonné nekem bejön, csak tényleg sajnálom a keresztnevemet, mert nekem nagyon tetszik (anyu ügyes volt! :-)), másrészt pedig pályázom a dr-re, és arra nem is nagyon tudnék megoldást, hogy hogyan viseljem, hogyha közben Füles Mártonné lennék.
Máskülönben szívesen megörvendeztetném a páromat vele, rangot is ad, de a párom elfogadja a Fülesné Bagoly Annát is. Úgyhogy 51 %-ban arra hajlok inkább, azaz csak egy nagyon picit.
Szia!
Nekem tettszik a né-s forma. maradok a Kis Péter, Arany Olga név példánál.
én Kis Péterné Arany Olga leszek. magába nem akarom felveni párom nevét, hogy Kis Péterné. Viszont ugy hogy Kisné Arany Olga vagy Kis Péterné Olga a saját nevünkel meg elég hülyén hangzik.:) a kötö jeles verziótól meg rosszul vagyok, és az sem tettszene nekem hogy Kis Olga legyek. igy hát hamarosan felveszem a teljes nevét + az enyém is megmarad.:))
üdv 21N
én senki nevét nem venném fel, mégha olyan szép vagy különleges lenne sem.
van saját nevem, az identitásom része (ráadásul elég ritka vezetéknév, szívok is eleget, mikor nem tudják leírni :)
egyetlen -né-s verzió sem tetszik. mekkora durva már, h egyik napról a másikra a keresztneved Éváról Bélánéra változik? merthogy gondolom a hivatalos iratokban az utónévnél így szerepel. aztán a születési nevednél odabiggyesztheted a sajátod...
az meg a másik, h tuti konzekvensen a lánykori nevemen mutatkoznék be, nem tudnám megszokni, hogy kis júlia helyett hirtelen kovács lettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!