Rezsit, kaját fele-felében fizetitek? Ha az egyik fél többet keres/többet fogyaszt akkor is?
Arról van szó, hogy párom kb 5x annyit keres mint én.
Én pedig a 100 e ft-ot sem érem el, és persze ebből még utiköltség is lejön,mivel 35 km-ről járok be dolgozni, és 2 bérlet kell.
Páromnak nagyobb igényei vannak étkezés szempontjából mint nekem. Pl heti 3x hús hússal kb, nekem heti 1x elég volna 2 csirkecomb, az is 2 napra beosztva. Minden más kajából többet eszik mint én. Viszont a felét én fizetem mindennek. Úgy érzem, hogy többet fizetek így kajára, mint amit megeszek. Egy 10essel biztosan, és még sprórolok is, mert ha páromra hagynám a bevásárlást simán még 10 e ft-tal többet kellene fizetnem, mert ő nem nézné az árakat sem.
Azért nem vitatkozok ezzel a párommal, mert párom felépített egy házat, hitel nélkül, saját erőből, mindent ő csinált meg 2 kézzel, és gyönyörű a ház.
Én akkoriban tanultam, anyagilag ezért nem tudtam hozzájárulni.
Párom nagyon szeret enni, ezért 2 naponta mindig frisset főzök.
Szerintetek ez így jó? Nekem azzal kellene kompenzálnom hogy ő házat épített, hogy heti minimum 4x sütő-főzök munka után, amit ő megenne, és még azzal is hogy fizetem a felét a kajának, közben ő 2x annyit eszik mint én?
Hát tényleg elég hülyén csináljátok! Egy együttélésben, házasságban nincs enyém-tied. Ott a miénk van.
Tök mindegy,hogy ki mit eszik! Nálunk pl. én rengeteget gyümölcsöt eszek,ami ilyenkor drágább. Soha nem mondta a férjem,hogy egyek már kevesebbet, mert ő neki csak heti két narancsra van igénye.
Te a háztartással kompenzálod,hogy házat épített? Mármint a főzéssel?? Nálunk pl. a ház az enyém (papíron), de ezért nem lapátolja kétszer annyit a havat a férjem.:))
Nálunk közös a pénz. Férjem 300ezret keres én változó.közös bankszámlán vagyunk.boltban kártyával fizetünk én eszem többet amugy de ez egy norma
Is házasságban nem lehet téma.
Igen, az övé a ház.
És nem vett el feleségül, mert nekem meg változtatnom kell a hozzáállásomon. (mindig ezt mondja)
Jelenleg munkát keresek, így most nincs bevételem. Egy korábbi üzletből maradt pénz a számlámon, technikailag abból fizetjük a rezsit, mert az én nevemen van a lakás és a közművek.
A férjem hónapok óta kérdezi, hogy utaljon-e rá pénzt, közben még fele megvan, mert csak a számlákat fizetem róla, minden más kiadás az ő kártyájáról megy.
A két kártyát is azért tartottuk meg, mert ő költekezőbb típus, így amit félre akarunk tenni, azt inkább én kezelem :)
A kaján kívül évi két nagybevásárlással letudom a ruházkodást is. Akkor lehet, hogy 50 rugót elköltök, de utána fél évig semmit.
Enyém-tied anyagilag nincs, a női intim cuccokat is ő vásárolja, pedig nagy valószínűséggel nem használja őket. Na jó, egyszer durván vérzett az orra és kínjában tamponnal az orrában mászkált, hogy ne kelljen fél percenként új papírzsepit odatartania :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!