A családsegítő mire jó? Nekem abszolút nem segített! Volt már valaki így?
Sajnos egyedül nevelem a 1,5 éves lányomat. Decemberben úgy alakult, hogy 3 hétig súlyos beteg voltam, ezért csak minimális fizetést kaptam, ennivalót egyáltalán nem tudtam venni. Szüleim sem tudtak segíteni, ezért úgy gondoltam a családsegítőhöz fordulok. Egyszerűen egy kis élelmiszert szerettem volna igényelni. Ott közölték, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel, csak a Vöröskereszt, most meg nincs osztogatás. Ezzel el is hajtottak.
A kérdésem az, hogy volt-e valakinek hasonlóan negatív tapasztalata a családsegítővel kapcsolatban? Csak hogy megnyugodjak, hogy nem csak egyszerűen nem voltam szimpatikus nekik...
nálunk a családsegítő olyanokat csinál, hogy a szegényebb családok gyerekeit elviszi kirándulni, nyaralni pár napra persze csak akkor ha kapnak valahonnan rá keretet
Ha Uniós élelmiszer érkezik a településre akkor ők pár családnak való adagot kivesznek és azt szétosztják, mivel ők tudják,hogy ki van legjobban rászorulva
Érdekes ezeket a válaszokat olvasgatni, és óhatatlanul felmerül bennem egy kérdés.
Nekem fogalmam sincs, mi az a családsegítő, eddig azt sem tudtam, hogy létezik, meg nem is érdekelt. De most ezt olvasva az a kép alakult ki bennem, hogy ez valami olyan szervezet, ahol emberek ülnek bent, és nem csinálnak semmit, sokezer településen.
Véletlenül nem azért tart itt ez az ország, mert ilyen és ehhez hasonló helyen ücsörögnek soktízezren, és lóbálják a micsodájukat egész nap a fizetésükért?
talán nem nem csinálunk semmit, hanem köt minket rengeteg törvény, ami behatárolja a tevékenységünket, + kötnek minket igencsak az anyagi keretek!
Ha nem tudsz valamiről hallgass, vagy tanuljál aztán próbálj ezen a területen dolgozni, és csinálj valamit! Kiváncsi vagyok, hogy boldogulsz (de valahogy sejtem, hogy neked az érettségid sincs meg, csak itélkezni könnyű )
Pont hogy elolvastam az összes választ, de nekem egyikből se derült ki, hogy mit csinál a családsegítő tulajdonképpen, azon kívül, hogy ha valaki odamegy hozzájuk, akkor átirányítják az önkormányzathoz.
Tehát azért fizetünk és tartunk el soktízezer embert, hogy azok üljenek egy irodában, és ha bemegy hozzájuk valaki, akkor megmondják neki, hogy menjen az önkormányzathoz vagy a vörös kereszthez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!