Rezsit, kaját fele-felében fizetitek? Ha az egyik fél többet keres/többet fogyaszt akkor is?
Arról van szó, hogy párom kb 5x annyit keres mint én.
Én pedig a 100 e ft-ot sem érem el, és persze ebből még utiköltség is lejön,mivel 35 km-ről járok be dolgozni, és 2 bérlet kell.
Páromnak nagyobb igényei vannak étkezés szempontjából mint nekem. Pl heti 3x hús hússal kb, nekem heti 1x elég volna 2 csirkecomb, az is 2 napra beosztva. Minden más kajából többet eszik mint én. Viszont a felét én fizetem mindennek. Úgy érzem, hogy többet fizetek így kajára, mint amit megeszek. Egy 10essel biztosan, és még sprórolok is, mert ha páromra hagynám a bevásárlást simán még 10 e ft-tal többet kellene fizetnem, mert ő nem nézné az árakat sem.
Azért nem vitatkozok ezzel a párommal, mert párom felépített egy házat, hitel nélkül, saját erőből, mindent ő csinált meg 2 kézzel, és gyönyörű a ház.
Én akkoriban tanultam, anyagilag ezért nem tudtam hozzájárulni.
Párom nagyon szeret enni, ezért 2 naponta mindig frisset főzök.
Szerintetek ez így jó? Nekem azzal kellene kompenzálnom hogy ő házat épített, hogy heti minimum 4x sütő-főzök munka után, amit ő megenne, és még azzal is hogy fizetem a felét a kajának, közben ő 2x annyit eszik mint én?
Nem értem a problémádat. Közös kasszán vagytok? Akkor mi zavar? Ezesetben ő többet fizet a saját igényeire.
Ha meg külön kasszán vagytok, akkor sincs gond. Vegyen ő több kaját, a saját pénzéből. Te veszel 1 adag parizert, ő meg még két adagot, a saját pénzéből.
Megdöbbentő számomra, hogy ilyen gyakori probléma ez. Nálunk mindig (kezdettől fogva) közös kassza volt, ott ilyen fel sem merül!
én nem értem, hogy akik egy háztartásban vannak, hogy lehet megoldani a "külön kasszát"
Sose nézem, mennyivel eszik többet a kajából.
De hogy válaszoljak is, a rezsit fizessétek fele-felében, kaját meg ő is vegyen magának, meg te is, és mindenki egye a sajátját. Vagy vásároljatok ugyanígy, de ő fizessen bele többet.
Döbbenet! Mi egy kasszán vagyunk, a férjemén, én itthon vagyok két kisgyerekkel (három éves, fél éves), de SOHA egyetlen egyszer SEM vágta a fejemhez, hogy kéri a felét bárminek is. Vagy mit adok be én... Amikor dolgoztam is jóval kevesebbet kerestem. Enyém a háztartás, a gyerekek és igen, természetes, hogy van itthon főtt étel (oké, néha megcsúszok időben, akkor hideget eszünk). De besegít, ha kell, gyerekeknél MINDIG!
Én úgy nőttem fel, hogy a szüleim dolgoztak, amit kerestek abból fizettek együtt mindent, ez a természetes. De valóban nagy divat a különkasszázás és a válás is :(
szerintem ez a forintokon való rágódás nem tesz jót egy kapcsolatnak. ahogy én látom, az a normális, ha közös kasszán van a két fél, a készpénzt otthon tartják az ágyneműsfiók alján egy csokisdobozban, aztán ha valakinek szüksége van valamire (legyen az ennivaló, egy új bakancs vagy bérlet), kiveszi az arra valót. azt viszont (megint hangsúlyozom: szerintem) érdemes lenne megbeszélni vele h igenis figyelje az árakat, mert részben ez a te ppénzed is, részben pedig mindketten jól jártok, ha megmarad egy kis plusz a hó végén, amit félre tudtok tenni esetleg a majdani gyerekre, stb.
de lehet h ez csak az én felfogásom szerint normális, én ezt látom magam körül.:)
Ez már akkor sem volt kérdés amikor csak jártunk.
Akkoriban nálam voltunk sokat,nálam főztünk,igy a bevásárlások jórészét fizette kérés nélkül.
Amikor összeköltöztünk,akkor az ő számlájáról vontak minden rezsit,mert az ő bankjánál érte meg jobban,bevásárlás mindkettőnk cafeteria kártyájáról,ez fedezte is,egyebet meg amelyikőnknél közelebb volt a pénztárca.sosem számoltunk el.
Mióta házasok vagyunk,1 bankszámlára megy minden,és arról vonják a rezsit,arról vásárolunk,illetve a kajára még mindig elég a cafeteria (majd mostantól nem lesz hála a kormánynak)
Úgy értem, hogy pl minden hónapban x összeget összerakunk, és abból vesszük meg a kaját, illetve a háztartásbeli dolgokat.
Legyen ez 50 ezer ft. Ő is 25 e ft-ot és én is 25 e ft-ot teszek bele. Ebből vesszük otthonra a kaját, ebből főzök, és ebből a pénzből veszünk pl mosóport meg háztartási cuccokat.
A gond ott van, hogy ő állandóan húst venne ebből a pénzből, én meg nem! Szerintem 50 e ft helyett 40 e ft is elég lenne erre. Azért költsek többet kajára, hogy az ő igénye szerint együnk??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!