Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tetszik nektek a "-né" forma...

Tetszik nektek a "-né" forma a férj nevének felvételekor?

Figyelt kérdés
2011. szept. 29. 15:43
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
20%

Köszi:) Gyors válaszod előtt rájöttem, ezt a kettőt valahogy mindig kevertem.

De miért kellene a férfinak felvenni? Felcserélődnek a szerepek sok felesleges tekintetében... Én más területen emancipálódnék. Szerintem a férjem tisztelem meg ezzel, de oké, értem én a nagy identitástudatot is. Biztos fele/fele arányban csináltok mindent, katonásan :))

2011. szept. 29. 15:58
 12/42 anonim ***** válasza:
58%

Én Kisné Arany Olga párti vagyok :)

De sajnos le kell mondanom erről, mert a Kovácsné Kovács Anita (szintén kitaláció :)) elég hülyén hangzana, és sajnos párommal mindketten ugyanazt a gyakori családnevet képviseljük :D

2011. szept. 29. 16:00
 13/42 anonim ***** válasza:
32%

Nekem, mint férfinak eleve nem tetszett.

Nálunk a a férj család név - saját név kombináció volt.

Szerintem ez a legszolidabb és célszerűbb felállás.

2011. szept. 29. 16:00
 14/42 anonim ***** válasza:
84%
Nem használnám így, mert az én vezetéknevem meg úgy kezdődik, hogy "No", és elég bénán hangzik, hogy ...né No... :D :D :D Felveszem inkább az ember nevét, mert szép régies, a sajátommal meg amúgy se voltam kibékülve sose.
2011. szept. 29. 16:01
 15/42 anonim ***** válasza:
51%

Állítólag a szüleinktől kapott nevet, miközben felnövünk, személyiségünk részéve teszi maga annak a névnek a rezgése, a más személyektől kapott visszajelzés, stb. Ma mr tudjuk, hogy agondolat is egy rezgés, hát még egy név, kimondva. Régen nagyon fiatalon mentek férjhez a lányok, ezért 15-17 éves korban, amikor még a személyiség sem fejlődött ki rendesen, nem okozhatott nagy gondot-de ugyebár, az egy másik társadalmi rendszer volt (hűbéri), tehát a férjezett névvel a nő ténylegesen is a férje családjához tartozott.- ezt fejezte ki hogy valaki Molnár helyett Békéssy Izabella lett pl.

Ma máér teljesen más ahelyzet, 20-40 éves kiforrott személyiségű nők ténylegesen (bizonyított biorezoionnanciai tény) "megzőkkennek" lelkileg, ha mondjuk Molnár Izabella helyett kovács Istvánné néven kell tovább létezni....én nem tanácsolom, bocs.

És milyen keresztnév az, hogy "Béláné"? Mertt nem teheted hozzá, hogy Marika. Talán a dupla vezetéknév-de egy koron túl azt is megsinyled, én 23 voltam, tudom.

2011. szept. 29. 16:02
 16/42 anonim ***** válasza:
34%

Amúgy szerintem az a legviccesebb, amikor a férj névvel a titulust is átveszi valaki. pl: Dr. Kovács Ferencné aki varrónőként dolgozik. :)

Ezt már csak a saját doktori cím megtoldása übereli:

Dr. Dr. Kovács Ferencné :)

2011. szept. 29. 16:03
 17/42 anonim ***** válasza:
60%

off:

És olyat lehet, hogy édesanyám családi nevét veszem fel?

apukám nem tetszik és nem is voltunk jóban.

2011. szept. 29. 16:04
 18/42 anonim ***** válasza:
45%
Apukámé.
 19/42 anonim ***** válasza:
33%
Bocs a hibákért, a klaviatúra inog...
 20/42 A kérdező kommentje:
Én csak a Kisné Arany Olgára gondoltam, úgy hogy Kis Péterné Arany Olga én se venném fel soha
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!