Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családsegítő mire jó? Nekem...

A családsegítő mire jó? Nekem abszolút nem segített! Volt már valaki így?

Figyelt kérdés

Sajnos egyedül nevelem a 1,5 éves lányomat. Decemberben úgy alakult, hogy 3 hétig súlyos beteg voltam, ezért csak minimális fizetést kaptam, ennivalót egyáltalán nem tudtam venni. Szüleim sem tudtak segíteni, ezért úgy gondoltam a családsegítőhöz fordulok. Egyszerűen egy kis élelmiszert szerettem volna igényelni. Ott közölték, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel, csak a Vöröskereszt, most meg nincs osztogatás. Ezzel el is hajtottak.

A kérdésem az, hogy volt-e valakinek hasonlóan negatív tapasztalata a családsegítővel kapcsolatban? Csak hogy megnyugodjak, hogy nem csak egyszerűen nem voltam szimpatikus nekik...

2012. febr. 7. 11:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Akkor kóklerek dolgoznak ott!! Nekik legalább az önkormányzat szociális osztályára kellett volna küldeniük minimum, hogy beadhass egy kérelmet legalább egy egyszeri segélyre.
2012. febr. 7. 11:50
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:) Ezt nem is tudtam! Még szerencsére ezelőtt nem voltam ilyen helyzetben, gondoltam a családsegítőnek ez a feladata, hogy minden lehetőségről tájékoztat, de ezek szerint nem mindenhol működik így..
2012. febr. 7. 11:55
 3/18 anonim ***** válasza:
85%

figyelj, egyszerűen rossz helyen kilincseltél ennyi!

Ha a gyerekedet nem tudod ellátni, akkor tényleg vagy a vöröskereszthez kell menni, vagy a településeden lévő gyermekjóléti szolgálatba! Itt tudnak adni élelmiszercsomagot- ha éppen van nekik!

Az már nem a szociális intézmények hibája, ha nem tudnak adni, hanem egyszerűen nincsen rá keret sokszor. Másik meg, hogy nálunk semmilyen hirtelen beeső embernek nem adunk élelmiszercsomagot, hanem kimegyünk és megnézzük a családnál, hogy tényleg van e erre szükség... (mivel kevés van, és nem lehet felelőtlenül elosztogatni...)

A gyereked után igényelhetnél rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, az önkormányzatnál!

A családsegítő csak információt nyújt a segélyekről,+ rendezi a családi konfliktusokat de nem segélyez, (legfeljebb adóságkezelést vállal, ha valakinek van ilyen irányú végzettsége...)

egy szociális munkás

2012. febr. 7. 12:47
 4/18 anonim ***** válasza:
85%

ui: egyébként tényleg megmondhatták volna hová fordulj!

Mi is sok esetben vagyunk úgy, hogy nem tudunk segiteni, de mindig megmondjuk az illetőnek, hogy hová menjen...

2012. febr. 7. 12:48
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Mint családsegítős válaszolok. A családsegítő szolgálat a legtöbb helyen nem rendelkezik saját forrással, tehát segély, adományt, élelmiszert adni nem tud. Kivéve ahol valamilyen csoda folytán egy segélyszervezet adományoz nekik. De abban is igaza van egy korábbi válaszolónak, hogy tovább kellett volna irányítani a szoc. osztályra, vagy valamilyen szervezet felé. Aki Pesten él annak valamivel könnyebb élelmiszer-adományhoz jutni, mint vidéken. Nálunk annyiban tud ilyenkor segíteni az önk., hogy ami megmarad a nyári étkeztetésből konzerv oda szoktuk adni, de az is nagyon csekély. Lehet kicsit nyersek voltak, de nem azért mert nem vagy barna, egyszerűen csak a tehetetlenségtől.
2012. febr. 7. 12:49
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos jelen esetben még az információnyújtás sem történt meg....
2012. febr. 7. 12:49
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Igen, azt tudtam, hogy nem azonnal segítenek, de még csak nem is tájékoztattak a további lehetőségekről. De mondom, nem igazán vagyok jártas ebben, először történt velünk ilyen, remélem többet nem is fog. Kijöhettek volna nyugodtan, a ruháinkon kívül és egy ősrégi számítógépen kívül semmink nincs. Még tv meg mikrohullámú sütő sem, ami manapság már alapfelszerelés. De most már legközelebb tudni fogom hova forduljak. Még egyszer köszönöm!
2012. febr. 7. 13:04
 8/18 anonim ***** válasza:
65%
Védőnőhöz is fordulhattál volna.
2012. febr. 7. 13:21
 9/18 anonim ***** válasza:
74%

A családsegítő nem erre van, hogy kaját adjon, meg ilyenek.

Tudom, hogy a neve ezt sugallja, de nem így működik ez.

Nincs is keretük rá, nem is ez a dolguk.

Tényleg a Vöröskereszt, vagy más segélyszervezet ilyenkor a megoldás.

Azért nem adtak kaját, meg ruhát, mert nem volt miből.

Rossz helyre mentél, egyszerűen!

2012. febr. 7. 13:22
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
...volna ha....ha tudta volna kihez forduljon. ennyi erővel a családsegítő miért nem irányította a védőnőhöz?
2012. febr. 7. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!