Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósomnak még többet adni?...

Anyósomnak még többet adni? Szerintetek "jogos" a kérése?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni. Amikor férjem hozzám költözött, nyitottunk egy közös megtakarítási számlát, mindketten teszünk be ide pénzt. Ebből fizettük az esküvőt, a gyerek dolgait, ebből szeretnénk új lakást venni.

Férjem minden hónapban 20e-t ad az anyukájának.

Tavaly 1.2M volt rajta. Anyósom kért kölcsön, hogy előtörleszthesse a CHF hitelét. Mi 800e-t ajánlottunk neki, mivel 4 hónapos babával én itthon vagyok, bármi elromolhat, férjem lebetegedhet, kirúghatják. Bár szerinte felesleges nekünk "ilyen sok" tartalék, azért elfogadta. A bátyjától kölcsönkérte a maradékot. Neki havi 35, nekünk havi 10 a törlesztő. És a férjem mostantól nem ad neki havi 20-at.

Most pénteken férjem elment hozzá valamit szerelni, és panaszkodott neki, hogy milyen szarul él, semmire nincs pénze stb. A lényeg: szeretné, ha először a bátyának adhatná vissza a pénzt, csak utána nekünk ÉS a férjem továbbra is havi 40e-t adna neki!!!! Teljesen ledöbbentem. Most egy 29nm-es lakásban élünk, a spórolt pénzünk nagy része nála és így amíg én nem megyek vissza dolgozni, addig nem is fogunk tudni félretenni. Csak én vagyok irigy vagy ez szerintetek is több, mint amit elvárhat a fiától?

2012. febr. 6. 09:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm havi 140000 Ft körül ad átlagban az anyukájának. Szerintem ez durva.
2012. febr. 7. 12:41
 22/24 A kérdező kommentje:

Azért adott, mert segíteni akart az anyukájának, és amíg én is dolgoztam, nem okozott gondot. Kicsit furcsának tartottam, az én szüleim támogatnak minket, de nem szóltam bele. Csak most a kiadás több, a bevétel kevesebb. Nem mintha bánnám, bármit megér a babánk :-)

Férjem ragaszkodik hozzá, hogy 3asban beszéljük meg, de egyet ért velem, hogy nem adunk semmit. Esetleg ha nagyon mondogatja, hogy neki ez "jár", akkor megmondom neki, hogy havi 80ezret nem tudunk nélkülözni. Hiszen ilyen logika alapján az én szüleimnek is jár.

Köszönöm a válaszokat :-)

2012. febr. 7. 21:35
 23/24 anonim ***** válasza:
elhiszem, hogy segíteni akar az anyukájának, de már neki is van saját családja és ha anyukája megél rendesen(nincs közüzemi tartozása, meg tudja venni az ételt magának) akkor nem igen támogatnám. Persze ő tudja, de elsősorban rólatok kell gondoskodnia, főleg ha nagyobb házba szeretnétek költözni, akkor minden fillért félre kéne tenni és nem anyukának adogatni.
2012. febr. 8. 09:55
 24/24 anonim ***** válasza:

"meg tudnátok oldani"

inkább a saját életeteket oldjátok meg! (lakhatás, baba)

én nem adnék anyósnak.

(láttam párocskát, ahol a lány apját gondozni kell, és anyagilag támogatni, de felhánytorgatja a fiúnak, hogy a fiú szintén nyugdíjas apja miért nem tömi őket pénzzel -amikor annak a nagypapának már új családja is van)

2012. febr. 9. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!