Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rezsit, kaját fele-felében...

Rezsit, kaját fele-felében fizetitek? Ha az egyik fél többet keres/többet fogyaszt akkor is?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy párom kb 5x annyit keres mint én.

Én pedig a 100 e ft-ot sem érem el, és persze ebből még utiköltség is lejön,mivel 35 km-ről járok be dolgozni, és 2 bérlet kell.

Páromnak nagyobb igényei vannak étkezés szempontjából mint nekem. Pl heti 3x hús hússal kb, nekem heti 1x elég volna 2 csirkecomb, az is 2 napra beosztva. Minden más kajából többet eszik mint én. Viszont a felét én fizetem mindennek. Úgy érzem, hogy többet fizetek így kajára, mint amit megeszek. Egy 10essel biztosan, és még sprórolok is, mert ha páromra hagynám a bevásárlást simán még 10 e ft-tal többet kellene fizetnem, mert ő nem nézné az árakat sem.

Azért nem vitatkozok ezzel a párommal, mert párom felépített egy házat, hitel nélkül, saját erőből, mindent ő csinált meg 2 kézzel, és gyönyörű a ház.

Én akkoriban tanultam, anyagilag ezért nem tudtam hozzájárulni.

Párom nagyon szeret enni, ezért 2 naponta mindig frisset főzök.

Szerintetek ez így jó? Nekem azzal kellene kompenzálnom hogy ő házat épített, hogy heti minimum 4x sütő-főzök munka után, amit ő megenne, és még azzal is hogy fizetem a felét a kajának, közben ő 2x annyit eszik mint én?

2012. febr. 4. 10:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én igényem, ő igénye.. Párkapcsolatban a "mi" lenne a helyes! Ha húst akar enni, ez van. Pl: én nem szeretem a halat, a párom imádja. Többé ne egyen, mert én nem szeretem, ezért nem is csinálok neki? Alkalmazkodjatok egymáshoz.
2012. febr. 4. 11:37
 12/23 anonim ***** válasza:
80%

Hát tényleg elég hülyén csináljátok! Egy együttélésben, házasságban nincs enyém-tied. Ott a miénk van.

Tök mindegy,hogy ki mit eszik! Nálunk pl. én rengeteget gyümölcsöt eszek,ami ilyenkor drágább. Soha nem mondta a férjem,hogy egyek már kevesebbet, mert ő neki csak heti két narancsra van igénye.

Te a háztartással kompenzálod,hogy házat épített? Mármint a főzéssel?? Nálunk pl. a ház az enyém (papíron), de ezért nem lapátolja kétszer annyit a havat a férjem.:))

2012. febr. 4. 11:46
 13/23 anonim ***** válasza:
59%
Nem veszed észre hogy kihasznál téged? Ébredj fel hate 100at keresel ó 500at akkor mindent neki kéne fizetni. Használ teged semibe n kerülsz neki a cseledje vagy de meg a kajat is magadnak fizeted. Egy szép napon arra ébredsz hogy kirak a házból. Mivel ennyire piti az fel sem merül bennem hogy kettötök nevén lenne a ház így járhatsz aztán majd nézhetsz.odahoz 10 év múlva egy másik pipit neked meg kalap kanát mert gondolom nem vett el feleségül kitünik az irasodból.
2012. febr. 4. 11:55
 14/23 anonim ***** válasza:

Nálunk közös a pénz. Férjem 300ezret keres én változó.közös bankszámlán vagyunk.boltban kártyával fizetünk én eszem többet amugy de ez egy norma

Is házasságban nem lehet téma.

2012. febr. 4. 11:58
 15/23 A kérdező kommentje:

Igen, az övé a ház.

És nem vett el feleségül, mert nekem meg változtatnom kell a hozzáállásomon. (mindig ezt mondja)

2012. febr. 4. 12:05
 16/23 anonim ***** válasza:
85%
Jajj kedves kérdező nem lesz igy jó hosszu távon elveszi a fiatalságod az életed. Egy szerelmes ember nem mond ilyet amit neked ez az ember mondd. Sajnos ő van nyeregben ebben a kapcsolatban. De ha szerelmes vagy akkor ugyis hiaba mondom...ha szeretne feleségül venne és minden közös lenne nem pitiskedne a költségeken
2012. febr. 4. 12:14
 17/23 anonim ***** válasza:

Jelenleg munkát keresek, így most nincs bevételem. Egy korábbi üzletből maradt pénz a számlámon, technikailag abból fizetjük a rezsit, mert az én nevemen van a lakás és a közművek.

A férjem hónapok óta kérdezi, hogy utaljon-e rá pénzt, közben még fele megvan, mert csak a számlákat fizetem róla, minden más kiadás az ő kártyájáról megy.

A két kártyát is azért tartottuk meg, mert ő költekezőbb típus, így amit félre akarunk tenni, azt inkább én kezelem :)

A kaján kívül évi két nagybevásárlással letudom a ruházkodást is. Akkor lehet, hogy 50 rugót elköltök, de utána fél évig semmit.

Enyém-tied anyagilag nincs, a női intim cuccokat is ő vásárolja, pedig nagy valószínűséggel nem használja őket. Na jó, egyszer durván vérzett az orra és kínjában tamponnal az orrában mászkált, hogy ne kelljen fél percenként új papírzsepit odatartania :)

2012. febr. 4. 12:51
 18/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó így. De én el sem tudom képzelni a külön kasszát. Szerintem egy kapcsolatban az a normális, ha közös kassza van. Majd, ha gyereketek lesz, akkor mi lesz? Te élsz gyedből, gyesből? A gyerek ellátását meg felezitek? És, ha nem lesz annyi pénzed, hogy ki tudd majd fizetni a rád eső kaját, rezsit, babaellátást akkor majd hitelez neked, ha meg visszatérsz dolgozni törleszted? A gyerek ellátásáért, mondjuk a szoptatásért meg te számolsz fel pénzt? Elvégre megspóroljátok a tápszer árát!? Én külön kasszába nem mennék bele alapból,ha külön kasszát akar lakjon egyedül vagy mással, de most már jól elszúrtad.
2012. febr. 4. 16:44
 19/23 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Az utolsó hozzászólásodig azt hittem, csak valami félreértés köztetek ez a pénz dolog. De amit írtál, hogy változtatni kell a hozzáállásodon - hát, szóval, bármennyire is szereted, bármennyire is elképzelhetetlen, bármennyire is fájdalmas, de őszintén, jószándékúlag azt tanácsolom, neked, hogy hagyd ott ezt az embert. Ő nem tekint rád egyenrangú félként, megkockáztatom, hogy lenéz téged. Hagyd ott és keress egy olyan embert, aki valóban, tényleg szeret!
2012. febr. 4. 18:10
 20/23 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, az utolsó hozzászólásod után tátott szájjal néztem a képernyőt... én azonnal otthagynám, az ilyen embernek gondok vannak a hozzáállásával az ALAP dolgokhoz egy párkapcsolatban (igen, NEKI van problémája az alapján amit irsz) úgyhogy én a helyedben ahelyett hogy fizetem a fele kaját, mint valami csóró tizenéves pár egyik fele (akkoriban még mi is feleztünk, mert egyikünknek se volt sokkal több pénze a másiknál), elhúznám a csikot és keresnék egy rendes pasit amig még fiatal vagyok!
2012. febr. 4. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!