A családsegítő mire jó? Nekem abszolút nem segített! Volt már valaki így?
Sajnos egyedül nevelem a 1,5 éves lányomat. Decemberben úgy alakult, hogy 3 hétig súlyos beteg voltam, ezért csak minimális fizetést kaptam, ennivalót egyáltalán nem tudtam venni. Szüleim sem tudtak segíteni, ezért úgy gondoltam a családsegítőhöz fordulok. Egyszerűen egy kis élelmiszert szerettem volna igényelni. Ott közölték, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel, csak a Vöröskereszt, most meg nincs osztogatás. Ezzel el is hajtottak.
A kérdésem az, hogy volt-e valakinek hasonlóan negatív tapasztalata a családsegítővel kapcsolatban? Csak hogy megnyugodjak, hogy nem csak egyszerűen nem voltam szimpatikus nekik...
figyelj, egyszerűen rossz helyen kilincseltél ennyi!
Ha a gyerekedet nem tudod ellátni, akkor tényleg vagy a vöröskereszthez kell menni, vagy a településeden lévő gyermekjóléti szolgálatba! Itt tudnak adni élelmiszercsomagot- ha éppen van nekik!
Az már nem a szociális intézmények hibája, ha nem tudnak adni, hanem egyszerűen nincsen rá keret sokszor. Másik meg, hogy nálunk semmilyen hirtelen beeső embernek nem adunk élelmiszercsomagot, hanem kimegyünk és megnézzük a családnál, hogy tényleg van e erre szükség... (mivel kevés van, és nem lehet felelőtlenül elosztogatni...)
A gyereked után igényelhetnél rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, az önkormányzatnál!
A családsegítő csak információt nyújt a segélyekről,+ rendezi a családi konfliktusokat de nem segélyez, (legfeljebb adóságkezelést vállal, ha valakinek van ilyen irányú végzettsége...)
egy szociális munkás
ui: egyébként tényleg megmondhatták volna hová fordulj!
Mi is sok esetben vagyunk úgy, hogy nem tudunk segiteni, de mindig megmondjuk az illetőnek, hogy hová menjen...
A családsegítő nem erre van, hogy kaját adjon, meg ilyenek.
Tudom, hogy a neve ezt sugallja, de nem így működik ez.
Nincs is keretük rá, nem is ez a dolguk.
Tényleg a Vöröskereszt, vagy más segélyszervezet ilyenkor a megoldás.
Azért nem adtak kaját, meg ruhát, mert nem volt miből.
Rossz helyre mentél, egyszerűen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!